Hur man använder Air Link med en Meta(Oculus) Quest 2

0
8

Varje VR-entusiasts dröm om kabelfritt spel blev verklighet när Oculus introducerade sin Air Link-teknik. Detta framsteg gav större rörlighet och spelkomfort.

Hur man använder Air Link med en Meta(Oculus) Quest 2

Om du är villig att avstå från kablarna och dra nytta av det trådlösa alternativet, hjälper den här artikeln dig att ställa in saker och njuta av ditt VR-äventyr till fullo.

Vad du behöver för Air Link

För att Air Link-anslutningen ska fungera som avsett behöver du följande:

 • En riktig Windows-baserad PC med ett bra grafikkort (Windows 10 eller senare versioner; en GPU-motsvarighet till GTX 1060 med 6 GB minne eller bättre; och en CPU-motsvarighet till Intel i5 – 4590 eller AMD Ryzen 5 1500X eller bättre).
 • Oculus Quest 2-programvara som du kan ladda ner från Metas officiella Oculus-sida.
 • En stark och stabil internetanslutning, med din dator ansluten till routern via Ethernet-kabel (andra trådlöst anslutna enheter kan påverka strömmen).

Air Link PC-inställningar

För att headsetet ska kunna ansluta måste du förbereda datorn genom att installera Oculus-programvaran och tillåta Air Link. Processen går till så här:

 1. Ladda ner och installera PC-klienten från den officiella Oculus sida.
 2. Registrera ett konto, eller registrera dig via Facebook-profil eftersom det är Metas tjänst. När du har installerat programvaran loggar du in på ditt konto.
 3. Klicka på alternativet “Inställningar”, det sista i sidofältet till vänster.
 4. Klicka på fliken “Beta” högst upp i fönstret i den menyn.
 5. Vrid “Air Link”-knappen “PÅ” genom att klicka på den.

Du har framgångsrikt aktiverat Air Link. Men ditt arbete är inte klart än. Kom ihåg, som nämnts under aktiveringsknappen, om Air Link inte används på 24 timmar kommer Air Link att stängas av automatiskt.

Inställningar för Oculus Quest 2

Nu när din dator är korrekt konfigurerad är nästa del att justera ditt Quest 2-headset. För att kunna använda Air Link bör ditt headsets firmware vara på version 28 eller senare. Om det villkoret är uppfyllt, följ dessa steg för att aktivera det:

 1. Gå in i Oculus Quest-hubben och hitta alternativfältet under spelvalsskärmen. Klicka på det sista alternativet till höger “Inställningar”, markerat med en kugghjulsikon.
 2. Rulla ner i menyn och hitta fliken “Experimentella funktioner” och aktiveringsknappen “Air Link”.
 3. Gå tillbaka till inställningsmenyn och klicka på fliken “Snabbåtgärder” högst upp.
 4. “Oculus Air Link” bör visas som det tredje alternativet. Klicka på den så bör du kunna se din dator på listan.
 5. Klicka på din dator och sedan på den blå “Pira”-knappen. Detta bör ta dig tillbaka till spelvalsmenyn.

Nu är ditt headset och din dator ihopparade och redo att användas.

Vanliga frågor

Kan jag använda Oculus Quest 2 med Air Link på Mac?

Tyvärr inte. För närvarande är båda modellerna av Oculus Quest endast kompatibla med Windows-baserade maskiner.

Är min dator upp till standard för att köra Oculus-spel?

Det krävs en bra speldator för att köra och streama Oculus-spel. Lyckligtvis finns det ingen anledning att riskera att köpa den blind. Det finns en gratis verktyg av Valve kan du använda för att kontrollera om din dator är VR-kompatibel, oavsett om det är Oculus eller något annat headset. Om din poäng på det är i det gröna området är du bra att gå!

Lycka till på ditt uppdrag!

Att kunna njuta av virtuell verklighet och fördjupa dig helt i spelvärlden visar verkligen hur mycket teknologin har utvecklats under de senaste decennierna. Det återstår också att se om VR-spel bara blir en gimmick, eller kommer det att finnas mer avancerade och storydrivna spel för att det ska bli en egen genre.

Har du testat något VR-headset hittills? Tror du att framtiden för spel ligger i VR? Vilket är ditt favorit Oculus Quest-spel? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here