Hur man hittar och visar duetter i TikTok

0
8

TikToks duettfunktion har blivit ett populärt sätt för användare att skapa videor med delad skärm med andra. Men med så mycket innehåll som skapas kan det vara en utmaning att hitta det du letar efter. Oavsett om du är ny på plattformen eller en erfaren användare kommer den här artikeln att förklara hur du hittar och tittar på duetter.

Hur man hittar och visar duetter i TikTok

Så låt oss dyka direkt in och lära oss hur man söker efter duetter på TikTok.

Hur man söker efter duetter på TikTok med en iPhone

Att hitta duetter skapade av andra användare på TikTok är inte en enkel process, och det kan vara svårt om du inte vet hur man gör det. Här är en steg-för-steg-guide om hur du ser någons duetter på TikTok:

 1. Öppna TikTok-appen på din mobila enhet.
 2. För att se duetter av andras videor måste du känna till användarnamnet för kontot du vill se. Skriv “duet @användarnamn” i TikToks sökfält och tryck på sökknappen. Detta kommer att visa dig alla duetter som skapats av den användaren.
 3. Alternativt kan du kopiera användarnamnet direkt från användarens profil och klistra in det i TikTok-sökfältet med “duet @” framför sig. Detta tar dig direkt till duetterna som skapats av den användaren.
 4. När du har hittat duetterna skapade av användaren kan du bläddra igenom listan och trycka på videon du vill titta på. Du kommer att tas till en video med delad skärm som visar både originalvideon och duetten. Du kan titta på, gilla, kommentera och dela duetten precis som vilken annan TikTok-video som helst.

Notera: vissa användare kan ha sina duetter inaktiverade på sitt konto, så alla konton på TikTok kommer inte att ha duetter tillgängliga att se. Dessutom kommer de duetter som har fått flest visningar att listas överst i sökresultaten.

Hur man söker efter duetter på TikTok med din Android

Proceduren för att titta på duetter på TikTok via en Android-enhet är liknande på en iPhone. Här är vad du behöver göra:

 1. Börja med att öppna TikTok-appen på din mobila enhet.
 2. För att se någons duetter måste du känna till deras användarnamn. Skriv “duet @användarnamn” i sökfältet och tryck på sök. Detta kommer att visa dig alla duetter som skapats av den användaren.
 3. Ett annat sätt att få ett användarnamn är att kopiera det från användarens profil och klistra in det i sökfältet, föregås av “duet @”. Detta tar dig direkt till deras duetter.
 4. När du har hittat användarens duetter trycker du bara på den du vill titta på. Detta tar dig till en video med delad skärm som visar både originalvideon och duetten. Du kan interagera med duetten precis som vilken annan TikTok-video som helst.

Så här ser du TikTok-duetter gjorda med din video på iPhone

Som skapare av originalvideon kan du se eller ta bort duetter som skapats med din video. Följ dessa steg för att komma åt och hantera duettvideor som skapats med ditt innehåll:

 1. Öppna TikTok-appen och gå till din profil.
 2. Tryck på menyknappen i det övre högra hörnet.
 3. Välj “Inställningar och sekretess.”
 4. Tryck på “Sekretess” och sedan på “Duett.”
 5. Därifrån trycker du på “Hantera associerade videor.”
 6. Du kan nu se alla duettvideor som är kopplade till din video. För att se mer information, tryck på “Se detaljer.”
 7. För att radera videorna, tryck på “Fler alternativ” bredvid videon och välj sedan “Ta bort alla” och “Ta bort.” Tänk på att detta kommer att radera din originalvideo och alla tillhörande duettvideor permanent.

Om du vill behålla en kopia av din originalvideo, se till att ladda ner den till din enhet innan du tar bort den. Obs: den här funktionen kanske inte är tillgänglig i alla regioner.

Så här ser du TikTok-duetter gjorda med din video på Android

Stegen för att se någons duetter gjorda med dina videor via en Android-enhet är nästan identiska med de på en iPhone. Följ dessa steg för att komma åt och hantera duettvideor:

 1. Starta TikTok-appen och gå till din profil.
 2. Tryck på menyknappen i det övre högra hörnet.
 3. Välj “Inställningar och sekretess.”
 4. Tryck på “Sekretess” och sedan på “Duett.”
 5. Därifrån väljer du “Hantera associerade videor”.
 6. Du kommer nu att kunna se alla duettvideor som är relaterade till din video. För att se mer information, tryck på “Se detaljer.”
 7. Om du vill ta bort videorna, tryck på “Fler alternativ” bredvid videon och välj sedan “Ta bort alla” och “Ta bort.” Obs! Detta kommer att resultera i att både din originalvideo och alla tillhörande duettvideor raderas permanent.

