Amazfit GTR Mini lanseras: Tiny Smartwatch med massor av funktioner

0
27
Amazfit GTR Mini
© Amazfit

De som inte gillar skrymmande klockor kanske gillar idén med denna nya smartklocka från Zepp eller tidigare känd som Huami. Företaget lanserar en lättare och billigare version av Amazfit GTR 4 (recension), som kommer som GTR Mini.

Amazfit GTR Mini kommer i ett 42 mm hölje av rostfritt som också ger en tunnare profil än Amazfit GTR 4. Den är mätt med tjockleken 9,3 mm och tippar skalan till 24,6 gram jämfört med den större modellen på 12,4 mm och 34 gram, respektive. Dessutom är den bärbara produkten klassad med 5 ATM vattentäthet. Den har ett utbytbart silikonband i 20 mm storlek också.

  • Missa inte: Alla de bästa Fitbit-smartklockorna och fitnessspårarna jämförs

Trots den kompakta storleken är GTR Mini inte heller slarvig och förblir lika kapabel som den större modellen. Den har en 1,28-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 416×416 pixlar, om än mindre än 1,43-tumsskärmen för GTR i full storlek. Precis som på den dyrare smartklockan skyddas panelen av ett härdat glas och får en anti-fingeravtrycksbeläggning.

Amazfit GTR Mini färger

Amazfit GTR Mini i blått och rosa / © Amazfit

Batteritiden på GTR Mini beräknas nå upp till 14 dagar vid normal användning, vilket är i nivå med GTR 4 med ett större batteri. På samma sätt är kontinuerlig användning av fempunkts-GPS under träning upp till 25 timmar. Följaktligen kan klockan vara fulladdad i två timmar.

När det gäller hälsospårningsfunktioner kan Amazfits GTR Mini registrera puls dygnet runt, tillsammans med stöd för blodsyre- och stressövervakning. Det kan också berätta om du har en onormal nivå av några indikatorer. För fitness finns det mer än 120 sportlägen inklusive sju typer av automatisk träningsdetektion.

Amazfit GTR Mini pris och releasedatum

Zepp lägger till ett bredare stöd för appar från tredje part på ZeppOS 2.0. Det betyder att du nu kan lägga till medlemskort och spel ovanpå typiska klockapplikationer via mobilappen Zepp. Och en av de stora skillnaderna mellan GTR Mini och GTR 4 är att den mindre smartklockan saknar en mikrofon för röstsamtal och kommandon, även om du fortfarande kan meddelas direkt på handleden.

Amazfit GTR Mini är redan tillgänglig globalt, inklusive USA och Storbritannien och säljs för $120 respektive £130. Å andra sidan kostar det 130 € i de flesta europeiska länder. Färgalternativen är svart, rosa och blått.

Hur mycket är du villig att lägga på att köpa en smartklocka? Skulle du anse att Apple- eller Samsung-klockor är överprissatta? Dela dina åsikter med oss.

Källa:
Amazfit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here