Hur man tar bort ett ankare i Microsoft Word

0
7

Det finns så många saker du kan göra med Microsoft Word. För många är det den absoluta favoritordbehandlaren och finns tillgänglig på olika plattformar.

Att göra grunderna i Word är ganska enkelt, men när det kommer till att infoga bilder blir saker lite mer komplicerade. Ibland har du ett ankare kopplat till din bild, och det kommer i vägen. Så hur tar man bort det?

Ta bort ankaralternativ 1

Innan vi går in på syftet med det lilla ankaret i Word och hur man använder det bäst, låt oss se hur man tar bort det om du kämpar med det. Om du vill undvika att se ankaret helt och hållet, är det bästa sättet att gå tillväga att inaktivera den här funktionen i Word-dokumentet. Det är okomplicerat. Det här är allt du behöver göra:

 1. Skapa ett nytt eller öppna ett Word-dokument.
 2. Gå till Arkiv (övre vänstra hörnet).
 3. Välj Alternativ längst ned på sidan.
 4. I popup-fönstret väljer du Visa.
 5. Se till att rutan Objektförankring är avmarkerad under Visa alltid dessa formateringsmärken på skärmen.
  Ta bort Anchor i Microsoft Word

Nu när du infogar ett objekt, en bild eller en ikon, visas inte den lilla ankarikonen.

Ta bort ankaralternativ 2

Ett annat sätt att göra det är att ändra objektet eller bilden från flytande till inline. Det betyder att om ett objekt flyter, kommer det att röra sig med texten på många olika sätt. Men om objektet eller en bild är i linje med texten betyder det att de beter sig som själva texten.

Den sitter där den är och kommer att röra sig på samma sätt som textrader gör. Om du inte behöver bilderna i ditt Word-dokument för att vara specifikt sorterade och formaterade, kommer att hålla bilden i linje med texten för att säkerställa att ankaret tas bort. Därför bör du göra följande:

 1. Klicka på objektet bredvid det ankare du vill ta bort.
 2. På den övre högra sidan av objektet ser du ikonen för layoutalternativ.
 3. Klicka på alternativet “I linje med text”.
 4. Ankaret försvinner och din bild är nu inline istället för att flyta.

Om du ångrar dig kan du alltid klicka på objektet igen och välja Med textlindning för att göra objektet flytande igen. I så fall kommer Anchor att dyka upp igen.

Hur man tar bort ankare i Microsoft Word

Vad gör ankaret exakt?

Du kanske undrar varför den här funktionen ens heter “Anchor”. Tja, symboliken hos ett ankare förklarar det. När du infogar ett objekt i ett Word-dokument ser du det lilla ankaret i det övre vänstra hörnet. Om du håller muspekaren över ankaret kommer det att tala om för dig att objektet i fråga är förankrat till texten på den platsen i dokumentet.

Detta betyder i huvudsak att detta specifika objekt är förankrat till ett visst stycke. Och om du bestämmer dig för att flytta objektet kommer stycket att flyttas med det. Ett enkelt sätt att kontrollera är att bara trycka på Enter ett par gånger och kontrollera om objektet rör sig med texten.

En annan sak du kan göra för att fixa ett objekts position på sidan är att välja objektet igen och klicka igen på Layoutalternativen. Längst ned ser du det alternativet. Det betyder att objektet då stannar kvar på sidan, men texten kan röra sig utan det. Ankaret står dock kvar bredvid stycket. Och när texten når nästa sida följer objektet efter.

Du kan också nå layoutalternativen för att använda alternativet “Lås ankare”. Gå bara till Layoutalternativ>Position och markera sedan rutan Lås ankare. På så sätt stannar både ankaret och objektet på samma plats på sidan.

Textbrytning i Word

Allt om ankaret har att göra med positionering av objekt och text. Och allt detta har att göra med textinpackning i Word. Om du väljer att använda ett flytande objekt i ditt Word-dokument kan du sedan välja flera olika sätt att objektet integreras med text. Du kan välja “fyrkantig” och texten lindas runt objektet.

Det finns även topp- och bottenalternativ och för att objektet ska vara bakom texten eller över texten. Dessa alternativ säkerställer i stort sett att du kommer att kunna få bilderna och texten att fungera som du tänkt dig.

Ta bort ett ankare i Microsoft Word

Låt inte ankaret komma i vägen

Ankaret är ett utmärkt verktyg som låter dig ha mer kreativ frihet när du infogar bilder i ditt Word-dokument. Men om det finns där när du inte behöver det kan det vara jobbigt. Det är viktigt att komma ihåg att om du inte vill se ankarikonen alls är det bäst att gå till Alternativ först.

Då kommer du att kunna ha flytande föremål, men ankaret kommer inte att vara där. Alternativt kan du hålla objekten i linje.

Låt oss veta vad du tycker om Anchor in Word i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here