Hur man upptäcker falska Twitter-konton

0
30

Det pågår en debatt om hur många Twitter-konton som finns. Naturligtvis förringar företaget siffran, medan vissa framstående användare kanske överdriver det. Oavsett vilket är falska Twitter-profiler ett verkligt problem; Om du har för många av dem som följer kan du äventyra din ställning med den sociala medieplattformen.

Hur man upptäcker falska Twitter-konton

Det är särskilt sant om du vill tjäna den blå bocken eller utöka ditt lilla företag online. Det första steget för att hantera detta falska Twitter-kontoproblem är att veta hur man känner igen dem.

Men det skulle hjälpa om du också hade ett pålitligt Twitter-hanteringsverktyg för att upptäcka det exakta antalet skräppostkonton och hjälpa dig att ta bort dem.

Hur man upptäcker ett falskt Twitter-konto

Tredjepartsverktyg som Circleboom tar bort inslaget av spekulation när det kommer till upptäckt av falska Twitter-konton.

Men om du är relativt ny på Twitter kanske du inte helt förstår vad dessa skräppostkonton är eller känner igen tecken på att du har att göra med ett. Därför bör vi gå igenom de anmärkningsvärda tecknen på ett falskt Twitter-konto.

Ingen profilbild

I Twitterversen kallas en profil utan bild ett “Ägghuvud”. Tills nyligen hade Twitter-konton utan profilbilder endast en generisk äggform. Numera representeras det utrymmet av en mänsklig siluett.

Arkivprofilfoto

Du kanske märker att vissa Twitter-konton alla har samma profilbild, vilket är ganska misstänkt. Det kan vara en persons foto, men ändå bara en bild. Om du är osäker kan du söka på webbadressen i Google Bilder för att se om den säger något.

Ingen bio

En tom Twitter-bio är ofta en säker giveaway att du tittar på ett falskt konto. Visst, det kan vara så att profilägaren är lite lat eller inte vill dela med sig av någonting, men oftare än inte är det en falsk profil.

Otaliga dubbletter av tweets

Om ett Twitter-konto visar en lång ström av upprepade tweets är det förmodligen ett falskt konto. Detta är inte äkta Twitter-beteende, och ett AI-verktyg driver troligen specifika kampanjer eller spammar folks flöden.

Inga interaktioner

Om ett Twitter-konto har noll interaktioner, vilket betyder att de aldrig har gillat en tweet, retweetat någon eller lämnat ett svar, är det troligtvis falskt.

Hur man upptäcker falska Twitter-konton med Circleboom

Om du vill veta hur stor andel av dina Twitter-följare som är äkta eller falska, har Circleboom lösningen. Det finns två sätt du kan använda detta Twitter-hanteringsverktyg för att upptäcka och ta bort skräppostkonton.

Metod 1 – Gör en grundlig sökning

Det första alternativet är att använda Circlebooms huvudsökfunktion för att kontrollera dina följare. Om du inte är säker på vad det betyder exakt, här är alla steg du bör följa:

 1. Gå till Circleboom Twitter Management verktyg och logga in på ditt konto.
 2. Navigera i Circlebooms huvudmeny till vänster på skärmen.
 3. Välj avsnittet “Sök” följt av undersektionen “Alla mina följare”.

Din Circleboom-instrumentpanel kommer att lista alla dina följare (eller upp till 10 000 per sökning) och ett dedikerat filter som upptäcker falska konton.

Här är vad du behöver göra:

 1. Markera rutan “Visa falska/skräppostkonton”.
 2. Bläddra igenom listan över konton.

Tänk på att ditt Twitter-konto kanske inte har några falska följare; i så fall kommer Circleboom inte att visa några resultat.

Du kan också kontrollera “Visa Egghead (utan profilbild) konton.” Dessa följare kanske inte är bots, men de är sannolikt spammiga konton.

Slutligen kan du välja “Visa inaktiva konton” för att se hur många konton du följer som inte gör någonting på Twitter.

Metod 2 – Använd cirkelalternativet

Circleboom har många inbyggda funktioner som ger värdefull inblick i ditt Twitter-konto. Med “The Circle” får användare viktig information om sina vänner och följare, inklusive hur många falska konton som följer dem.

Följ dessa steg för att se hur den här metoden fungerar:

 1. Gå till din Circleboom Twitter-hanteringskonto.
 2. Navigera till huvudmenyn till vänster på skärmen.
 3. Välj alternativet “Cirkeln”.
 4. Från rullgardinsmenyn väljer du alternativet “Fake/Spam”.

Circleboom kommer att ge dig antalet konton som förmodligen är falska och lista dem på din instrumentpanel. Du kan filtrera resultaten ytterligare genom att använda en specifik nyckelordssökning eller markera “Göm profilerna jag besökte genom att använda cirkelverktyget inom [x] dagar.”

Hur man tar bort falska Twitter-konton med Circleboom

När du får en fullständig rapport om vilka av dina Twitter-följare som är falska kan du snabbt ta bort dem med Circleboom. Den enklaste vägen kräver att du tar följande steg:

 1. Gå till Circleboom “Sök” och välj “Alla mina följare”.
 2. Markera alternativet “Visa falska/spam”-konton.
 3. Välj de konton du vill ta bort. Markera rutan ovanför listan för att välja dem alla.
 4. Klicka på knappen “Ta bort valda följare”.

Ett nytt fönster kommer att dyka upp med titeln “Är du säker?” Circleboom-popupen förklarar att kontona du har valt kommer att tas bort och att Twitter inte kommer att meddela användarna om avföljningen.

Meddelandet kommer också att säga att Circleboom köar begäran om borttagning av följare och slutar följa dem en i taget. Detta tillvägagångssätt minskar risken att bryta mot en av Twitters policyer om massavföljning.

Om du är säker på ditt beslut, klicka på “Ta bort följare!” knapp.

En annan lösning för att ta bort falska konton är att välja alternativet “Lägg till i Twitter-lista” bredvid knappen “Ta bort valda följare”.

I huvudsak, istället för att ta bort följare direkt från Circleboom-instrumentpanelen, kan du flytta kontona till en separat lista och ta bort dem när du vill direkt på Twitter.

Du kan skapa en dedikerad Twitter-lista för falska konton först eller välja det alternativet när Circleboom uppmanar dig.

Prata med dina riktiga och aktiva Twitter-följare

Du kanske känner dig besviken om Circleboom-sökningen visar att du har många falska Twitter-konton som följer dig. Men det är ganska standard för Twitter, eftersom plattformen är ökänd för att ha ett stort antal bots och spamkonton.

Din enda oro bör vara att ta bort dem alla och kolla med Circleboom med jämna mellanrum för att se om fler falska konton följer dig. Det är enkelt att upptäcka och ta bort falska Twitter-konton med Circleboom.

Du behöver inte undersöka varje konto individuellt och undra om du har fattat rätt beslut. Circleboom har allt täckt.

Hur många falska Twitter-konton tror du följer Elon Musk? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here