Hur man använder AirPlay från en Mac till en TV-skärm

0
23

Om du använder din Mac för att streama dina favoritfilmer kanske du vill se dem på en större skärm. Kanske vill du ha en filmkväll med din familj eller bästisar, men din bärbara dator är för liten eller så är din dator inte bekvämt.

Hur man använder AirPlay från en Mac till en TV-skärm

Lyckligtvis kan du använda AirPlay för att se vad som finns på din Mac på en TV-skärm. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du visar allt som finns på din Mac-skärm och speglar det på din TV.

Hur man använder AirPlay från en Mac till en TV-skärm

Det finns inget bättre sätt att titta på dina favoritströmmande filmer än i bekvämligheten av ditt eget hem. Även om det är fantastiskt att titta på filmer och videor på din Mac, blir upplevelsen ännu bättre när den visas på din TV-skärm.

Genom att använda en teknik som kallas spegling kan du se allt som finns på din Mac-skärm på din TV. Allt som krävs är en Wi-Fi-anslutning och en AirPlay-kompatibel TV. Så här går det till:

  1. Använd menyn högst upp på skärmen och välj ikonen “Kontrollcenter”.
  2. I fönstret Kontrollcenter klickar du på “Skärmspegling.”
  3. Välj namnet på enheten du vill visa för (till exempel Apple TV.)

När du har valt enheten kommer din Mac-skärm att speglas. Så här inaktiverar du AirPlay när du är klar med speglingen:

  1. Gå tillbaka till “Control Center”-fönstret och tryck på “Screen Mirroring.”
  2. Använd rullgardinsmenyn och välj “Visningsinställningar”.
  3. I popup-fönstret klickar du på “Koppla från” och sedan på “Klar”.

Det är allt som finns. Med bara några klick eller tryck kan du använda AirPlay för att visa vad som finns på din Mac-skärm på din smarta TV. Att inaktivera den här funktionen är lika enkelt.

Krav för att AirPlay ska fungera på din TV

Det finns bara ett fåtal krav för att AirPlay ska fungera på din TV. Som tur är, om du inte har en Apple TV, fungerar den även på andra enheter. För att säkerställa att du kan spegla din Mac-skärm till din smarta TV, här är allt du behöver veta.

Se till att din Smart TV är AirPlay-kompatibel

De flesta smarta TV-apparater är AirPlay-kompatibla. Många modeller har sina fabriksinställningar med AirPlay på. Roku TV och vissa andra streamingenheter är också AirPlay-kompatibla. Kontrollera din enhets dokumentation för att se om den också är AirPlay-kompatibel.

Nätverksanslutning

För sömlös användning vill du att din Mac och smart-TV ska vara anslutna till samma trådlösa nätverk. För de flesta användare är detta förmodligen redan konfigurerat. Om din Mac och din smarta TV använder olika nätverk är det bäst att ansluta dem till samma trådlösa nätverk.

Uppdatera din Smart TV-programvara

För att AirPlay ska fungera som bäst bör du regelbundet söka efter uppdateringar av din TV:s programvara. Att se till att din programvara är uppdaterad kommer att ge den bästa tittarupplevelsen. Kontrollera dokumentationen för din smarta TV för hur du uppdaterar programvaran.

Vanliga frågor

AirPlay fungerar inte. Vad ska jag göra?

Ibland kan du ha problem med att få AirPlay att spegla från din Mac till din smarta TV. Tack och lov är det här problemet vanligtvis lätt att åtgärda. Här är några saker du kan prova för att få det att fungera korrekt:

• Se till att din Mac och smart-TV är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk

• Starta om både din Mac och smart-TV

• Se till att din smarta TV är AirPlay-kompatibel

• Stäng av och starta om Wi-Fi

Kan jag bara använda AirPlay på min Mac för att visa på en TV-skärm?

Du är inte begränsad till att använda Airplay från endast din Mac. Du kan använda den för att spegla enhetens skärm på din AirPlay-kompatibla TV med en iPhone, MacBook eller iPad.

Min smarta TV är AirPlay-kompatibel men den fungerar inte. Hur fixar jag detta?

Om du är säker på att din smarta TV är AirPlay-kompatibel men den inte speglar från din Mac, är den mest troliga anledningen att den inte är aktiverad på din TV. Gå igenom TV:ns menyalternativ och leta reda på AirPlay-inställningarna. Beroende på din TV:s användargränssnitt behöver du vanligtvis bara ställa in den på “aktiverad” eller “på”.

Gå från din Mac-skärm till din TV med bara några få klick

AirPlay är ett bra sätt att gå från en liten skärm till en stor skärm. Med hjälp av Wi-Fi, en Mac och en smart TV kan du enkelt spegla vad som finns på din Macs skärm och titta på det på din TV. Installationen är bara några klick bort. Observera att du inte behöver en Apple TV för att använda AirPlay. De flesta smarta TV-apparater är AirPlay-kompatibla.

Har du använt AirPlay för att spegla din Mac till en smart TV? Använde du samma metod som beskrivs i den här artikeln? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here