Samsungs Galaxy S22 och S21 kan få Background-Remover Image Clipper Tool

0
26
nextpit samsung galaxy s22 tillbaka clr2
© NextPit

En av funktionerna som introduceras med One UI 5.1 är Image Clipper där den separerar ett objekt från en bakgrund och omvandlar det till en separat och delbar bild med en transparent bakgrund. Det var dock exklusivt för Galaxy S23 (Plus) och Galaxy S23 Ultra (recension). Samsung kan släppa den till äldre enheter också.

Samsung Image Clipper liknar “lyfta ett motiv från en fotobakgrund” på iOS. Det fungerar för bilder eller videoskärmdumpar med ett uttalat motiv som måste kunna urskiljas från bakgrunden. Vi gav en steg-för-steg-guide om hur Image Clipper utförs på en Galaxy S23.

  • Missa inte detta: Topp 10 sätt att förbättra batteritiden för din Samsung Galaxy Watch 5 (Pro).

Vilka Samsung-telefoner kommer att få Image Clipper härnäst?

Enligt en frekvent Twitter-läckare, TechReve, kommer Galaxy S22 och Galaxy S21-serierna att få samma mjukvarufunktion, och som kommer i april via den uppdaterade Gallery-appen från Samsung. Källan nämnde inte om Samsungs andra telefoner som Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4 kommer att få verktyget i appen med tanke på att dessa har nyare chipset jämfört med den tidigare nämnda S2x-serien.

Skärmdumpar som visar processen för att ta bort bakgrund i en video på Galaxy S23 Plus-enheten.

Samsung erbjuder också möjligheten att ta bort bakgrunden på en bild när du pausar en video. / © NextPit

Det har också tidigare rapporterats (via SamMobile) att det finns planer på att äldre enheter ska få funktionen Image Clipper. Tyvärr finns det fortfarande inga officiella nyheter eller utvecklingar förrän nu. Men baserat på tidigare Samsung-appar som Expert RAW är det säkert att säga att Samsung kanske redan arbetar med att utöka bakåtkompatibiliteten för denna funktion till en bredare lista med flaggskepps Galaxy-telefoner.

Förutom fotoredigeringsverktyget levereras Samsung Galaxy S23 (recension) trio med en annan exklusiv funktion inom kameraappen känd som Star Trails. Läget finns under Hyperlapse-funktionen på dessa kamerasmartphones, och det tillåter infångning av hypnotiserande natthimlens videoklipp.

Vilka Galaxy-telefoners funktioner använder du för det mesta? Vi vill gärna höra dina förslag i kommentarerna nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here