Hur man ökar Pendrive/USB-dataöverföringshastigheten

0
76
Hur du ökar din Pendrive-dataöverföringshastighet
Hur du ökar din Pendrive-dataöverföringshastighet

Fram till datumet användes USB 2.0 i de flesta enheterna innan USB 3.0 med en höghastighetsöverföringshastighet hittades och började installeras i enheter. Och här får du metoden att öka dataöverföringshastigheten i båda versionerna.

Detta kan vara fallet att du kanske kör din dator, bärbara dator med samma USB 2.0 som teoretiskt erbjuder 35 Mbps hastighet och inte USB 3.0-enheten som tenderar att erbjuda en hög hastighet på 625 Mbps om din enhet inte placeras inom dessa två till tre år (som kan bära USB 3.0). Du kan bli frustrerad när du överför upp till de enorma filerna, videor till din enhet via USB 2.0 även genom att använda pennenheten som faktiskt ger högsta möjliga överföringshastighet.

Du kan faktiskt inte öka upp till överföringshastigheten med en enorm marginal och utanför gränserna, men ändå kan du få dubbelt så mycket överföringshastighet på USB 2.0 när du använder Pendrive bara genom att använda några metoder. Därför kan du finna det lättare att överföra stora filer på kortare tid, för att göra det på riktigt hittar du metoden som beskrivs i artikeln nedan.

Som många av dem hävdar att deras USB-överföringshastighet är långsam som till och med kan sjunka till kilobyte. Så idag är vi här med lösningen på detta problem. I det här inlägget har vi en metod för att öka Pendrive Data Speed ​​och genom att använda den här metoden kan du öka din dataöverföringshastighet och det kan vara upp till 50-100 Mbps beroende på din systemprocessorkapacitet. Läs bara nedan för att veta hur du snabbar upp USB-överföringen

Hur man ökar Pendrive-dataöverföringshastigheten

Det finns många faktorer som kan påverka din dataöverföringshastighet för Pendrive och vi kommer att vara målet för alla faktorer för att öka Pendrives dataöverföringshastighet. Ta först en titt på de olika faktorerna som kan påverka dataöverföringshastigheten.

 • Filallokeringstabell för din Pendrive
 • Enhetspolicy.
 • Filtyp
 • OS och hårdvaruprestanda.
 • Några andra faktorer.

Dessa faktorer är ansvariga för dataöverföringshastigheten för Pendrive. Låt oss nu ta en titt på metoderna för att hantera dem alla.

1. Filallokeringstabell för din Pendrive

Detta är filsystemet för din pennenhet och ansvarar för allokeringen av minne till data i Pendrive. Så du måste ta bort dessa tabeller först innan du överför data.

Skärmdump_5

 1. Först och främst koppla in din Pendrive i USB-porten på din dator.
 2. Högerklicka nu på enheten i Min dator.
 3. Klicka nu på egenskaperna och välj format.
 4. Välj nu NTFS i rullgardinsmenyn Filsystem.
 5. Klicka nu på formatera, din Pendrive kommer nu att fungera bättre.
 6. Vänligen ta all din datasäkerhetskopiering av din Pendrive innan du använder den här metoden.

2. Enhetspolicyer

Du kan ändra dessa policyer för bästa användning genom stegen nedan. Denna metod hjälper dig att öka Pendrive-hastigheten. Följ dessa steg noggrant för att öka din totala Pendrive-hastighet.

Skärmdump_6

 1. Först och främst koppla in din Pendrive i USB-porten på din dator och högerklicka på en enhet och välj egenskaper.
 2. Välj nu hårdvarufliken där och en lista över enheter kommer nu att visas på hårdvarafliken.
 3. Välj nu din enhet och klicka på egenskaperna.
 4. Nu i nästa guide, klicka på knappen för att ändra inställningar.
 5. Klicka nu på policyfliken i nästa guide och markera alternativet för bättre prestanda där och klicka på ok-knappen.
 6. Detta kommer nu att hjälpa din Pendrive att öka sin prestanda.

3. Kontrollera din dators prestanda

Skärmdump_1

Din systemprestanda kan förändra din USB-dataöverföringshastighet så bättre är att ha en fullständig titt på din dators prestanda så mycket som din dator fungerar snabbt, samma sak kommer att vara dataöverföringshastigheten för din Pendrive. För att få en komplett guide om metoden för att påskynda USB-överföring windows 10

4. Kontrollera felen

Om du känner att du får en långsam överföringshastighet på grund av vissa fel. Sedan måste du följa dessa steg och det kommer att lösa ditt problem med dataöverföring i stor utsträckning.

