Categories
Informationsteknologinyheter

Läckt Google TV Streamer kan vara mer än bara en casting-enhet

Läckt Google TV Streamer kan vara mer än bara en casting-enhet
© Google

Med streamingenheter som blir mindre populära nuförtiden har Google också uppdaterat sin Chromecast-katalog mer sällan, särskilt när det kommer till TV-pinnar och donglar. Tidiga rapporter antydde dock att Google planerar att introducera en ny Chromecast med Google TV i år. Faktum är att den här enheten påstås ha läckt och avslöjat en massiv designförändring och en ny moniker.

 • Läs också: Så här ansluter du din smartphone till din TV hemma

Nyhetsbyrån 9to5Google fick en officiell marknadsföringsbild av den påstådda nästa generationens Chromecast med Google TV som nu kallas Google TV Streamer, vilket är ett överraskande val eftersom Chromecast-varumärket är helt borta. Kanske kan detta signalera hur företaget kommer att anta ett liknande tillvägagångssätt på sina andra Chrome-märkta enheter.

Ingen mer dongelliknande form för Googles nästa TV-streamer?

Förutom namnet visades enheten upp med en helt ny design och formfaktor jämfört med sin föregångare med en dongel. Den helt nya formfaktorn liknar en platt laddningsplatta med en lutning eller en krympt laddningsdocka för Pixel Tablet-högtalare.

Google TV Streamer saknar Chromecast-namnet

Googles TV Streamer-enhet läckte med helt ny design / © 9to5Google

Det är också möjligt att designändringen kommer att tillgodose nya funktioner till enheten som att tillåta en att knacka på toppen av enheten för ihopkopplingsändamål som ses när den placeras på ett bord. Det kommer dock inte att vara chockerande om den platta toppen kommer att stödja trådlös laddning, även om detta är mycket spekulativt.

Vid ytterligare inspektion sågs också två kablar anslutna bakom Google TV Streamer, där den ena kan vara strömförsörjningen och den andra för HDMI som slingrar sig ut till TV:n eller bildskärmen.

Uppdaterad fjärrkontroll för Google TV

Den nya Google TV-enheten parades också med en ny fjärrkontroll. Den senare kunde ses med en annan layout än den befintliga Chromecast-fjärrkontrollen. I huvudsak har både hem- och assistentknapparna bytt plats och mute-knappen ersattes av en volymknapp.

Även om både fjärrkontrollen och streamern kommer med kräm- eller porslinsfinish, kan andra färger också erbjudas.

Det nämndes inte när vi skulle förvänta oss att Google TV Streamer officiellt avtäcks eller är tillgänglig i butiker. Baserat på denna utveckling är det säkert att säga att ett lanseringsfönster för andra halvan 2024 är på korten.

Gräver du efter den omarbetade formfaktorn för den nya Google TV-enheten? Vad tycker du om formens nya syfte? Vi vill höra dina tankar.

Källa:
9to5Google

Categories
Informationsteknologinyheter

Produktivitetsnivå upp? Slack-widgets kommer till iPhones och iPads

Produktivitetsnivå upp? Slack-widgets kommer till iPhones och iPads
© nextpit

Slack-appen har länge varit tillgänglig på Android och iOS, men appen är generellt sett mindre kapabel jämfört med desktopversionen. Slack fortsätter dock att förbättra mobilappen genom att lägga till nya funktioner till den då och då. Nu har företaget meddelat att det introducerar sin första uppsättning widgets på iPhones och iPads.

 • Läs också: Hur man bemästrar och anpassar mörkt läge på iOS 18

Första Slack-widgets på iPhones

Publicerad på X av Slack, de nya widgetarna, som borde göra din “arbetsdag mycket enklare”, består av alternativen Catch-Up, Status och Slack Launcher. De två första kommer i storleksbar kvadratisk widgetform, medan den senare är rektangulär och upptar en större yta på din iPhones skärm.

Som testat visar Catch-Up-widgeten antalet olästa aviseringar i din Slack-app. Vidare, genom att trycka på widgeten kommer du till ikapptråden. Och för Status antyder namnet att du kan hoppa direkt till att ställa in din status eller humör direkt från widgeten med bara några få tryck.

