Twitters 5,4 miljoner användares data läckt av hackare

0
16
Twitters 5,4 miljoner användares data läckt av hackare

En ny rapport om en Twitter-användares dataläcka indikerar att hackare har läckt mer än 5,4 miljoner användares data på ett hackerforum.

Även om de läckta uppgifterna har uppnåtts från Twitter API:s bugg som fixades av Twitters säkerhetsfolk i januari i år, så bröts denna data tidigare, och hackare avslöjar det nu.

Twitters tidigare API-bugg påverkar nu 5.4-kontodata

Twitters tidigare API-bugg påverkar nu 5.4-kontodata

Eftersom hackaren har hittat denna bugg tidigare, sålde företaget, och även i juli, dessa 5,4 miljoner Twitter-användares data för $30 000 på det välkända hackingforumet, som heter “Breached Forums”.

Hotaktören har kommit på användarnamnet “Devil” för att sälja datarapporten, och nu har samma kontos användare kommit tillbaka igen med ett annat namn och delat alla dessa kontodata gratis.

Det hackade kontots data inkluderar data från flera typer av konton, såsom e-postadresser eller telefonnummer till kontoanvändare, vilket inte är tillåtet för vanliga användare att se.

Twitters tidigare API-bugg påverkar nu 5.4-kontodata

Förutom dessa privata detaljer, innehåller den också ett komplett paket med kontodetaljer som namn, inloggningsnamn, platser, verifierad status, datum för skapande av konto, antal favoriter och webbadresser till profilbild.

Hackaren ger dock ytterligare en lista på 1,7 miljoner konton om någon inte vill ha det gratis.

Denna hackade kontorapport innehåller också en 1,4 miljoner användares kontolista med sin e-post, som Twitter avbröt när de fick reda på dataintrånget i januari, och i mixen finns det några aktiva konton också.

Dessutom har inte bara en hackare stulit data från Twitters API-bugg, det finns några andra.

Enligt Bläpande datoreren annan hacker innehar också en lista på 17 miljoner inträngda konton, men den delas privat på internet, och för närvarande finns det ingen bekräftelse på det.

För att hålla ditt konto skyddat kan du bara göra, aktivera tvåfaktorsautentisering som kommer att informera dig om inloggningar så att om du hittar något misstänkt kan det hanteras innan du tillåter inträde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here