Steg 1. Först och främst måste du sätta in Pen-enheten och sedan högerklicka på den och sedan välja alternativet “Egenskaper”

Kontrollerar felen
Kontrollerar felen

Steg 2. Nu därifrån måste du klicka på alternativet “Verktyg” och sedan välja “Felkontrollsektion”

Kontrollerar felen
Kontrollerar felen

Steg 3. Nu måste du välja både alternativet (Åtgärda filsystemfel automatiskt & skanna efter och försök återställa dåliga sektorer” och klicka sedan på startknappen.

Kontrollerar felen
Kontrollerar felen

Det är allt! du är klar, nu kommer den att söka efter eventuella fel och fixa det.

5. Använda Teracopy (mjukvara för att öka hastigheten på pennan)

Teracopy är helt enkelt ett program som är speciellt utformat för att flytta eller kopiera dina datorfiler direkt maxhastighet. Det är bäst om du vill öka din dataöverföringshastighet inom dina USB-enheter och dator. Låt oss ta en titt på dess funktioner.

 • TeraCopy använder dynamiskt justerade buffertar för att minska tiderna. Asynkron kopiering påskyndar filöverföringen mellan två fysiska hårddiskar.
 • Pausa kopieringsprocessen när som helst för att frigöra systemresurser och fortsätt med ett enda klick.
 • I ett fall av kopieringsfel kommer TeraCopy att försöka flera gånger och i värsta fall bara hoppa över filen, inte avsluta hela överföringen.
 • TeraCopy visar misslyckade filöverföringar och låter dig åtgärda problemet och kopiera endast problemfiler.
 • TeraCopy kan helt ersätta Explorer kopiera och flytta funktioner, så att du kan arbeta med filer som vanligt.

6. Använda FastCopy

Använder FastCopy
Använder FastCopy

FastCopy är ett annat fantastiskt verktyg som erbjuder en handfull funktioner. Detta är ett av de bästa filöverföringsverktygen du kan ha på din Windows-dator. Detta liknar Teracopy. Du kommer att märka en betydande ökning av överföringshastigheten efter att ha använt FastCopy.

7. Använda Ultra kopiator

Använder FastCopy
Använder FastCopy

Detta är en annan bästa programvara för Windows-filöverföring. Miniverktyget körs i systemfältet och med detta kan du kopiera/flytta Windows-fil med bara ett klick eller två.

Med Ultra Copier kan du också överföra flera filer samtidigt. Överföringshastigheten med Ultra Copy är också mycket bra. Så detta är ett annat bästa verktyg du kan ha på din Windows-dator om du vill öka Pendrive-överföringshastigheten.

8. Formatera USB-enheten

Formatera USB-enhet
Formatera USB-enhet

Tja, om alla de ovan angivna metoderna inte lyckas påskynda USB-enheten, måste du formatera den. Ibland verkar ett enkelt format lösa de flesta USB-relaterade problem. Du kommer dock att förlora all data som är lagrad på USB-enheten om du väljer att formatera den. Därför rekommenderas det att skapa en säkerhetskopia innan du formaterar din USB-enhet.

Se till att formatera USB-enheten i NTFS-format. Efter formateringen, starta om datorn och kontrollera.

9. Använda USB 3.0

Använder USB 3.0
Använder USB 3.0

Det är värt att notera att överföringshastigheten beror på vilken typ av filer du försöker överföra. Till exempel, att överföra några videofiler på totalt 4 GB kommer att vara mycket snabbare jämfört med att överföra 4 GB till ett värde av några hundra bilder.

Men om du vill vara på den större sidan rekommenderar vi att du använder de senaste USB 3.0-enheterna och en dator med USB 3.0-portar. Med USB 3.0 kommer du att uppleva en märkbar ökning av överföringshastigheten.

10. Uppgradera din PC

Uppgradera din PC
Uppgradera din PC

Tja, din dators prestanda kan verkligen ha en enorm inverkan på dataöverföringshastigheten. Att ha ett bättre RAM-minne tillsammans med en bättre processor kommer alltid att förbättra USB-dataöverföringshastigheten. Om du planerar att lägga till mer RAM-minne till datorn, se till att kontrollera RAM-kompatibiliteten. Du kan också använda vissa PC-optimeringsverktyg som PC TuneUp, CCleaner, etc för att rensa upp skräpfilerna. Dessa saker kommer säkert att leda till förbättrad USB-dataöverföringshastighet.

Du kan effektivt öka din dataöverföringshastighet för din USB eller Pendrive och enkelt njuta av den höga överföringshastigheten på din enhet. Lämna en kommentar nedan om din erfarenhet av dessa metoder och glöm inte det här inlägget med dina vänner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here