Dessutom erbjuder Slack Launcher-widgeten fler genvägar till din status, inklusive att ställa in ditt fokus eller om du är på lunchrast. Du kan också rensa din status genom att gå tillbaka till genvägen i widgeten.

Slack lägger till nya widgets till iOS (iPhone och iPad)

Slacks första widgets på iPhones: Catch Up, Status och Launcher / © nextpit

Slack-widgetarna fungerar både på hemskärmen och låsskärmen på din iPhone eller iPad, som du kan lägga till genom att trycka länge på startskärmen och sedan välja knappen Redigera och Lägg till widgets.

Ännu viktigare, kan ställa in en annan uppsättning widgets för varje skärm eller ha flera widgets på dem, vilket är en snygg funktion om du är en seriös arbetshäst eller om du inte vill missa dessa laguppdateringar.

Just nu är widgetarna endast tillgängliga på iOS. Det finns ännu inga ord om när dessa widgets kommer att komma till Android-enheter, även om det fortfarande är fallet, men vi vet inte exakt när.

Har du provat Slack-widgetarna på din iPhone eller iPad? Vilka andra appgenvägar eller funktioner skulle du vilja ha i widgetform? Slå oss upp med dina svar i kommentarerna.

Via: Gränsen
Källa:
Slack på X

Categories
Informationsteknologinyheter

Gratis Android- och iOS-appar för att starta veckan

Gratis Android- och iOS-appar för att starta veckan
© nextpit

Varje vecka kommer nya smartphones ut på marknaden, vilket ger teknikentusiaster den perfekta möjligheten att uppgradera sina enheter. Men låt oss inte glömma, en smartphone utan dess appar är som en bil utan bränsle. Så, var börjar du ens när det gäller att hitta de bästa apparna för din nya gadget? Vi har ett handplockat urval av gratisappar och spel som du kan prova den här veckan på både Apple App Store och Google Play Store. Och den bästa delen? Trots att dessa appar är betalda kan du ladda ner dem för absolut ingenting!

Nu kanske du undrar, “Hur är detta möjligt? Visst måste utvecklarna försörja sig, eller hur?” Tja, svaret är ganska enkelt. Vissa utvecklare har valt att erbjuda sina appar gratis som en del av en smart marknadsföringsstrategi. Men det finns en hake – dessa generösa erbjudanden är endast tillgängliga under en begränsad tid. Så vad väntar du på? Dra nytta av dessa tidsbegränsade erbjudanden och börja ladda ner!

Det är viktigt att notera att apparna på den här listan skiljer sig från våra vanliga rekommendationer för veckans topp 5 appar. Vi har inte granskat varje app individuellt, vilket innebär att vissa av dem kan innehålla köp och annonser i appen. Men låt inte det avskräcka dig från att ge dem ett försök. Vem vet, du kanske snubblar över en gömd pärla som är värd mödan! Så fortsätt, utforska veckans urval av gratisappar och spel, och ha det kul med att upptäcka nya och spännande tillägg till din smartphone.


Tips: Om du stöter på en app som du vill ha men inte behöver just nu, ladda ner och installera den först. Det skulle betraktas som “köpt” och det kommer att vara tillgängligt i ditt appbibliotek för alltid – även om du avinstallerar det från din smartphone direkt efteråt.


Android-appar och -spel som är gratis under en begränsad tid

Android-appar för produktivitet och livsstil

 • Snabb volymkontroll (0,99 USD): Få åtkomst till din volymkontroll direkt från meddelandefältet med den här appen.
 • Bilder Laddar bildspel (0,99 USD): Piffa upp din telefon när du laddar genom att låta den visa dina favoritminnen.
 • PSWaves Live Wallpapers (1,49 USD): Vare sig det är en Android-driven TV eller telefon, se till att bakgrundsbilderna ser bra ut!
 • Equalizer – Mass Booster EQ (2,99 USD): Få en sund balans för din smartphones ljud med den här appen.
 • Plants Research Pro (3,99 USD): Älskar botanik? Den här appen ska kunna ge mer än bara grundläggande information om de vanligaste växterna.

