Vrid din Samsung-telefonskärm: Så enkelt är det!

0
9
Andoir Auto Rotate
© mouby studio / Shutterstock.com

Hur ställer du in din Samsung-smarttelefon så att den automatiskt roterar skärmen, eller är irriterad över den automatiska rotationen att du vill inaktivera den? NextPit förklarar hur du kan göra det i denna korta handledning.

  • Läs också: De bästa tipsen för din Samsung Galaxy-smartphone

Har du tid för en fika? Låt oss sedan tillsammans ta reda på hur enkelt det är att aktivera eller inaktivera “Auto Rotate”-funktionen på Samsungs smartphones. För de som inte vet vad jag pratar om så ser funktionen “rotera skärm” till att displayen roterar när du använder den i stående eller liggande läge.

Rotera skärmen på din Samsung smartphone

När du ställer in en Samsung-smarttelefon är automatisk skärmrotation redan aktiverad. Om så inte är fallet (längre) hittar du enkelt funktionen i snabbinställningarna.

Skärmbilder från Schnellinstellungen på en Samsung-Handy

Normalt hittar du skärmrotation redan aktiverad i snabbinställningarna. / © NextPit

  1. Hårt slag ner på skärmen med två fingrar för att ta fram snabbinställningsfältet.
  2. Tryck på Porträtt ikon så att Autorotera skärmen visas.
  3. Omvänt behöver du bara trycka på Autorotera för att förhindra att den växlar till liggande läge när du roterar smartphonen.
  4. Det är allt!

Två bonustips

Eftersom detta verkligen var en väldigt enkel och snabb handledning, skulle jag vilja ge dig ytterligare ett tips för användare av Samsung-smarttelefoner. Kanske kan du inte det här lilla tricket än: Det handlar om att du generellt sett tjänar på att rotera skärmen (till exempel när du tittar på YouTube och Netflix), men ibland vill klara dig utan det.

I det här fallet är det irriterande att behöva använda snabbinställningarna varje gång. Lyckligtvis erbjuder Samsung ett sätt att undvika detta steg. Tryck bara på skärmen och håll ner fingret innan du roterar skärmen – detta kommer att förhindra att skärmen roterar!

En andra sak vi kan ge dig som ett hatttips: Installera en tredjepartsapp som Rotationskontroll från Google Play Butik. Till skillnad från de inbyggda verktygen kan du använda ett sådant verktyg för att separat bestämma om varje app alltid ska visas i stående eller liggande läge.

Det är allt för idag. Förhoppningsvis kunde vi hjälpa Samsungs användarbas med vårt tips. Skriv förresten till oss i kommentarerna om du använder en tredjepartsapplikation för skärmrotation och vilken!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here