Så här kan ChatGPT skriva det perfekta följebrevet för din jobbansökan

0
8
AdobeStock ChatGPT 560678800 av Rokas
© Rokas / Adobe Stock

Vad har Taylor Swift och ditt CV gemensamt? Nej, det här är ingen trickfråga. ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer) använder teknik för naturlig språkbehandling för att hjälpa människor att kommunicera med datorer mer naturligt och intuitivt – vilket innebär att den kan kommunicera med lätthet.

När ChatGPT släpptes i november förra året, visade det sin skicklighet genom att skriva en Taylor Swift-låt ur ett träds perspektiv, vilket gjorde sociala medier svindlande. Så det borde inte komma som någon överraskning att chatboten nu används av jobbsökare i alla aspekter av jobbsökandet, framför allt från de som kämpar för att nå ut med följebrevets konst.

Genom att dela ditt CV med ChatGPT och be det skriva ett personligt brev för en specifik roll – till exempel mjukvaruingenjör – kommer det att producera ett personligt brev som inte bara lyfter fram din egen kompetens, utan också refererar till hur dessa färdigheter kan hjälpa anställningen företag, vilket sätter dig före konkurrenterna.

Men som alla generativa AI-verktyg är det viktigt att komma ihåg att ChatGPT kan förbättra ditt följebrev, ge struktur och sammanhang, men diskretion och korrekturläsning är fortfarande mycket nödvändig från din sida.

Medan AI-verktyg används effektivt för att söka jobb, på baksidan, används de också för att hjälpa rekryterare att skära igenom bruset.

Professionella sammanfattningar

Vi vet att ChatGPT kan skriva det perfekta personliga brevet, men visste du att det också kan användas för att skapa en professionell sammanfattning för öppnaren av ditt CV och LinkedIn?

En av de svåraste delarna av jobbsökande är att försöka vara kortfattad när du sammanfattar din upplevelse – tänk bara på hur svårt det är att perfekta din egen hiss-pitch. För oss är varje upplevelse viktig, men för en rekryteringschef kanske vi begraver nyckelinformationen i onödiga sammanhang.

ChatGPT och andra AI-verktyg kan hjälpa oss att prioritera erfarenheter och färdigheter baserat på jobbet vi söker, och profilen för företaget som annonserar rollen. Återigen, det är viktigt att betona, ChatGPT är banbrytande när det gäller dess effektivitet, men det är inte idiotsäkert. Diskretion och faktakontroll krävs fortfarande.

Skräddarsydda CV

Är ditt CV vackert designat med olika avsnitt för olika upplevelser och med en varm men professionell headshot? Om svaret är ja kan det vara anledningen till att du inte blir kallad till en intervju.

Anställningschefer är upptagna, de har ofta inte tid att läsa varje CV som skickas in för en roll, vilket är anledningen till att många av dem använder programvara för sökandespårning. Även om det finns många tillgängliga ATS, följer de alla samma princip – de skannar CV:n efter nyckelord som är relevanta för jobbprofilen.

Även om ditt CV har alla nyckelord bör du kontrollera om de är skrivna i ett icke-traditionellt typsnitt, fetstilt eller inkluderat i ett PDF-format. Alla ATS är inte lika, och även om vissa kanske kan dechiffrera olika typsnitt och stilar, så kan inte den mest grundläggande programvaran det, vilket innebär att du genom att välja stil framför substans utesluter dig själv från tävlingen.

Nu när du har det perfekta CV:t och personligt brev är det dags att besöka NextPit.com Job Board och sätta dem på prov. Upptäck tre spännande roller nedan

Firmware Validation Engineer, Accenture

Rollen: Accentures Silicon Design-grupp söker en Firmware Validation Engineer att samarbeta med team inom olika ingenjörsdiscipliner.

Ansvarsområden: I den här rollen kommer du att designa och utveckla högpresterande säkerhetsoperationscenter (SOC), stödja klienter, experimentera med att implementera gränssnitt, koda firmware och ta fram och implementera nätverksgränssnittsprotokoll med låg latens.

Kraven: Sökande bör ha minst tre års erfarenhet av programvaruutveckling på förar- och styrelsenivå och en kandidatexamen eller 12 års arbetslivserfarenhet.

Se mer information om detta Firmware Validation Engineer roll här eller bläddra bland alla jobb på Accenture.

Cellular Protocol Development Engineer, Apple

Rollen: Som en Cellular Protocol Development Engineer på Apples kontor i San Diego kommer du att arbeta med banbrytande cellulär teknik.

Ansvarsområden: Genom att gå med i ett team av ingenjörer kommer du att identifiera och utveckla cellulära kärnteknologier som löser vardagliga problem för kunder som använder iPhone, iPad, Watch och andra trådlösa produktlinjer. Detta team är stolta över att inte bara komma med beprövade mjukvarudesigner utan också att störa traditionella modeller av det cellulära ekosystemet.

Kraven: Sökande bör ha en kandidat- eller doktorsexamen i elektroteknik, datateknik eller datavetenskap tillsammans med starka mjukvarutekniska färdigheter inklusive design, programmering (C, C++, script) och felsökning.

Ansök om Cellular Protocol Development Engineer möjlighet eller kolla in alla roller på Äpple.

Enterprise Architect, Software People, Remote

Rollen: Arbetar direkt med New York State Department of Health Företagsarkitekt kommer att tillhandahålla expertis inom området företagssystem och dataarkitektur och stödja utvecklingen av strategisk vision och tvärdivisionell transformation.

Ansvarsområden: I denna roll kommer du att ge råd till divisionsdirektören i frågor relaterade till processarkitektur och förbättring, transformationsdata och systempraktik, och synergisera divisionselement i genomförandet av transformationsvisionen och strategin.

Kraven: För att söka denna tjänst bör du ha en kandidatexamen i datavetenskap, informationssystem eller dataanalys med minst tio års erfarenhet och kunskap om tekniken och data som används inom hälsoområdet, inklusive frågor med interoperabilitet, datasekretess och datastyrning.

Ansök om Företagsarkitekt roll eller se fler lediga tjänster hos Software People.

Bläddra i NextPit Job Board för att hitta din nästa möjlighet. Den här artikeln skrevs av Aisling O’Toole.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here