Hur man visar timmar som spelat på en PS5

0
6

Nuförtiden kommer många spelkonsoler att hålla reda på hur många timmar du har spelat för varje spel du äger. Som en del av den senaste generationens konsoler kommer PS5 också att registrera hur lång tid du har spenderat på spel. Du kommer dock inte att se den spelade tiden på huvudmenyn.

Hur man visar timmar som spelat på en PS5

För att se din totala speltid måste du öppna ett annat fönster. Tack och lov är det väldigt enkelt att göra det. Fortsätt läsa för att ta reda på hur många timmar du har ägnat åt ditt senaste spel.

PS5: Hur man kontrollerar spelade timmar

Om du är en frekvent spelare och inte är säker på hur många timmar du har spenderat med att spela Call of Duty, har själva konsolen en inbyggd tracker. Varje gång du startar ett spel och låter det köra börjar PS5 räkna timmarna. Så småningom kommer du att samla tusentals timmar utan att veta.

Vanligtvis är det totala antalet spelade timmar inte synligt när du vill spela dina spel. Därför måste du bege dig till rätt plats för att ta reda på din användarinformation. Så här gör du:

 1. Slå på din PS5.
 2. Klicka på din profilikon i det övre högra hörnet.
 3. Öppna din profil.
 4. Gå till fliken Spel mellan Vänner och Översikt.
 5. Rulla ner till din lista över spel.
 6. Under varje spels titel finns sista gången du spelade det och hur många timmar du har samlat på dig.
 7. När du har kollat ​​klart kan du stänga profilmenyn.

Till höger om varje spels titel finns även spelets framstegsprocent och intjänade troféer. Om du är en komplettering, kan du gå in i den här menyn och bestämma hur mycket framsteg som återstår innan du når 100 %.

En annan detalj som inte är uppenbar för många användare är att om du använder ditt äldre PSN-konto som har spelat in spel på din PS4, kan du också hitta den informationen på din PS5. Ja, du kan behålla din gamla statistik även efter att du blivit av med din PS4.

Således, om du försöker bevisa att du har 2 000 timmar på Minecraft för PS4, till exempel, kan du logga in på ditt PSN-konto på PS5. Stegen ovan kommer att fungera så länge du spelade på samma konto på båda konsolerna. Även om Minecraft inte är installerat på den nyare konsolen är det fortfarande möjligt att hitta dina spelade timmar.

Kontrollera en väns speltid

PS5 låter också spelare kontrollera hur mycket deras vänner har spelat sina spel. Stegen påminner ganska mycket om att hitta din egen. Den här gången kommer du att öppna en annan meny.

För att ta reda på hur många timmar dina vänner har på sina spel, prova dessa instruktioner:

 1. Slå på din PS5.
 2. Flytta markören till det övre högra hörnet.
 3. Välj din profilikon.
 4. Gå till fliken Vänner den här gången.
 5. Välj en vän att kolla.
 6. Gå till din väns spelflik.
 7. Scrolla ner och se hur länge de har spelat Rocket League eller något annat spel.
 8. Upprepa för andra vänner om du vill.

Utöver att tillfredsställa din nyfikenhet gör det inte så mycket att kontrollera din väns speltid. Det förklarar dock varför de är bra på ett spel.

Ställa in speltidskontroller för PS5

Om du är förälder kommer du förmodligen att bli orolig om ditt barn har för många timmar på ett tv-spel. Lyckligtvis, om ditt barn har ett barnkonto, kan du begränsa deras speltid. Det finns några krav för detta:

 • Du behöver ditt eget PSN-konto.
 • Du måste vara ditt barns kontoansvarig eller vårdnadshavare.
 • Barnets konto måste tillhöra din familjemedlem.
 • Kontot måste ha tidszoner inställda i förväg.

Det finns tre sätt att begränsa ditt barns lektid, till exempel:

 • Begränsar speltiden
 • Inställning när speltiden slutar
 • Fastställ längd och spelbara timmar

Det finns också två sätt att ställa in speltid. Den ena fungerar i din webbläsare och den andra med en PS5.

Vi ska ta en titt på hur du använder webbläsaren först.

 1. Logga in på din PlayStation familjeansvarig konto.
 2. Välj ditt barns familjekonto.
 3. Klicka på Redigera bredvid speltidsgränsen.
 4. Justera hur länge ditt barn kan spela sina spel.
 5. Spara dina inställningar när du är klar.

När det gäller att använda en PS5 kommer det att se ut så här:

 1. Logga in på din familjeadministratör eller vårdnadshavare på din PS5.
 2. Gå till menyn Inställningar.
 3. Välj Familj och föräldrakontroll och välj sedan Familjehantering.
 4. Öppna ditt barns konto från listan.
 5. Ställ in en tidszon innan du väljer Speltidsinställningar.
 6. Efter att ha hanterat barnets lektid, tillämpa ändringarna genom att trycka på Spara.

Med dessa begränsningar aktiva kan du förhindra dina barn från att spela videospel för länge. Att kontrollera ditt barns kontos speltider med metoderna som anges ovan kan göra detta till ett enklare beslut.

När kontot närmar sig slutet av speltiden får de ett meddelande om att spara och avsluta innan tiden är slut. Som chef eller vårdnadshavare kan du ställa in PS5 att logga ut dem när speltiden är över.

Varför är speltid viktig?

Att kunna kontrollera din egen speltid är avgörande, eftersom du kan påminna dig själv om att spela ett annat spel eller sluta spela för mycket varje dag. När du inser att du har spenderat för mycket tid på ett spel, är det dags att spendera de timmarna på något annat.

Även om du kanske inte har så mycket att göra med att veta hur lång tid du har spenderat på ett spel, kan det vara en tröst när du får reda på det. Å andra sidan kan du också använda dina 3 000 timmar som skryträtt.

Ytterligare vanliga frågor

Kan du dölja spel från andra spelare?

Jo det kan du. Du kan göra det genom att gå till sekretessmenyn och välja alternativet. Du kommer att se en lista över alla dina installerade spel.

När du ser listan är allt som återstår att göra att slå på strömbrytarna. Om du gör det förhindrar du att vänner eller andra spelare ser någon aktivitet relaterade till spelet, inklusive spelade timmar.

Det har varit så länge?

Även om det inte är fastställt om PS5 räknas på tomgång som speltid, kan det vara bra att ta reda på att du har spenderat hundratals eller tusentals timmar på ett spel. Föräldrar kan använda den informationen för att avgöra om deras barn behöver begränsad speltid. När det gäller vuxna kan de också välja att byta spel eller sluta spela ett tag.

Vilka är dina mest spelade spel? Ställer du in speltidsbegränsningar för dina barn? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here