Gratis Android-spel

 • Hero of the Kingdom II (8,49 USD): Rädda din syster som kidnappades av pirater genom att gå från en plats till en annan och skaffa färdigheter och utrustning samtidigt.
 • Evertale (0,99 USD): Fånga monster, träna dem, skicka ut dem till strid och se till att de fortsätter att växa sig starka och kraftfulla.
 • Word Connect: Korsord (2,99 USD): Är det ett slags korsord? Ja, med över 2 000 nivåer kommer du att hålla dig sysselsatt ett bra tag.
 • Slime Legends: Survivor (0,19 USD): Du är bara en slemklump, med fiender som slår mot dig från alla håll. Överlev, bli mer kraftfull och se dig själv släppa loss helvetet på dem!
 • Demon Hunter: Premium (0,99 USD): Ett sidscrollande actionäventyrsspel med olika karaktärer att välja mellan, var och en har sina egna styrkor och svagheter. Bli av med alla typer av fiender på vägen!

iOS-appar som är gratis under en kort tid

iOS-appar för produktivitet och livsstil

 • Snap Markup (1,99 USD): Annotera foton och bilder med detta enkla verktyg.
 • Vilda katter låter (0,99 USD): En pedagogisk app för de små, du kan spela upp ljuden av stora katter i det vilda genom att trycka på fotot.
 • Kalenderwidget (0,99 USD): Håll koll på ditt schema med denna kalenderwidget, fungerar utmärkt så länge du kommer ihåg att fylla i din kalender!
 • InstantGrid (0,99 USD): Redigera dina foton på dubbel snabb tid, se till att ingenting lämnas åt slumpen.
 • Food Genie, var ska man äta? (0,99 USD): Vet inte var du ska äta, och trött på “Vad som helst” eller “Vad som helst” som svar när du frågar din familj var du ska äta middag? Använd den här appen och ge dig ut på ett kulinariskt äventyr!

Gratis spel för iPhone och iPad

 • Arktisk mission (1,00 USD): Håll ditt skepp flytande när du navigerar i förrädiska vatten i det kyliga Arktis!
 • Pirate Drops 2 (4,99 USD): Ett bedrägligt enkelt match-tre-spel som sakta växer på dig när det gäller svårighetsgrad när spelets mål förändras.
 • Catenaccio fotbollschef (2,99 USD): Tror du att du kan göra bättre än riktiga fotbollsledare? Prova dig fram med detta och se om du har vad som krävs.
 • Lite sinnesro (2,99 USD): Försök att fly från ett rum i det här spelet. I grund och botten är detta ett slags digitalt escape room.
 • Makrokosmos (3,99 USD): Från en enskild atom till ett galaktiskt imperium, det här spelet hjälper dig att se livet ur olika perspektiv.

Innan du laddar ner en av apparna som nämns rekommenderar vi att du kontrollerar detaljerna för appen i Play Store eller App Store. Detta är viktigt eftersom vissa av dessa gratisappar kan ha sina egna speciella funktioner eller nackdelar.

Inköp och reklam i appen: Bli inte förvånad!

Var försiktig med både gratis- och betalappar, eftersom de kan dölja köp och reklam i appar. Detta är särskilt viktigt när du laddar ner spel för barn. För att undvika oväntade problem, följ råden nedan:

 • Hur du gör din Android-smarttelefon och surfplatta barnsäker

Appbehörigheter: Läs det finstilta!

I den ständigt föränderliga världen av mobilapplikationer finns det några listiga sådana som använder listiga taktiker för att tjäna på att samla in och distribuera din personliga information. Men oroa dig inte, kära läsare som är väl insatta i teknikområdet, för vi har ovärderliga råd som hjälper dig att stärka säkerheten för dina värdefulla data. Vi rekommenderar starkt att du är försiktig när du beviljar behörigheter till apparna du installerar.

Ja, varför skulle en enkel väckarklocka kräva åtkomst till din kamera eller dina kontakter? Och vilken motivering har en ficklampa-app för att behöva kunskap om din exakta plats? Genom att noggrant välja vilka behörigheter som ska auktoriseras kan du effektivt skydda dina personuppgifter från nyfikna ögon.

