Samsung Galaxy Tab S9:s överklockade processor och batterispecifikationer avslöjade

0
33
nextpit samsung galaxy tab s8 ultra back clr2
© NextPit

Samsung kan vara närmare att lansera Galaxy Tab S9 (Ultra) eftersom mer detaljer om sortimentets specifikationer och funktioner dyker upp. Den senaste och kanske mest spännande bland partiet är den påstådda överklockade processorn och batterikapaciteten hos flaggskeppet Android-surfplatta.

Bland enheterna som körs på Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2-chipset tar Samsung Galaxy S23 (recension) körsbäret på tårtan med en överklockad version av kislet specifikt känd som “för Galaxy”. En ny läcka pekar på att Galaxy Tab S9 (Plus) och Tab S9 Ultra kan dra nytta av samma konfiguration.

  • Vilken Samsung-surfplatta ska du köpa 2023?

Informationen delades av en tipsare på Twitter som specifikt nämnde Snapdragon 8+ Gen 2. En användare upptäckte dock senare att det kan finnas en viss förvirring med översättningen och läckaren kunde ha misstolkat det till att vara Snapdragon 8 Gen 2 för Galaxy-varianten istället. Oavsett vilket är den senare SoC mer rimlig med tanke på att “Plus”-versionen av Snapdragon 8 Gen 2 inte har tillkännagivits officiellt ännu.

Samsung Galaxy Tab S8 (Plus) och Tab S8 Ultra

Samsung Galaxy Tab S8 (Plus) och Tab S8 Ultra. / © Samsung

Dessutom kan batteriet i Galaxy Tab S9 Ultra också förbli oförändrat från Galaxy Tab S8 Ultra som vi granskade. Följaktligen är det listat att premiumplattan har 10 880 mAh batterikapacitet, vilket sannolikt kommer att marknadsföras som 11 200 mAh. I kombination med den mer effektiva processorn och optimerade mjukvaran kan den faktiska batteritiden för surfplattan faktiskt förbättras.

Förutom chippet och batteriet rapporterades det förra månaden att Samsung arbetar för att lägga till en IP67-klassificering av damm- och vattentäthet till Galaxy Tab S9-trion. Inträngningsskyddet kommer officiellt att göra plattorna skyddade från nedsänkning och vattenstänk, vilket bara var möjligt på de robusta Galaxy Tab Active-modellerna.

Lanseringsdatumet för Galaxy Tab S9 förväntas ske i augusti när Samsung också tipsas om att tillkännage Galaxy Z Fold 5 och Galaxy Z Flip 5. Både den uppgraderade Galaxy Watch 6 och Galaxy Watch 6 Classic är också planerade. Vilken av dessa enheter är du mest glad över att se?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here