Apple Watch Ultra förlorar mot billigare Galaxy Watch 5 i hållbarhetstest

0
15
© Apple

Apples Watch Ultra är den första robusta smartklockan från företaget. Den kommer med ett titanchassi och safirglas för extra hållbarhet. Även om det sistnämnda låter väldigt tryggt när det gäller att förhindra repor och sprickor, avslöjade en ny hållbarhetsvideo att den inte stämmer överens med vad Apple annonserade.

Safirglas håller på att bli ett populärt material för linser och smartklockor på grund av dess högre skyddsklassning jämfört med Gorilla Glass. Det visar sig dock att ädelstenen har olika grader av effektivitet, beroende på tillverkarens påstående och produkt.

  • Relaterat: Vilken Apple Watch ska jag köpa 2022?

YouTubern JerryRigsEverything, vars anspråk på berömmelse är att knäppa smartphones på mitten, satte Watch Ultra i ett skraptest tillsammans med Samsung Galaxy Watch 5 och Garmin Fenix ​​7. Alla tre annonserades med ett safirglasskikt. Spännande nog gav testet olika resultat för varje enhet, vilket väcker frågor om Apples påstående längs vägen.

Apple Watch Ultra hållbarhetstest

I videon användes Mohs hårdhetsskala med olika val för att testa om dessa enheter verkligen använder äkta safirglas för skydd. På en skala från 0 till 10 bör rent safirmaterial se repor mellan nivåerna 8 och 9, vilket är ett snäpp lägre jämfört med diamanter vid 10.

  • Läs också: recension av Galaxy Watch 5 Pro

För Galaxy Watch 5 började den se mycket svaga repor från nivå 6 och 7 med anmärkningsvärda spår på nivå 8. Det är värre för Apple Watch Ultra eftersom djupare markeringar redan var synliga på lägre nivåer. Endast Garmin Fenix ​​7:s display lyckades överleva samma nivåer tills märken började dyka upp på nivå 8.

Apple Watch Ultra hållbarhet med reptest

Repor på Apple Watch Ultra visas på Mohs hårdhetsskala nivåer 6 och 7. / © YouTube/u/JerryRigsEverything

Som nämnts av YouTuber, kan en trolig orsak till Apple Watch Ultras safirglasfel bero på högre nivåer av föroreningar. Tillverkningsprocessen där glaset polerades kan också vara en faktor i detta. Däremot visade Garmin Fenix ​​7 som överlevde testet att den har en äkta safirkomposition.

Vad vi kan göra med detta är att Apple Watch Ultra faktiskt inte har det högsta skyddet trots sin premiumkostnad. Galaxy Watch 5 erbjuder till och med en ännu bättre kvalitet av safirglas för $280. Vad är dina tankar om detta? Vilseleder Apple sin användarbas?

Källa:
Youtube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here