Android Inget SIM-kort upptäckt [Try These Fixes]

0
35

Ett av de vanligaste problemen med Android-enheter är det fruktade felmeddelandet “Inget SIM-kort”. Det här problemet kan vara ganska frustrerande eftersom du inte kan ringa samtal, skicka sms eller ens komma åt internet när det är i det tillståndet.

Android Inget SIM-kort upptäckt [Try These Fixes]

Du kanske har försökt starta om telefonen och letat efter ledtrådar i inställningsmenyn, men ingenting fungerar. Felmeddelandet kan bero på flera olika orsaker, men tyvärr finns det ingen enskild lösning som fixar det för alla.

I den här artikeln tar vi dig igenom stegen för att felsöka din specifika situation så att du kan komma igång igen på nolltid.

Rekommenderade lösningar när inget SIM-kort upptäckts

Lösning 1: Starta om din enhet

Det första steget för att åtgärda problemet är att starta om din telefon. Android-system är designade för att försöka reparera och lösa programvaruproblem närhelst du startar upp. Så här startar du om telefonen:

 1. Tryck ner strömknappen (Bixby+Volym-knappen på vissa modeller) och välj “Starta om” eller “Starta om” från popup-menyn.
 2. Bekräfta ditt val på popup-skärmen.
 3. Ge din enhet tid att starta om igen.

När du startar upp kommer din telefon att försöka återupprätta en anslutning med din nätleverantör, vilket kommer att starta en ny sökning efter ditt SIM-kort.

Efter omstart bör du också hålla utkik efter alla meddelanden från din operatör som kan ha instruktioner om hur du åtgärdar problemet. Det är inte ovanligt att operatörer upplever tekniska fel som kulminerar i nätverksfel.

Lösning 2: Om omstart misslyckas, stäng av telefonen

I de flesta fall löser en omstart av din enhet problemet. Men det kanske inte. Vissa Android-användare har rapporterat att felmeddelandet “Inget SIM-kort” kvarstår även efter att de startat om sina enheter. Om detta händer dig, oroa dig inte. Att stänga av enheten och vänta minst 30 sekunder innan du sätter på den igen kan vara lösningen. Så här stänger du av din enhet:

 1. Tryck ner strömknappen (Bixby+Volym-knappen på vissa modeller) och välj sedan “Stäng av” eller “Stäng av” från popup-menyn, beroende på vilken typ av enhet du använder.
 2. Bekräfta ditt val på popup-skärmen.

Du kan också behöva koppla bort enheten från valfri strömkälla. Om du vill vara ännu mer noggrann, kanske du vill ta bort batteriet så fort du stänger av enheten.

När du stänger av din telefon stänger den alla anslutningar till mobilmaster och dess radioapparater stängs av. När du slår på det igen initierar systemet anslutningssekvenser på nytt. Under processen kan eventuella tillfälliga fel eller nätverksfel lösas.

Lösning 3: Justera SIM-kortet

Din telefon kan bara läsa ditt SIM-kort om SIM-kortet sitter stadigt i dess kortplats. Om kortet lossnar eller är feljusterat, vilket kan inträffa efter att du tappat telefonen av misstag, kommer du inte att kunna ansluta till din operatör. Eller, om din enhet är ny, kanske du inte har satt i SIM-kortet korrekt. Därför bör nästa felsökningssteg vara att ta bort SIM-kortet och sätta in det igen.

Proffstips: Om du inte har ett SIM-poppverktyg, använd ett örhänge och tryck på.

Medan du gör detta, se till att SIM-kortet sitter säkert i din enhet. Om det verkar löst, kanske du vill försöka placera en bit tejp, kartong eller papper i facket för att få en tätare passform. Även om det kan verka som en okonventionell lösning, fungerar det för många Android-användare att justera SIM-kortet på detta sätt.

Som en tumregel bör du undvika att trycka för hårt när du hanterar telefonens inredning. Överdriven kraft kan skada enhetens hårdvara och skapa nya problem.

Lösning 4: Ta bort, rengör och sätt i SIM-kortet igen

Att justera ditt SIM-kort kommer inte att lösa felet “Inget SIM-kort” om SIM-facket är fyllt med smuts eller smuts. För bästa resultat, så här ska du rengöra ditt SIM-kort och SIM-kortplats:

 1. Stäng av enheten.
 2. Hitta SIM-kortsfacket på insidan av din enhet.
 3. Öppna SIM-kortsfacket och dra ut ditt SIM-kort. Var försiktig så att du inte använder överdrivet våld medan du gör det. SIM-kortsfacket kanske inte är tillgängligt på vissa enheter. Om du inte är säker på hur enhetens fack fungerar, kontrollera dokumentationen för din enhet.
 4. Du kommer att vilja rengöra SIM-kortplatsen med en liten borste eller vävnadsvabba. Om du inte är säker på vilken typ av borste du ska använda, välj en mycket liten och mjuk mikrofiberduk. Du kan också använda en airbrush-rengörare om du har en tillgänglig. Rengöringen fungerar bäst efter den första omgången av mjuk skrubbning för att ta bort all smuts och smuts som fortfarande kan ha fastnat i SIM-kortsfacket. Se också till att inget som kan sättas in (som en tandpetare eller gem) blockerar monteringsområdet för ditt SIM-kort.
 5. Rengör ditt SIM-kort med en mjuk mikrofiberduk. Du kan blötlägga trasan i tvättsprit eller någon annan icke-ledande spray. När all smuts och smuts är borta, se till att du torkar bort all överflödig vätska innan du skjuter in SIM-kortet igen.

När du har rengjort och satt i SIM-kortet igen bör du slå på enheten igen och kontrollera om problemet är löst.

