Så här använder du FaceTimes SharePlay på din iPhone eller iPad

0
25
SharePlay iPhone
© DenPhotos / Shutterstock.com

Vad sägs om att ha en löpande kommentar av dina favoritserier och filmer med de människor som du bryr dig mest om? Om du äger en iPhone eller iPad har Apple gjort detta scenario ännu mer möjligt. Kolla in vår handledning om hur du använder SharePlay-funktionen i FaceTime nedan.

  • Apple: Hur säljer man sin gamla iPhone till högsta pris?
  • iPhone 2021: Kampanjer, priser, jämförelser och mer!

Tillkännagav i september, iOS 15 anlände till iPhones något överdragen eftersom den missade en av de mest efterlängtade funktionerna: SharePlay. Men en uppdatering släpptes i oktober som äntligen förde alternativet till FaceTime för iPhones och iPads. Tyvärr är funktionen fortfarande inkompatibel med Mac-enheter. Enligt Apple kommer en macOS Monterey-uppdatering att ge SharePlay till Mac-datorer senare i år.

Apple SharePlay

Just nu kan du bara använda SharePlay på iPhone- och iPad-enheter. / © Apple

Med SharePlay kan du dela synkroniserade upplevelser över innehåll från tjänster som Apple TV, Apple Music, Fitness+ och andra kompatibla appar från App Store. När kontrollerna delas kan alla som deltar i samtalet också pausa, spela upp, spola tillbaka eller snabbspola framåt det sända innehållet.

Den här funktionen kan också känna igen när någon pratar under uppspelning av en video eller en låt och sänker automatiskt volymen på det strömmande ljudet. Och för dem som har en Apple TV låter SharePlay dig använda TV:n för att visa media medan du fortsätter på videosamtalet via FaceTime.

  • Läs också: iOS 15: Så här aktiverar du bild-i-bild-läge på YouTube

För att fungera delar SharePlay skärmen på din iPhone eller iPad. På detta sätt kan den som deltar i samtalet se vad som händer på skärmen i realtid. Det är också nödvändigt att alla inblandade bor i samma land, annars fungerar inte tjänster som Apple TV+ som avsett eftersom katalogen varierar beroende på region.

Vad kan du göra med SharePlay?

Kolla in alla funktioner som erbjuds av SharePlay med FaceTime-appen på iPhone, iPad och MackBook nedan.

Fungera

Beskrivning

Titta på tillsammans

Titta på filmer och serier över FaceTime-samtal med dina vänner. Njut av en interaktiv anslutning i realtid medan du tittar på samma innehåll.

Lyssna tillsammans

Lyssna på musik med gänget direkt via FaceTime-samtal.

Skärmdelning

Bläddra bland webbplatser, appar och mer till dina FaceTime-samtal.

Synkroniserad uppspelning

Pausa, hoppa framåt, spola bakåt eller hoppa till en annan scen – uppspelningen fortsätter i perfekt synkronisering för alla i rummet.

Smart volym

Dynamiskt känsliga volymkontroller justerar automatiskt ljudet så att du hör dina uppringare även under en hög scen eller på toppen av musiken.

Delad musikkö

När ni lyssnar tillsammans kan alla som ringer lägga till låtar i den delade kön.

Kompatibilitet med flera enheter

Håll kontakten via FaceTime på iPhone medan du tittar på videor på Apple TV.

Anslut via ljud, video och text

Få tillgång till dina gruppkonversationer i Messages genom FaceTime-kontroller och välj det sätt att kommunicera som är rätt för dig.

Hittills inkluderar SharePlay-aktiverade tjänster Apple TV+Apple musikApple Fitness+,Apple Podcast, Disney+, HuluHBO Max, Paramount+, Twitch, TikTok, Pluto TV, MasterClass och NBA.


Viktig:

För en komplett upplevelse måste alla som deltar i gruppsamtalet abonnera på de tjänster som nämns ovan. Annars kommer de att gå miste om fördelarna med SharePlay. Därför, för att se Disney+-serier, måste alla ha ett konto hos streamingtjänsten i förväg.


Hur man ställer in SharePlay under ett FaceTime-samtal

Att ställa in SharePlay under ett FaceTime-samtal är mycket enkelt. Jag testade funktionen tidigare med min kollega Johanna Schmidt och allt gick väldigt smidigt. För att göra det, följ handledningen nedan:

  1. Starta ett FaceTime-samtal (via Skapa länk eller Ny FaceTime).
  2. När deltagarna är aktiva väljer du Dela min skärm i det övre högra hörnet som finns precis bredvid knappen för att avsluta samtalet.
  3. Ett popup-meddelande visas på skärmen. Du bör välja alternativet SharePlay för att börja den delade sessionen. Viktigt: Kom ihåg att informationen som visas på din skärm kommer att vara synlig för alla deltagare!
  4. Alla personer i samtalet bör sedan acceptera inbjudan att använda SharePlay.
  5. Nu kan du och dina gäster titta på, lyssna och kommentera innehållet som delas. Du kan också träna och till och med meditera som grupp med hjälp av tjänsten Apple Fitness+. Namaste!
Fotografiska stilar - Rik kontrast

FaceTime: SharePlay

Fotografiska stilar - Varm

FaceTime: SharePlay

Fotografiska stilar - Kallt

FaceTime: SharePlay

Av ren nyfikenhet kan SharePlay inte användas under FaceTime Link-samtal, där personer som inte använder Apple-enheter kan delta. Vem vet? Kanske kommer vi i framtiden att ha bättre kompatibilitet för den här funktionen även för dem utanför Apples ekosystem.

Vad tycker du? Använder du SharePlay i FaceTime? Vad är ditt intryck av den här funktionen? Dela din åsikt med oss ​​i kommentarerna nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here