Hur man slår ihop Instagram och Messenger

0
20

Meta, tidigare Facebook, Inc., äger både Instagram och Messenger, och båda apparna tillåter användare att utbyta textmeddelanden.

På Instagram kan du använda Direct Message (DM)-funktionen för att få kontakt med dina följare via chatt. På Messenger ansluter du till dina Facebook-vänner. Eftersom samma företag äger båda apparna har det en sammanslagningsfunktion tillgänglig för användare.

En funktion på Instagram låter dig slå ihop ditt Instagram-konto med Messenger för att ge sömlösa alternativ för korsmeddelanden. Den här funktionen rullades ut 2020, vilket gör att användare kan ansluta Instagram och Messenger.

Användare svarar snabbt på uppmaningen och många har valt att inte slå samman. För många användare är det bästa alternativet att hålla Instagram och Messenger åtskilda, medan andra kan tycka att den här nya funktionen är väldigt användbar.

Vad gör denna integration?

Innan du går vidare och slår samman Instagram och Messenger är det viktigt att veta vad den här integrationen tillåter och hur den kommer att gynna dig.

Med den här funktionen kan du skicka meddelanden till dina Instagram-vänner från Messenger-appen och vice versa. Inte bara det, utan du kommer också att få meddelandeförfrågningar och videochattalternativ från vilket Facebook-konto som helst.

Så låt oss säga att du inte har Messenger-appen installerad på din smartphone; du kan använda din Instagram-app för att svara på Messenger-meddelanden. Funktionen är tillgänglig för alla Instagram-användare, men den är gömd djupt under inställningarna.

Slå ihop Instagram och Messenger

Nu när du vet vad funktionen gör kanske du vill slå ihop Instagram och Messenger. Nedan har vi delat några enkla steg som låter dig slå samman Instagram och Messenger. Låt oss kolla in.

1. Öppna först din favoritwebbläsare och gå till Instagram.com.

2. Logga sedan in på ditt Instagram-konto. På höger sida klickar du på Mer.

Mer

3. Från uppmaningen som visas, välj Inställningar.

inställningar

4. På Inställningar, scrolla ner till botten och klicka på länken Kontocenter.

Kontocenter

5. Klicka på Lägg till konton i kontocentret.

Lägg till konton

6. Klicka sedan på “Lägg till Facebook-konto” på meddelandet Välj det konto du vill lägga till.

Lägg till Facebook-konto

7. Nu kommer du att se en skärm som ber dig fortsätta med ditt Facebook-konto. Klicka bara på Fortsätt som (Profilnamn).

Fortsätt som (Profilnamn)

8. Därefter, för att aktivera anslutna upplevelser, klicka på knappen Fortsätt.

Fortsätta

9. Klicka på knappen “Ja, slutför installationen” i uppmaningen Konfigurera ditt kontocenter.

Ja, avsluta installationen

Det är allt! Så enkelt är det att slå samman Instagram och Messenger. Funktionen låter dig komma åt både inkorgen till Messenger och Instagram från en enda app.

Hur bekräftar man sammanslagningen?

Om du vill veta om sammanslagningen är framgångsrik måste du följa dessa steg.

1. Öppna Instagram-appen på din Android eller iPhone.

2. Klicka sedan på sökfältet och sök efter ett profilnamn. Du kommer att upptäcka att Instagram kommer att visa dina Facebook-vänner.

Instagram kommer att visa dina Facebook-vänner

3. Du behöver bara trycka på profilnamnet och skicka ett meddelande till dem. Meddelandet kommer att skickas till Messenger.

meddelande kommer att skickas till Messenger

Så den här guiden handlar om hur man slår samman Instagram och Messenger. Om du behöver mer hjälp med att slå samman Instagram och Messenger, låt oss veta i kommentarerna. Om artikeln hjälpte dig, se till att dela den med dina vänner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here