Hur man väljer rätt videokvalitet för mobil streaming

0
46
Välj rätt videokvalitet för mobilströmning
Välj rätt videokvalitet för mobilströmning

Lär dig hur du väljer rätt videokvalitet för mobilströmning med den enkla, knepiga metoden som hjälper dig att ändra streamingkvaliteten. Så ta en titt på den kompletta guiden som diskuteras nedan för att fortsätta.

Alla älskar att titta på videorna oavsett om de använder de små enheterna eller de stora datorenheterna. Det är ganska roligt att se de fantastiska videorna från många källor och dessa videor fräschar upp hela humöret hos personen. Detta är på något sätt sant för de användare som streamar över de snabba internetanslutningarna, men vad sägs om de människor som använder videostreaming över sina mindre mobila enheter med långsamma nätverk. De tenderar vanligtvis att möta många problem och ibland på grund av deras dåliga val av videoupplösning tenderar de att drabbas av mycket stamning under uppspelningen. Anledningen till den långsamma videoladdningen är enkel att motivera eftersom internetanslutningen är den enda anledningen. Även om internetanslutningen inte är den enda orsaken bakom stamning och buffrande videor, är du också orsaken till det. Valet av rätt videokvalitet och upplösning av dig kan avsevärt påverka videons laddningstid och prestandan över mobila enheter. Här i det här inlägget kommer vi att avslöja dig om det korrekta sättet att ställa in eller välja den perfekta videokvaliteten på de mobila enheterna så att du kanske inte möter några svåra problem när du spelar dessa mediagrejer. Så låt oss gå vidare till artikeln och börja lära oss några nya tekniker!

Hur man väljer rätt videokvalitet för mobil streaming

Nedan finns några sätt som du kan välja för att få ut det bästa från ditt nätverk genom att välja rätt kvalitet för din strömmande media.

#1 Att välja videoupplösning

Välj rätt videokvalitet för mobilströmning
Välj rätt videokvalitet för mobilströmning

Upplösningen på videon definierar kvaliteten på videon och den övergripande utgången som du kan se på enheten. Nu ska det noteras att för varje särskild enhet med olika skärmstorlekar behöver videoupplösningen inte vara densamma för att ge exakt bra kvalitet eller samma kvalitet. Full HD-upplösningen kommer att se bra ut på enheterna med stor skärm medan 480p-upplösningen ger samma utdata på 5-tumsskärmarna eller lite stora skärmar. Så slösa aldrig din dataförbrukning och hastigheten över översvämningen av upplösningen.

#2 Autoläge

Välj rätt videokvalitet för mobilströmning
Välj rätt videokvalitet för mobilströmning

Gå aldrig med autoläget för de olika onlinevideospelarna som Youtube eftersom du kanske inte får den bästa kvaliteten på utdata hela tiden, men upplösningen och storleken på videouppspelningen kommer att väljas slumpmässigt beroende på nätverkshastigheten. Gör förnuftiga handlingar själv och detta kan visa sig vara riktigt användbart. Försök att göra valet av videokvalitet själv och låt inte apparna göra det åt dig.

#3 Använd videokvalitetskontrollen

Välj rätt videokvalitet för mobilströmning
Välj rätt videokvalitet för mobilströmning

Använd apparna för videokvalitetskontroll på din enhet som alltid begränsar videokvaliteten till dina inställningar. Det finns faktiskt många appar för inställning av videokvalitet på internet som kan hjälpa till att ändra videodefinitionen på din enhet och du kommer att se samma kvalitetsutdata i alla onlinemedietjänster. Vi pratar om alla plattformar som Windows, iOS och Android etc, eftersom vart och ett av dessa operativsystem har riktigt trevliga appar för att utföra funktionen för videokvalitetshantering.

Att fördröja videor kan vara tråkigt och du kan lätt avvisas från att spela dessa men du skulle ändå se dem tillräckligt länge. Nu som i artikeln gav vi dig sättet att ändra videokvaliteten på mobilen så att den streamas smidigare och perfekt. Ta tag i allt och applicera sedan på din mobil för att få bästa möjliga videokvalitet. Vi hoppas att du skulle ha gillat den här artikeln och att du kanske har fått nytta av den information som tillhandahålls. Försök att dela den här artikeln för att stödja vårt arbete, och skriv in dina åsikter om artikeln i kommentarsektionen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here