Hur man botar en zombiebybo i Minecraft

0
36

Minecraft-zombies är en av de mest ikoniska karaktärerna i spelgemenskapen. Deras unika utseende och ljuddesign har blivit så mainstream att även din mamma förmodligen känner till dem. Detta är en bra bedrift med tanke på att de är “de onda” i Minecraft-universumet.

Hur man botar en zombiebybo i Minecraft

Detta Mojang-spel har flera fientliga mobs, men bara Zombie Villagers kan botas. Trots sitt utseende kan byborna ha många användningsområden, så det är värt att bota dem. Om det görs på rätt sätt kommer din nya botade bybor att ge dig massor av belöningar i spelet.

Den här artikeln kommer att lära dig hur du botar en Zombie Villager med bara några få steg.

Steg ett – Hitta och fånga en zombiebybor

I Minecraft dyker alla zombietyper vanligtvis upp på natten. Alternativt kan du hitta dem i underjordiska områden med svagt ljus. Din bästa chans att hitta en Zombie Villager är genom att utforska övergivna byar och igloernas källare. Men om du spelar i kreativt läge finns det en mycket enklare soliton – använd ett Zombie Villagers spawn-ägg.

När du väl har hittat en vill du fånga den direkt. Precis som alla andra mobbar finns det många sätt att göra det på. Den enklaste metoden innebär att fånga den inuti ett hem. Du kan använda en befintlig eller snabbt bygga en hemliknande struktur.

 1. Börja med att lämna dörren öppen.
 2. Lura in Zombie Villager i huset.
 3. Ring runt den och fly snabbt huset samtidigt som du stänger dörren bakom dig. Du kan lägga till ytterligare en ingång till huset för att göra din utgång smidigare.

Den fångade Zombie Villager kan inte öppna dörrarna. När han är inne är han skyddad från solljus. Se till att inga andra bybor interagerar med ditt hus just nu. Nu kan du börja arbeta med kuren.

Steg två – Nödvändigt material för att göra kuren

Innan du lyckas bota en Zombie Villager måste du se till att du har några material i ditt lager. Du behöver följande:

Bryggställ

Du kan hitta Brewing Stands i byarna inuti kyrkor. Alternativt kan du skapa dem:

 1. Placera en Blaze Rod i mitten av ditt pysselbord.
 2. Lägg till tre kullerstenar på den nedre raden av hantverksbordet.
 3. Du borde ha ditt bryggställ. Ta bort den och placera den i ditt lager.

Fermenterat Spider Eye

Ett hantverksbord är det enda sättet att förvärva det fermenterade spindelögat. Hantverksreceptet är som följer:

 1. Döda spindlar för ett spindelöga.
 2. Placera den i mitten nedre positionen på hantverksbordet.
 3. En brun svamp går till vänster i mitten.
 4. Placera socker i mitten av mitten.

gyllene äpple

Att skapa ett gyllene äpple är mycket dyrt eftersom det kräver åtta gyllene göt. Lyckligtvis finns det ett mycket bättre alternativ. Den kan leka medan du utforskar ruiner, fängelsehålor och Woodland Mansion. Så var uppmärksam på dess gyllene sken på dina äventyr.

Tre vattenflaskor

Du kan enkelt tillverka glasflaskor i Minecraft. Följ stegen nedan för att komma igång:

 1. Placera tre glasbitar på den vänstra och högra mittsektionen och den nedre mittsektionen av hantverksbordet.
 2. Upprepa denna process tre gånger för tre glasflaskor.
 3. Fyll flaskorna med vatten från valfri flod eller sjö.

Krut

Det finns många sätt att skaffa krut. Farming Creepers and Witches är utan tvekan det enklaste sättet. Alternativt kan du köpa den från en Wandering Trader eller plundra den från kistor i hela den öppna världen.

Blaze pulver

Du behöver Blaze Powder för att bota en zombiebybor. Lyckligtvis är det en enkel process att tillverka den. Lägg bara till en Blaze Tod till ett hantverksrutnät. Det kommer omedelbart att förvandlas till två Blaze Powder.

Brygg svaghetens stänkdryck

När du har skaffat materialet som nämns ovan kan du skapa svaghetens splash Potion. För att brygga den, följ noga dessa steg.

 1. Ta fram ditt bryggställ.
 2. Placera det fermenterade spindelögat, vattenflaskorna och Blaze-pulvret inuti det.
 3. Vänta tills bryggningen är klar.
 4. Vattenflaskorna ska förvandlas till svaghetsdrycker.
 5. Placera svaghetsdryckerna i stället för vattenflaskor.
 6. Byt ut Fermenter Spider Eye för krutet.
 7. Vänta tills bryggningen är klar igen.
 8. Samla dina nya Splash Potions of Weakness.

Steg tre – Bota en zombiebybo

Nu borde du ha allt du behöver. Närma dig huset där du tidigare fångade en Zombie Villager. Gör en enda blocköppning så att du kan interagera med honom. Börja med att kasta Splash Potion of Weakness på Zombie Villager. Se till att stå tillbaka så att svaghetseffekten inte överförs till dig.

Beroende på spelversionen (Java eller Bedrock), kan trolldryckernas effekt ha olika varaktighet. I genomsnitt har du cirka 3 minuter på dig att utföra nästa steg. Du bör dock inte oroa dig för tiden eftersom det sista steget bara bör ta några sekunder om det görs på rätt sätt.

Ta fram ditt lager, välj Guldäpplet och mata det till Zombie Villager.

Du ska höra ett fräsande ljud och hans ögon ska bli röda. Det kommer också att finnas röda partiklar i luften. Var medveten om att Zombie Villagers får en styrka i detta skede. Så det bästa du kan göra är att lämna den instängd och vänta ut den.

Eftersom han inte kommer att despawne, kan du gärna fortsätta utforska och återvända till det huset när som helst. Du kommer att hitta en helt botad bybor i huset när du kommer tillbaka. Du har nu framgångsrikt botat en Zombie Villager i Minecraft.

När du har allt nödvändigt material i ditt lager bör processen pågå längre än 10 minuter.

Varför du borde bota zombiebybor

När du har slutfört hela processen kommer du att låsa upp Zombie Doctor-prestation. Men även om du inte är en prestationsjägare finns det många fördelar med att bota en Zombie Villager i Minecraft.

 • Om din botade bybor hade ett jobb innan han blev en zombie, skulle han återfå sitt yrke. När du har bott honom kommer du att få enorma handelsrabatter.
 • Att bota en enskild bybor kommer också att påverka de andra invånarna i den byn avsevärt. De kommer också att ge dig handelsrabatter.
 • Att framgångsrikt bota en enskild bybor kommer permanent att skydda andra närliggande bybor från att förvandlas till zombies.

Ta healingmetoden

Att bota en zombiebybo kan tyckas långt till en början, men det kommer att gå mycket snabbare när du väl har de nödvändiga ingredienserna och tränar på att fånga dem. För att effektivisera processen, överväg att göra flera gyllene äpplen och stänkdrycker av svaghet på en gång.

Har du försökt bota en Zombie Villager i Minecraft? Vilka är några av dina mest intressanta upplevelser när du spelar detta legendariska spel? Berätta för oss om det i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here