Hur du aktiverar omvänd trådlös laddning på din Android-smarttelefon

0
5
shutterstock 1823395367
© PixieMe / Shutterstock

Omvänd trådlös laddning – eller trådlös powershare, som Samsung-användare kallar det – finns på fler och fler Android-smarttelefoner. Den låter dig ladda din smartklocka, trådlösa in-ear-hörlurar eller till och med dina vänners iPhones trådlöst med din egen smartphone och dess Qi-teknik.

Många tillverkare – till exempel OnePlus eller Samsung – har integrerat denna funktion i flera av sina smartphones. Men hur fungerar det omvända laddningsläget? Jag ska visa dig, det är väldigt enkelt!

Omvänd trådlös laddning: Hur fungerar det?

Det finns i huvudsak två sätt att ladda din smartphone: via kabel eller trådlöst. Den senare metoden tillåter specifikt överföring av energi till den mottagande anordningen genom elektromagnetisk induktion. Fler och fler smartphones erbjuder omvänd trådlös laddning, vilket gör att de kan förvandlas till en trådlös powerbank-liknande laddstation, så att de kan användas för att ladda andra enheter, men utan kablar.

Alla nya smartphones är inte utrustade med omvänd trådlös laddning. De viktigaste flaggskeppen som släpps i år är dock vanligtvis utrustade med det – men inte iPhones. Denna funktion är integrerad i Samsung Galaxy S22 och OnePlus 10 Pro till exempel.

Här har vi gjort den här handledningen på OnePlus 10 Pro under OxygenOs 12. Stegen är liknande på MIUI 13 och OneUI 4, men inställningsgränssnittet kommer att vara något annorlunda. Som inledningsvis nämnts kallar Samsung denna funktion för Wireless Powershare.

Hur aktiverar eller inaktiverar du omvänd trådlös laddning på din smartphone?

  1. För att aktivera omvänd laddning gå till inställningarna för din smartphone
  2. Gå till batteri och klicka på omvänd trådlös laddning
  3. I den här menyn kan du aktivera eller inaktivera omvänd trådlös laddning
  4. Du kan nu placera din enhet för laddning på baksidan av din smartphone
Skärmbilder visar hur man aktiverar omvänd trådlös laddning

Aktivera eller inaktivera omvänd trådlös laddning på en OnePlus-smarttelefon / © Nextpit

Tyckte du denna handledning användbar? Vilka funktioner vill du att vi ska täcka i framtiden?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here