Om du vill behålla en kopia av din ursprungliga video, se till att ladda ner den till din enhet innan du tar bort den.

Så här ser du vem som dueterade dig på TikTok

Om någon har duett din video på TikTok, kanske du vill veta vilka de är och se deras version av duetten. Här är en steg-för-steg-guide om hur du ser vem som spelade duet på TikTok:

 1. Öppna TikTok-appen på din mobila enhet och gå till din profilsida.
 2. Tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet på skärmen och välj “Inställningar och sekretess.”
 3. Rulla ned och välj “Aviseringar”.
 4. Slå på reglaget för “Omnämnanden och taggar.”

Med den här inställningen aktiverad får du aviseringar varje gång någon duetar en av dina videor. För att se duetten, tryck helt enkelt på aviseringen, så kommer du till videon med delad skärm. Du kan sedan interagera med duetten genom att titta på, gilla, kommentera eller dela den precis som vilken annan TikTok-video som helst.

Hur man startar en TikTok-duett

Att se andras duetter är kul, men du kanske också vill visa upp din kreativitet med en egen duett. Om så är fallet, så här startar du din TikTok-duett:

 1. Öppna appen och tryck på “Dela” på sidan av klippet du vill duetta.
 2. Tryck på “Duet”-knappen i den nedre delen av skärmen.
 3. Välj ditt filmningsalternativ i sidopanelen.
 4. Tryck på “Spela in” för att starta och pausa din inspelning.
 5. Tryck på din bock när inspelningen är klar.
 6. Redigera videon och tryck på “Nästa”.
 7. Justera alla inställningar, skriv din bildtext och välj “Lägg upp”.

Du kan också lägga till voiceovers till dina duetter.

 1. Tryck på funktionen “Duett”.
 2. Spela in duetten och tryck på bocken när du är klar.
 3. Välj nedskärningssymbolen i den högra delen av din display för att komma åt fler alternativ.
 4. Gå till “Volym” och ställ in din “Added Sound”-bild på noll.
 5. Välj “Klar” och tryck på “Voiceover” i den högra delen av skärmen.
 6. Tryck på “Record” i den nedre delen av displayen.
 7. Spela in din voiceover.
 8. Tryck på “Spara”-knappen när du är klar.
 9. Lägg till eventuella effekter och tryck på “Nästa”.
 10. Skriv din bildtext eller andra detaljer.
 11. Välj “Lägg upp” och du är klar.

Tänk på att TikTok låter dig aktivera och inaktivera duettfunktionen för alla dina videor.

 • Aktivera – om du aktiverar funktionen kan gruppen som valts i din duett-inställning se din duett med videon. Om du till exempel tillåter dina vänner att komma åt duettfunktionen och du aktiverar duett för bara ett klipp, kommer bara dina vänner att kunna duetta med videon.
 • Inaktivera – Om du inaktiverar duett, kommer ingen att kunna duetta med innehållet.

Vanliga frågor

Kan jag välja vem som kan duetta med mina videor?

Ja, du kan styra vem som kan duetta med dina videor genom ditt kontos sekretessinställningar. Det finns två val. Alla är det första tillgängliga alternativet, så vem som helst kan duetta med dina videor. Vänner är den andra möjligheten. Om du väljer det här alternativet kommer bara dina vänner att kunna duetta med din video.

Kan jag stänga av duettalternativet?

Ja, du har möjlighet att inaktivera duett på alla dina nuvarande videor samtidigt i dina sekretessinställningar, vilket eliminerar behovet av att besöka varje video separat för att stänga av duet.

Kan någon duetta med mina videor om mitt konto är privat?

Nej, ditt konto måste vara offentligt för att andra ska kunna skapa duetter med dina videor.

Det krävs två för att dansa tango

TikTok-duetter är ett roligt sätt att delta i trendiga utmaningar och interagera med andra användare på plattformen. Processen att se någons duetter innebär att man använder TikTok-appen, söker efter skaparens användarnamn och skriver “duet @användarnamn” i sökfältet. Resultatet blir en lista med duetter skapade av användaren, som du sedan kan titta på, gilla, kommentera och dela.

Har du någonsin gjort en duettvideo på TikTok? Använde du något av tipsen som beskrivs i den här artikeln? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here