Hur man vet om någon har blockerat dig på WhatsApp (2023)

0
27
Hur man vet om någon blockerade dig på WhatsApp

WhatsApp är en publikfavorit snabbmeddelandeplattform laddad med flera funktioner. Den är krypterad från ände till ände och har massor av anpassningsbara sekretessfunktioner. Bland dem finns möjligheten att blockera användare. Det är svårt att avgöra om någon har blockerat dig på WhatsApp eftersom du inte kommer att få ett meddelande om detsamma. I den här guiden hjälper vi dig att titta på faktorer som indikerar om någon blockerade dig på WhatsApp.

 1. Profilbilden är inte längre synlig
 2. Senast sett och onlinestatus är inte längre synliga
 3. Du kan inte se statusuppdateringar
 4. Det går inte att lägga till en användare i WhatsApp-gruppen
 5. Dina meddelanden visar bara en bock på WhatsApp
 6. WhatsApp-samtal ansluter inte

1. Profilbilden är inte längre synlig

Har profilbilden på användaren som du misstänker har blockerat dig plötsligt försvunnit? Om en grå bakgrund har ersatt användarens profilbild kan det bara betyda två saker – de har antingen tagit bort sin profilbild eller blockerat dig.

Det är möjligt att användaren just har tagit bort sin profilbild. Icke desto mindre är det ett av tecknen att veta om användaren har blockerat dig på WhatsApp. Läs med för att kontrollera några av de andra faktorerna som hjälper dig att identifiera om du är blockerad på WhatsApp.

2. Senast sett och onlinestatus är inte längre synliga

Onlinestatusen och senast sett funktioner på WhatsApp visar aktivitetsstatusen för en användare och även den tid då de senast var aktiva. När någon blockerar dig på WhatsApp försvinner deras senast sett och onlinestatus automatiskt. Det finns ingenting som visas i dess angivna utrymme. Så här kan du kontrollera senast sett och onlinestatus på WhatsApp.

 1. Öppna WhatsApp på din iPhone.
 2. Navigera till önskad konversation.
 3. När du är på konversationssidan kontrollerar du deras senast sett eller onlinestatus under deras namn.

  Kontrollera senast sett och onlinestatus på What's App på iPhone

Tack vare WhatsApps sekretessfunktioner har användare också möjlighet att dölja sin senast sedda och onlinestatus genom att ändra några inställningar. Dessutom, om du har dolt din senast sett och onlinestatus, kommer du inte att kunna se andras senast sett och onlinestatus. Eftersom vi återigen har hamnat i en vägspärr, kolla nästa steg.

3. Du kan inte se statusuppdateringar

WhatsApp Status är ett roligt och enkelt sätt att dela bilder och videor. Det fungerar som Snapchat och Instagram stories, där du laddar upp bilder eller videor som försvinner inom 24 timmar. När någon blockerar dig på WhatsApp är till och med deras statusuppdateringar dolda för dig.

Men precis som de två föregående punkterna kan användaren manuellt dölja sina statusuppdateringar tack vare WhatsApps sekretessinställningar. Dessutom finns det flera andra anledningar till varför du inte kan se användarens uppladdningar, och vi har en guide som hjälper dig att fixa WhatsApp-statusen som inte visar problemet.

4. Det går inte att lägga till en användare i WhatsApp-gruppen

WhatsApp tillåter dig inte att lägga till användare till WhatsApp-grupper om de har blockerat dig. Så en annan metod för att kontrollera om du är blockerad på WhatsApp är att försöka lägga till användaren i en WhatsApp-grupp.

För att kontrollera detta, skapa en tillfällig WhatsApp-grupp och lägg till användaren i gruppen. Om du inte kan lägga till användaren och stöter på ett popup-fönster som lyder Det gick inte att lägga till till gruppen eller Kan inte lägga till deltagare, betyder det att du har blockerats.

Det går inte att lägga till användaren i en WhatsApp-grupp på iPhone

Återigen, WhatsApps sekretessfunktioner tillåter användare att kontrollera vem som kan lägga till dem i grupper. Om du har haft en historia av att lägga till användare till WhatsApp-grupper utan deras tillåtelse, kan de ha begränsat dig från att lägga till dem i grupper.

5. Dina meddelanden visar bara en bock på WhatsApp

Om du inte kan se användarens profilbild, senast sett aktivitet, statusuppladdningar, inte kan lägga till dem i grupper, kan det bero på att de har ändrat sina sekretessinställningar. Chansen att personen gör alla dessa förändringar på en gång är mycket låga, men låt oss bara vara lite optimistiska.

Så för att säkert veta om du har blivit blockerad på WhatsApp måste du kontrollera läskvitton för meddelanden du skickar. För att göra det, skicka ett meddelande till användaren på WhatsApp.

Nu ber jag dig inte att konfrontera användaren och fråga om de har blockerat dig. Snarare skicka bara ett enkelt Hej eller Hej och inspektera bocken bredvid meddelandet.

Här är vad bockar förutom meddelanden på WhatsApp betyder:

 1. Enkel grå bock: Meddelandet skickas från din enhet.
 2. Dubbla grå bockar: Meddelandet levereras till användarens enhet. (Kan vara deras iPhone, iPad eller någon annan länkad enhet)
 3. Dubbla blå bockar: Användaren har läst ditt meddelande.

Om meddelandet visar en enda grå bock och inte ändras till dubbel grå bock ens efter ett par dagar, har du säkert blivit blockerad.

Dina meddelanden visar bara en bock efter att någon blockerat dig

6. WhatsApp-samtal ansluter inte

Det sista steget är att ringa användaren och kontrollera om dina samtal går igenom. Så här vet du om dina samtal ansluter.

 1. Öppna WhatsApp på din iPhone.
 2. Navigera till önskad konversation och ring ett röst-/videosamtal.
 3. Om statusen för det utgående samtalet är “Ringer” betyder det att samtalet inte har kopplats upp ännu. Statusen ändras till “Ringer” om några ögonblick, vilket betyder att mottagaren har tagit emot samtalet.
 4. Om du nu är blockerad ändras inte statusen från att ringa till att ringa, oavsett hur länge du väntar.

  WhatsApp-samtal kopplas inte upp när någon blockerade dig

Om användaren inte har en aktiv internetanslutning kommer samtalets status att fastna vid uppringningen. Du kan prova att ringa vid en annan tidpunkt, vilket borde lösa dina tvivel.

Gå vidare och orsaka inte fler problem!

Om alla de ovan nämnda faktorerna inte fungerar till din fördel, har just den användaren blockerat dig på WhatsApp. Det finns chanser att användaren just har ändrat sina sekretessinställningar. Chansen är dock ganska liten, och du kanske till och med vet varför du är blockerad.

Som sagt, försök inte skapa några ytterligare problem genom att kontakta personen via något annat medium. Den främsta anledningen till att WhatsApp och andra sociala medieplattformar inte meddelar användare om att de är blockerade är för att undvika konflikter och skydda blockers integritet.

Läs mer:

 • Hur man använder WhatsApp proxy på iPhone
 • Hur man använder WhatsApp-gemenskaper på iPhone
 • 9 sätt att fixa WhatsApp-återanslutningsproblem på iPhone

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here