Apples klocka kan snart aktivera gest-baserad kontroll för HomePod och smarta enheter

0
7
NextPit Apple Watch SE 2022 Compass 2
© NextPit

Apples klockor stöder redan kontroll av smarta hemenheter genom grundläggande funktioner i apparna Hem och Genvägar. Företaget skulle kunna ta detta vidare genom att tillåta en kamerautrustad Apple Watch att direkt styra hårdvaran genom att använda gester, förvandla den bärbara enheten till en uppgraderad fjärrkontrolllösning även för HomePod-högtalare.

Det senaste patentet från Apple beskriver hur den kommer att öka sin klockas förmåga att styra smarta hemenheter. Den kommer att stödja inte bara IoT eller Matter-färdiga tillbehör samt HomePod-högtalare och Apple TV i närheten, jämförbart med en TV-fjärrkontroll.

  • Missa inte: Bästa Apple Watch att köpa 2023.

Som beskrivs i arkivet har en Apple Watch en kamera och ett dedikerat chip för att visualisera den fysiska och verklighetstrogna vyn i en smartwatchs gränssnitt. En användare kan sedan välja en enhet att styra genom att rikta klockan mot enheten där gestspecifika kontroller projiceras.

Apple Watch fjärrkontrollfunktion

Apple Watch fjärrkontrollfunktion / © Patently Apple

Till exempel kan en lampa dimras genom att man nyper pekfingret med tummen. Samtidigt kommer HomePod-högtalaren att ha en motsvarande exploderad uppspelningskontroll på klockan. Dessutom kan en användare interagera genom att pausa eller spela upp ett spår med en annan kombination av hand och fingrar som läses av klockans sensorer.

Intressant nog, och som noterats av Patently Apple, liknar Apple Watch-fjärrkontrollpatentet Googles idé. Bara den här gången vill sökjätten använda en smartklocka eller Pixel Watch (recension) för att styra ett par smarta verklighetsglasögon snarare än hemenheter. Tyvärr är det osäkert vilken teknik som kommer att användas först.

I en separat arkivering antydde Apple också en gest-baserad volymkontroll utom för AirPods. Tydligen blir det uppenbart att Cupertino ser stor potential för hur wearables skulle ersätta smartphones, eller åtminstone börja med några kärnfunktioner. På samma sätt, tror du att wearables i slutändan kan bli en allt-i-ett-enhet i framtiden?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here