Hur du lägger till din Amazon Fire Stick till en Samsung TV [January 2022]

0
6

Videostreaming håller sakta på att bli världens mest populära sätt att titta på TV. Med olika prylar kan en användare komma åt streamingtjänster som Netflix, Amazon Prime, Hulu och många andra.

Hur du lägger till din Amazon Fire Stick till en Samsung TV [January 2022]

Bland dessa prylar är Amazons Fire Stick en av de mest populära. Den är lätt att använda och du kan para ihop den med i stort sett vilken TV som helst. Om du äger en Samsung TV och vill utrusta den med ett Fire Stick behöver du inte leta längre. Du får all nödvändig information här.

Fire TV Stick-kompatibilitet med Samsung TV-apparater

Amazons Fire Stick kommer i tre smaker: Lite, standard och 4K, var och en med en individuell prispunkt och specifikationer. Om du vill köpa en till din Samsung TV och inte är säker på vilken som är rätt för dig, här är dina val.

 • Lite: Den här nya instegsmodellen för Fire Stick börjar på bara $29 och gör det enkelt att hoppa direkt in i streaming. Fjärrkontrollen har inga kontroller för Samsung TV, eller någon TV för den delen.
 • Standard: Denna modell är den klassiska Fire Stick. Den strömmar i 1080p och inkluderar en bättre fjärrkontroll med stöd för att styra din tv, och den har en snabbare processor för smidigare drift.
 • 4K: Den här modellen är “Kungarnas kung.” Den uppgraderade processorn ger stöd för 4K-streaming jämfört med standardmodellen. Fjärrkontrollen stöder även TV:n.

Oavsett vilken version du väljer är din nya Fire Stick en enhet som låter dig strömma en mängd olika tv-innehåll, som inte är mer än några klick bort. Enheten erbjuder tjänster som Amazon Prime Video, Netflix, YouTube och mycket mer, som alla är fulla av fantastiskt innehåll. Men till skillnad från många av sina konkurrenter kommer Fire Stick med integrerade röstkommandon – även på Lite-versionen. Ja, det betyder att du kan koppla av och styra den med en Alexa-aktiverad enhet. Det verkar som att framtiden för videostreaming står för dörren.

Samsung TV-krav och kompatibilitet för Fire Tv Sticks

1. HDMI-kompatibilitet eller anpassningsförmåga

Innan du går vidare till installationsprocessen måste du se till att din TV uppfyller kraven och kompatibiliteten för en Fire TV Stick. För det första måste din Samsung-TV vara en HD-kompatibel TV med en HDMI-port för att njuta av HD-upplösningar (1080p, 1080i, 4K eller 8K). Om den inte har några HDMI-ingångar på grund av dess vintagestatus kan du använda en HDMI-adapter som konverterar äldre signaler som S-Video, Component, DVI eller RGB till HDMI.

Observera att en adapter inte kommer att leverera verkliga HD-upplösningar om inte originalingången bär högupplösta signaler (till exempel DVI-ingång). Ändå kommer det att fungera för att du ska komma igång.

2. Pålitlig Internetanslutning

Naturligtvis behöver Fire Stick en internetanslutning för att streama filmer, musikvideor och TV-program. Den måste också känna till din plats eftersom den erbjuder olika funktioner i olika länder. Om du vill strömma HD-videor måste du ansluta din Fire Stick till ett starkt och stabilt Wi-Fi-nätverk.

3. Registrerat Amazon-konto

För att använda din Fire TV Stick måste du registrera den med ett Amazon-konto. Om du har beställt din Fire Stick via ditt Amazon-konto kommer den att vara förregistrerad på det kontot, men glöm inte att du kan ändra kontot som används om så önskas.

Konfigurera Firestick på din Samsung TV

Efter att ha säkerställt att din Samsung TV är kompatibel med Fire Stick, är det dags att gå vidare till själva installationen. Hela affären är relativt okomplicerad och väldigt intuitiv.

