Twirl to Change: Apple vill ha AirPods med gest-baserade volymkontroller

0
9
Samsung Galaxy Buds Pro Ohr NextPit
© NextPit

Den tidigare generationen av Apple AirPods förlitade sig på en ihopparad iPhone eller utfärdade ett kommando till Siri för att ändra volymnivån. Det är bara i AirPods Pro 2 som Apple introducerade inbyggd touchkontroll för volym på hörsnäckorna. Apple ser till att fortsätta utveckla hur användarna justerar volymnivån i nästa generations AirPods, vilket till och med kan innebära att du nickar eller snurrar på huvudet.

Du kan behöva utöva lite extra rörelse när du justerar volymen på framtida Apple AirPods. Det senaste patentet som inlämnats av företaget Cupertino till USA:s varumärkes- och patentbyrå, som upptäckts av Patently Apple, indikerade rörelsebaserade volymkontroller. I slutändan kommer detta att göra det möjligt för bärare att öka eller sänka volymen på hörsnäckorna helt enkelt genom att nicka eller vrida på huvudet.

  • Missa inte detta: Allt du bör veta om Apple AirPods Max 2.

Inte en verkligt handsfree volymkontroll

Patentet beskrev dock en delvis handsfree-upplevelse snarare än en fullfjädrad funktion som skulle bli av med handinmatning. Användare skulle behöva trycka eller röra ett finger på headsetets skaft för att initiera volymkontrollen innan rörelser eller rörelser utförs.

Apples patent på rörelsebaserad volymkontroll på Airpods med hjälp av huvudets rörelse

Apples patent på rörelsebaserad volymkontroll på AirPods med hjälp av huvudrörelse / © Patently Apple

Baserat på anmälan kommer Apple att införliva en tröghetssensor tillsammans med en extra processor och kommunikationschip för att upptäcka och hantera rörelsen i användarens huvud. Dessutom kommer det också att kräva skapandet av en referenspunkt till huvudets rörelse, och som är relativt till orientering och position. Detta är något liknande när du registrerar ett ansikte på iPhones FaceID-säkerhet, men bara för AirPods.

Karaktären av rörelsebaserade volymkontroller för AirPods är inte lika komplex som med Apples andra patent relaterade till bärbara enheter, som en icke-invasiv glukosövervakning för Apple Watch. Således är det möjligt att vi kan se den här funktionen på faktiska AirPods om ett par år eller så.

Hur justerar eller kontrollerar du volymen på dina hörlurar? Föredrar du att använda en smartphone, röstassistent eller direkt genom hörlurarna? Berätta för oss i kommentarerna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here