Lösning 5: Rensa cachedata

Även om det vanligtvis rekommenderas att rensa cachedata när det finns en app som inte fungerar, kan det också lösa SIM-kortfel. Ibland blir cachedata skadad, en situation som kan orsaka alla möjliga prestandaproblem för din enhet. Att rensa dina cachelagrade data kan fixa nätverkskraschbuggar eller tvinga din enhet att omfördela minnesresurser, vilket leder till en återanslutning till din operatör.

Så här rensar du cachedata på Android-enheter:

 1. Öppna Inställningar.
 2. Navigera till “Lagring”.
 3. Öppna “Intern lagring.”
 4. Tryck på “Cachad data.”
 5. Bekräfta att du vill rensa cachad data i dialogrutan som visas.

Lösning 6: Slå på flygplansläge

Det finns alltid en chans att felmeddelandet “Inget SIM-kort” inte har något att göra med ditt SIM-kort. För att ta reda på om SIM-kortet fungerar bör du prova att sätta in det i en annan telefon. Om den tar emot signaler i den nya telefonen kan ditt signalproblem vara felkommunikation mellan närliggande mobiltorn och din ursprungliga enhet. I den här situationen kan flygplansläge vara lösningen.

När du aktiverar flygplansläget stänger du av alla trådlösa radioapparater på din enhet, inklusive mobilradio, Wi-Fi och Bluetooth. Kommunikationen med mobilmaster avbryts omedelbart. Din enhet tvingas återupprätta en anslutning när du lämnar flygplansläget.

För att aktivera flygplansläge på din enhet,

 1. Svep nedåt (eller uppåt) för att öppna meddelandeskärmen.
 2. Tryck på “Flygplansläge” eller “Flygläge”.
 3. Bekräfta att du vill aktivera flygplansläge i dialogrutan som visas.

Efter en minut eller två bör du avsluta flygplansläget och sedan kontrollera om ditt SIM-kort nu är läsbart.

Lösning 7: Välj Nätverksoperatör

Ett SIM-kort som inte går att upptäcka kan vara extremt frustrerande. Du kan missa affärsmöten, möten eller hamna efter med nya problem i timmar. Innan du skaffar ett nytt SIM-kort bör du prova att välja ditt nätverk manuellt.

Om din enhet är inställd på en annan nätverksoperatör än den du har valt är felet “Inget SIM-kort” oundvikligt. Så här ser du till att du har rätt nätverksinställningar:

 1. Öppna Inställningar.
 2. Navigera till “Mobila nätverk”.
 3. Tryck på “Söknätverk.” Det tar en stund för din enhet att söka i alla tillgängliga nätverk och sedan visa resultaten.
 4. Tryck på din nuvarande operatör. Din enhet kommer sedan att ställa in den som det föredragna nätverket.

Lösning 8: Kontrollera om det finns fysisk skada

Om din telefon har fuktskador eller om ramen är böjd är det troligt att moderkortet inte längre kan läsa SIM-kortet.

Lägg först telefonen på en plan yta (skärmsidan nedåt). Om den vinglar kan ramen vara böjd. Om ramen är böjd kan du prova de återstående lösningarna, men det är möjligt att hårdvaran påverkar SIM-kortets funktionalitet.

Har din telefon sedan utsatts för fukt eller vätska? Även om vätskeskadan inträffade för länge sedan, kan korrosion sätta in med tiden och resultera i felet “Inget SIM-kort”.

Slutligen, kontrollera SIM-facket. Glider den lätt in? Om du känner motstånd, använd en ficklampa för att säkerställa att SIM-kortplatsen inte är skadad och att det inte finns något skräp inuti.

Lösning 9: Byt ut ditt SIM-kort

Om du får felet “Inget SIM-kort” kan fysisk skada på ditt SIM-kort vara boven. I den här situationen bör du skaffa ett nytt SIM-kort från din föredragna operatör. Du kan fortfarande behålla ditt telefonnummer, men du kan förlora din data.

Lösning 10: Återställ enheten till fabriksinställningarna

Om ingen av lösningarna vi har beskrivit fungerar för dig, överväg att återställa enheten till fabriksinställningarna. Men om du återställer din telefon raderas all data som samlats över tiden, och du kommer också att förlora alla anpassade inställningar. Därför bör du säkerhetskopiera dina data innan du påbörjar återställningen.

Ytterligare vanliga frågor

Om vi ​​inte svarade på alla dina frågor ovan, fortsätt att läsa det här avsnittet.

Varför kan inte min telefon upptäcka mitt simkort ordentligt?

Detta kan hända av flera anledningar:

1. Det kan finnas anslutningsproblem mellan din enhet och mobilmastern hos din föredragna operatör. För att ta reda på om så är fallet, aktivera flygplansläge, starta om din enhet, rensa cachedata eller stänga av dina enheter i några minuter.

2. Ditt SIM-kort kan lossna från sin position. För att lösa problemet, stäng av enheten, dra ut SIM-kortet och skjut sedan in det igen.

3. SIM-kortsfacket kan vara igensatt av smuts och smuts. Försök att rengöra den med en mjuk mikrofiberduk eller alkohol.

4. Det finns en möjlighet att din enhet inte är inställd på rätt nätverksoperatör. Du bör se till att du har ställt in rätt operatör i Inställningar.

5. Det kan bero på fysisk skada på ditt SIM-kort. Ett nytt chip från din operatör bör lösa problemet.

Håll signalproblem på avstånd

Din telefon kan visa meddelandet “Inget SIM-kort” av flera anledningar. I den här artikeln har vi beskrivit några felsökningssteg för att hjälpa dig komma tillbaka på rätt spår. Du ska aldrig behöva missa ett samtal eller videochatt på grund av signalproblem.

Har du haft signalproblem på din Android-enhet? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here