Ansluter Firestick

 1. Anslut först den medföljande USB-kabeln till Fire TV Sticks mikro-USB-port.
 2. Anslut den andra änden av kabeln till nätadaptern. Anslut sedan nätadaptern till ett eluttag.
 3. Anslut Fire Stick till en HDMI-port på din Samsung TV, eller till en adapter som S-Video till HDMI, SVGA till HDMI eller DVI till HDMI. Om din TV har flera ingångar, kom ihåg portnumret, som HDMI 1, Input 1, PC, etc.
 4. Slå på TV:n och navigera till menyn för val av HDMI-ingångskanal. Välj HDMI-porten eller videoporten som du har anslutit Fire Stick till och vänta. Du kommer att se Fire Stick-laddningsskärmen.

Konfigurera Firestick Remote

 1. Öppna fjärrkontrollens baksida och sätt i de två AAA-batterierna som medföljde förpackningen. Detta bör uppmana din fjärrkontroll att para ihop med Fire Stick.
 2. Om enheterna inte paras ihop automatiskt, tryck och håll ned hemknappen på fjärrkontrollen i cirka 10 sekunder. Fire Stick går in i upptäcktsläge och ska automatiskt kopplas ihop med Fire Stick.
 3. Tryck på Spela upp/Paus för att starta installationsprocessen.
 4. Välj önskat språk genom att markera det och trycka på knappen Välj/OK.
 5. Du kanske måste para ihop din fjärrkontroll med din tv om du vill använda ström- och volymkontroller.

Ansluter Fire Stick till Wi-Fi

 1. Du kommer att se en lista över tillgängliga Wi-Fi-nätverk på din TV-skärm.
 2. Välj den du vill ha och ange lösenordet. Detta kommer att ansluta Fire Stick till ditt Wi-Fi-nätverk.
eldstad

Registrera Fire Stick hos Amazon

Om du beställde Fire Stick direkt från Amazon med hjälp av ett konto, kommer den redan registrerad på just det kontot. Alternativt, om du har skaffat Fire Stick på något annat sätt eller vill använda ett annat konto, kan du enkelt registrera/avregistrera det. Här är hur.

 1. Om Fire Stick inte redan är registrerat på ditt Amazon-konto, kommer du att se två kontoalternativ på skärmen.
 2. Välj Jag har redan ett Amazon-konto eller jag är ny på Amazon.
 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Avslutar

När alla installationssteg är klara kommer Fire Stick att erbjuda några ytterligare alternativ. Här är vad du ska göra.

 1. Firestick uppmanar dig att spara din kontoinloggningsinformation till ditt Amazon-konto.
 2. Välj Ja för att spara inloggningsuppgifter för att använda på alla Amazon-enheter, eller välj Nej om Fire TV Stick är den enda du använder eller om du inte gillar din inloggningsinformation i molnet.
 3. Firestick uppmanar dig att aktivera föräldrakontroll. Välj Ja om du har barn och vill begränsa användning och innehåll, eller välj Nej om du inte vill ha några begränsningar på plats, hoppa sedan till steg 5.
 4. Om du har aktiverat föräldrakontroll, uppmanar Firestick dig att ställa in ett personligt identifieringsnummer (PIN). Följ anvisningarna för att lägga till en PIN-kod till Firestick.
 5. Om du väljer att inte ställa in föräldrakontroll, hoppar firestick över PIN-alternativet och visar sedan de återstående inställningsmeddelandena.
 6. Firestick frågar om du vill se handledningen. Välj Ja eller Nej för att avsluta installationsprocessen.

Njut av streaming på din Samsung TV

Så snart installationsprocessen är klar får du full tillgång till fördelarna med din Fire Stick. Det kan ta lite tid att vänja sig vid inledningsvis, men du kommer snabbt att få kläm på det. Som du kan se ovan är det möjligt att installera en Fire TV Stick på vilken Samsung platt-TV som helst, så länge du har en HDMI-ingång eller en adapter för att få en. Du kan också använda en USB-port (om tillgänglig) för att driva Fire TV Stick, men adaptern är det bästa alternativet för maximal kraftprestanda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here