Hur man tar bort alla dina direktmeddelanden på Instagram

0
42

En av de mest populära Instagram-funktionerna är Direct Message (DM)-funktionen. Med DM:er kan användare privat chatta en-mot-en med sina vänner eller skapa gruppchattar. Medan flera meddelandeappar är tillgängliga använder många människor Instagram som sin ledande snabbmeddelandetjänst.

Samtidigt blev Instagram inte designat för att organisera en hel chattlogg med DM, och det visar sig i den relativa bristen på verktyg för att hantera din DM-inkorg. Din inkorg kan snabbt bli rörig mellan meddelanden från dina vänner, spam och skissartade länkar som skickats av bedragare.

Så, finns det ett sätt att radera alla dina meddelanden på en gång och få en nystart? Den här artikeln förklarar några alternativ för att rensa upp dina Instagram-DM:er.

Hur man tar bort konversationer på Android och iPhone/iOS

För att ta bort en konversation, utför följande steg:

 1. Tryck på meddelandeikonen (pappersflygplan) längst upp till höger på startskärmen.
 2. Tryck på konversationen som du vill ta bort och dra den åt vänster eller tryck länge på den för att visa meddelandealternativen.
 3. Välj Ta bort.

När du har slutfört stegen ovan visas inte längre gruppmeddelanden i din inkorg. Tänk på att den andra personen fortfarande har tillgång till dem.

Om du försöker bli av med specifika konversationer kan du också använda sökfunktionen för att hitta dessa meddelanden istället för att bläddra igenom hela din DM-inkorg. Du kan skriva in en persons namn i sökfältet högst upp på skärmen för att hitta och radera din konversation med dem.

Ta bort enskilda meddelanden på Android och iPhone/iOS

Instagram introducerade tyst funktionen Unsend för några år sedan. Det låter dig ta bort skicka meddelanden som inte har lästs ännu.

Om du aldrig har använt Unsend på Instagram tidigare, här är vad du behöver göra:

 1. Öppna DM-konversationen
 2. Tryck och håll ned det oönskade meddelandet
 3. Välj Unsend Message.

Stegen ovan tar bort meddelandet i båda ändarna, så det är som att du aldrig skickat det alls. Om du någon gång skickar ett meddelande som du senare ångrar kan du radera det innan den andra personen ser det. Annars har du ingen tur.

Tyvärr finns det inget sätt att massradera enskilda meddelanden inom Instagram, så du måste upprepa stegen ovan för varje meddelande. Naturligtvis kan du alltid prova att använda en app för automatisk klickning från tredje part.

Ta bort alla dina direktmeddelanden på Instagram med AutoClicker på Android/iPhone/iOS

AutoClicker för Android och AutoClicker för iOS är verktyg som låter dig automatisera upprepade tryckningar och svepningar i valfri app eller skärm på din enhet. När du väl har lekt med det kommer du att bli väldigt exalterad över möjligheterna som detta kraftfulla gratisprogram ger. Men för närvarande fokuserar den här artikeln på att ta bort dina DM:n på Instagram.

 1. Starta din Instagram-app.
 2. Starta Auto Clicker-appen.
 3. I avsnittet Multi Targets Mode, tryck på Aktivera. Detta gör att du kan ha flera knackpunkter med en fördröjning mellan tryckningarna.
 4. På Instagram, gå till skärmen Direktmeddelanden.
 5. Tryck och håll ned den gröna plussymbolen för att skapa en sveppunkt, en cirkel med siffran 1 inuti. Dra sveppunkten till den första konversationen i dina DM.
 6. Flytta den andra cirkeln inuti den första cirkeln. Denna process instruerar AutoClicker att trycka och hålla.
 7. Tryck på cirkeln för att ta fram dialogrutan Inställningar för denna svep. Ställ in fördröjningen till 1000 millisekunder och sveptiden till 1000 millisekunder.
 8. På Instagram, tryck länge på den första konversationen för att faktiskt flytta processen så att du kan se var du ska göra nästa tryck.
 9. Kontextmenyn visas. Tryck på ikonen + för att lägga till en tryckpunkt och dra tryckpunkten till raden i snabbmenyn som läser Ta bort. Denna tryckpunkt blir #2 och kommer att ha en 2:a i cirkeln.
 10. På Instagram trycker du på raderingsraden för att flytta processen vidare igen.
 11. Tryck på ikonen + för att skapa tryckpunkt 3 och dra tryckpunkten till lämplig plats.
 12. Tryck på Avbryt för att inte ta bort den här konversationen just nu.
 13. Tryck på kugghjulsikonen och ge detta tryckskript (de kallar det en konfiguration) ett namn. Spara skriptet och nu kan du köra det här kommandot upprepade gånger i hundratals eller tusentals iterationer, automatiskt och utan någon mänsklig tillsyn.
 14. Tryck på den blå Kör-pilen för att köra ditt skript.

Du kan stänga av AutoClicker-appens gränssnitt genom att inaktivera det på AutoClicker-appens startskärm.

AutoClicker är utan tvekan ett kraftfullt verktyg som du kan använda på många sätt, inte bara för att påskynda din Instagram DM-raderingsprocess!

Vanliga frågor om att ta bort Instagram Direct Messages

Tar blockering av någon på Instagram bort alla meddelanden?

Nej, att blockera Instagram-användare har ingenting att göra med skickade meddelanden. Om du väljer att blockera någon på Instagram och gå tillbaka till deras meddelandetråd kommer alternativet “Radera” att visas. Om du väljer att ta bort meddelandena kommer de bara att raderas på din sida. Den andra användaren kan fortfarande se all kommunikation du har skickat.

Det enda sättet att ta bort meddelanden från någon annans konto är att ta bort sändningen, men de får inte ha läst dem ännu. Öppna Instagram DM, tryck på deras meddelandetråd och tryck länge på varje meddelande du har skickat och tryck sedan på “Avsänd meddelande.” Beroende på din beslutsamhetsnivå för att ta bort varje meddelande du har skickat till användaren kan detta ta otroligt lång tid, men det är verkligen en användbar funktion.

Kan du radera alla Instagram DM på en gång?

Tyvärr har Instagram inte stöd för att radera alla dina meddelanden samtidigt, inte ens när du använder tredjeparts DM-raderingsappar. Du måste manuellt radera varje konversation, en efter en, om du inte använder en app som AutoClicker som ställer in automatiska klick.

Oavsett motgångar kan du radera hela konversationer på en gång. Det här alternativet innebär att du bara behöver upprepa raderingsprocessen en gång per konversation, inte en gång per meddelande. Det är fortfarande jobbigt, men det är mycket bättre än att behöva göra ett meddelande i taget.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here