Lenovo ThinkReality VRX: Nya allt-i-ett VR-glasögon presenteras

0
23
© Lenovo

Metaversen blir mer och mer populär. Efter att Apple vill presentera tre glasögon i denna enhetskategori och Mark Zuckerberg kommer att introducera Meta Quest Pro den 11 oktober, sällar sig Lenovo i ledet med ThinkReality VRX. De fristående VR-glasögonen visar viss grad av överlappande funktioner med den redan tillgängliga Meta Quest 2 (tidigare känd som Oculus) och den nyligen presenterade Pico 4.

  • Lenovo presenterade ThinkReality VRX.
  • VR-glasögonen kan användas utan kabelanslutning.
  • Försäljningslanseringen kommer inte att ske förrän i slutet av 2022.
  • Priset är fortfarande okänt.

Lenovo ThinkReality VRX: Nytt VR-headset presenterat

Lenovo har varit väldigt försiktiga med de så kallade VR-glasögonen hittills. Till exempel introducerade företaget Lenovo Legion VR700 i sitt hemland för inte så länge sedan. Precis som Meta Quest 2 och Pico 4 är det en äkta allt-i-ett VR-glasögon för konsumentsektorn. Eller för att uttrycka det enklare: ett VR-headset för spel.

Tyvärr är denna modell inte tillgänglig över hela världen. Även om den nu avtäckta Lenovo ThinkReality VRX kan antas ha samma målgrupp på grund av de inbyggda pannkakslinserna, VR-processorn från Qualcomm, de fyra 6DoF-kamerorna fästa på framsidan, och de två RGB-genomgångskamerorna, Vishal Shah, GM för XR och Metaverse, uttrycker motsatta åsikter:

Våra kunder letar efter pålitliga, flexibla och skalbara gateways för det växande företaget Metaverse. De behöver lösningar i affärsklass för de nya verkligheterna att arbeta i hybridscenarier och virtuella miljöer. Vi designade Lenovo ThinkReality VRX för att vara VR-lösningen för träning och samarbete i uppslukande utrymmen.

Så målgruppen är inte spelkonsumenter, utan företag. Det är lite överraskande eftersom Lenovos fristående VR-headset har alla funktioner för att få användare från Steam- och Oculus VR-appbutikerna också. Det är dock inte meningen att de stolta ägarna av ThinkReality VRX-glasögon ska spendera många timmar på att spela i virtuell verklighet via WLAN. Istället vill Lenovo ta dig in i metaversen. Genomgångstekniken resulterar i applikationsmöjligheter som gör att användaren kan lägga 3D-modeller över den verkliga världen.

Pris och tillgänglighet

Vad gäller tekniska specifikationer är tillverkaren fortfarande tyst fram till själva säljstarten, som är planerad till slutet av 2022/början av 2023, samt det rekommenderade försäljningspriset. Batteriets kapacitet och det installerade lagringsutrymmet kan spela ett viktigt köpkriterium för dessa självförsörjande VR-glasögon.

Källa:
Lenovo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here