Hur du stänger av din födelsedag i LinkedIn

0
43

Det finns mycket information om dig på din LinkedIn-profil. Förutom grundläggande kontaktinformation och arbetserfarenhet låter LinkedIn dig också lägga till din födelsedag i din profil. Men om du inte vill att dina anslutningar eller ditt nätverk ska se din födelsedag finns det ett sätt att dölja det från din profil.

Hur du stänger av din födelsedag i LinkedIn

I den här artikeln kommer vi att prata om hur du kan dölja din födelsedag på LinkedIn. Dessutom kommer vi att gå igenom processen att stänga av födelsedagsaviseringar på din LinkedIn-profil.

Hur man tar bort din födelsedag från LinkedIn

Det fina med LinkedIn är att du i stor utsträckning kan hantera din profil och den information du lägger till där. När det kommer till kontaktinformation kan du lägga till mycket mer än bara din e-post. Du kan till exempel lägga till ditt telefonnummer, adress, webbplats, alternativ för snabbmeddelanden och födelsedag. Men många LinkedIn-användare föredrar att inte avslöja denna typ av information för att skydda sin integritet.

Även om LinkedIn inte ger dig möjlighet att ta bort din födelsedag från din profil helt, kan du dölja den från ditt nätverk och dina anslutningar. På så sätt kommer bara du att kunna se det när du går till din profil. Så den här metoden är det näst bästa för att helt eliminera det.

För att stänga av din födelsedag på LinkedIn, så här behöver du göra:

 1. Besök LinkedIn i din föredragna webbläsare.
 2. Logga in på ditt LinkedIn-konto.
 3. Klicka på din profilbild i det övre högra hörnet.
 4. Gå till “Visa profil”.
 5. På din profil, gå till “Kontaktinfo” under din profilbild.
 6. Välj pennikonen i det nya fönstret.
 7. Under avsnittet “Födelsedag”, klicka på fliken “Ditt nätverk”, som är inställt som standard.
 8. Klicka på alternativet “Bara du”.
 9. Välj “Spara” i det nedre högra hörnet.

Det är allt som finns. Nu är det bara du som kommer att kunna se din födelsedag på din LinkedIn-profil. Bortsett från alternativet “Endast du” kan du välja “Dina kontakter”, “Ditt nätverk” och “Alla LinkedIn-medlemmar.” Om du väljer “Dina kontakter” kommer endast LinkedIn-medlemmar som är direkt anslutna till dig att kunna se din födelsedag. Å andra sidan, om du väljer “Ditt nätverk”, kommer din födelsedag att vara synlig för LinkedIn-medlemmar som är anslutna upp till tre grader från dig.

Du kan också dölja din födelsedag i LinkedIns mobilapp. Följ stegen nedan för att se hur det går till:

 1. Öppna LinkedIn-appen på din mobiltelefon.
 2. Tryck på din profilbild i det övre vänstra hörnet av skärmen.
 3. Gå till “Visa profil.”
 4. Navigera till de tre prickarna bredvid fliken “Lägg till avsnitt”.
 5. Fortsätt till “Kontaktinfo”.
 6. Tryck på pennikonen i det övre högra hörnet.
 7. Gå till “Födelsedag” och välj fliken “Ditt nätverk”.
 8. Välj “Bara du”.
 9. Tryck på knappen “Spara” längst ner på skärmen.

Hur stänger du av födelsedagsaviseringar på LinkedIn

På LinkedIn kan du få alla möjliga aviseringar regelbundet. Du kommer att få ett meddelande när en av dina anslutningar har utökat sitt nätverk. På samma sätt, när någon reagerar på en annan anslutnings inlägg, får du också ett meddelande. LinkedIn berättar också hur många sökningar du har dykt upp i varje vecka.

Bland annat låter LinkedIn dig veta när en födelsedag för en av dina kontakter dyker upp. Men om du har några hundra anslutningar kanske du får sådana här meddelanden varje dag. Lyckligtvis finns det ett sätt att stänga av födelsedagsaviseringar på LinkedIn. Så här går det till:

 1. Gå till LinkedIn och logga in på ditt konto.
 2. Klicka på fliken “Meddelanden” i det övre högra hörnet på skärmen.
 3. Navigera till “Visa inställningar” på vänster sida.
 4. Under “Hur du får dina aviseringar” väljer du “På LinkedIn.”
 5. Fortsätt till alternativet “Nätverk”.
 6. Scrolla ner till “Födelsedagar i ditt nätverk.”
 7. Tryck på “On”-knappen på höger sida så att den blir grå.

Ändringarna kommer att sparas automatiskt. Du kommer inte att få fler födelsedagsaviseringar på LinkedIn. Du kan också ta bort, sluta följa och stänga av olika typer av aviseringar. Du kommer dock inte att få alla fyra alternativen för alla aviseringar. Du kan till exempel också använda alternativet “tysta aviseringar” för flödesaktivitet.

Det finns ett enklare och mycket snabbare sätt att göra detta, direkt från fliken Meddelanden. Här är vad du behöver göra:

 1. Gå till LinkedIn.
 2. Välj fliken “Meddelanden” högst upp på skärmen.
 3. Hitta en födelsedagsavisering.
 4. Klicka på de tre prickarna på höger sida av meddelandet.
 5. Välj “Stäng av” i rullgardinsmenyn.

Om du gör detta förhindrar LinkedIn från att skicka födelsedagsaviseringar. Du kan använda den här metoden för alla typer av meddelanden på LinkedIn. Om du vill återaktivera födelsedagsaviseringarna kan du göra det från sidan för kommunikationsinställningar.

Om du vill stänga av födelsedagsaviseringar på mobilappen, så här behöver du göra:

 1. Starta appen.
 2. Klicka på fliken “Meddelanden” i det nedre högra hörnet.
 3. Hitta en födelsedagsavisering och tryck på de tre prickarna längst till höger.
 4. Välj alternativet “Stäng av” för att sluta ta emot aviseringar som detta.

För att gå ett steg längre, följ instruktionerna nedan.

 • Gå till “Visa inställningar”.
 • Fortsätt till “Nätverk”.
 • Växla reglaget bredvid Födelsedagar i ditt nätverk.

Härifrån kan du hantera dina andra nätverksinställningar. Om du till exempel vill sluta ta emot aviseringar om anslutningsårsdagar, aktiviteter från ditt nätverk eller profilvideor som delas av dina nätverksaviseringar, kan du stänga av dem här. Alla ändringar kommer att sparas automatiskt.

Gör din födelsedag privat på LinkedIn

Även om du kan lägga till olika kontaktuppgifter till din LinkedIn-profil, låter den här plattformen dig också skydda din integritet genom att dölja din födelsedag. När du har gjort detta kommer bara du att kunna se din födelsedaginformation på din LinkedIn-profil. LinkedIn låter dig också hantera dina nätverksaviseringar genom att stänga av födelsedag och andra meddelanden från dina anslutningar.

Har du någonsin försökt stänga av din födelsedagsinformation på LinkedIn? Hur är det med födelsedagsaviseringar? Visste du redan att du kan stänga av födelsedagsaviseringar på LinkedIn? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here