Så fortsätt och utforska det omfattande utbudet av gratis appnedladdningar som är tillgängliga på din Android- eller iOS-enhet, med försäkran om att din data förblir säker och skyddad.

Vad tycker du om veckans sammanställning? Har vi missat några appar eller spel som du tror skulle gynna samhället? Vi vill gärna höra från dig i kommentarerna.

Categories
Informationsteknologinyheter

WhatsApp arbetar med AirDrop-liknande fildelningsfunktion för iOS

WhatsApp arbetar med AirDrop-liknande fildelningsfunktion för iOS

WhatsApp, den populära Metaägda snabbmeddelandeplattformen, arbetar på en ny fildelningstjänst som Apples AirDrop för iOS-enheter. Enligt en rapport från WABetaInfoden här tjänsten låter dig dela filer med personer i närheten utan att behöva en internetanslutning.

WhatsApp arbetar på en ny fildelningstjänst som Apples AirDrop

WABetaInfo, en välkänd WhatsApp-tipsare-publikation, upptäckte den nya funktionen i den senaste WhatsApp-betan för iOS 24.15.10.70-uppdateringen, som är tillgänglig på TestFlight-appen. Den här funktionen, som kallas Nearby Share, testades tidigare i WhatsApp beta för Android 2.24.2.20 uppdatering i januari 2024 för Android-enheter.

Med denna kommande funktion kommer användare att kunna dela dokument, foton, videor och andra filer direkt med närliggande enheter som har ett WhatsApp-konto utan att behöva förlita sig på en internetanslutning. Den här funktionen kommer dock att kräva att en QR-kod skannas med den mottagande enheten för att initiera fildelning istället för att använda den närliggande upptäcktsmetoden som används av WhatsApp för Android för att automatiskt ansluta närliggande enheter.

“Att dela filer med människor i närheten utan att förlita sig på en internetanslutning avsevärt kommer att förbättra filöverföringsupplevelsen. Den här metoden är särskilt fördelaktig för stora filer som högupplösta foton, videor och dokument, särskilt i områden med begränsad eller instabil nätverkstäckning, där människor kanske inte kan använda WhatsApp,” WABetaInfo-rapporten sa.

“Den här funktionen kommer också att fungera på olika plattformar, inklusive Android och iOS, oavsett vilken typ av enhet användare eller deras kontakter använder. Dessutom är detta kompatibelt med end-to-end-kryptering, vilket säkerställer att endast de avsedda mottagarna kan komma åt innehållet.”

Vidare kommer Nearby Share att använda en end-to-end-krypterad anslutning för att överföra filer trådlöst. Dessutom förväntas den här funktionen fungera mellan iOS- och Android-enheter, vilket gör det lättare att dela filer mellan olika telefonplattformar.

För närvarande är den nya fildelningsfunktionen för iOS i ett tidigt utvecklingsskede och är endast tillgänglig för intern testning. Den kommer att läggas till i snabbmeddelandeappen i en framtida uppdatering. Det har ännu inte kommit en officiell information när den här funktionen kommer att vara tillgänglig för allmänheten.

Categories
Informationsteknologinyheter

iOS 18 återupplivar “Zombie”-foton med nytt dedikerat album

iOS 18 återupplivar “Zombie”-foton med nytt dedikerat album
© Apple / nextpit

Det som var en irriterande bugg i iOS 17.5 förvandlas av Apple till en användbar funktion i kommande iOS 18, iPadOS 18 och macOS Sequoia när det kommer till appen Foton. Ett nytt album kommer att återuppliva dina “zombie”-foton.

Kommer du fortfarande ihåg när iOS 17.5 introducerades i maj förra året? Det kom med en bugg i uppdateringen som gjorde att tidigare raderade bilder återuppstod i fotobiblioteket. För vissa drabbade användare dök plötsligt privata bilder som raderades för flera år sedan upp igen.

Apple gav en lösning på detta fel i iOS 17.5.1-uppdateringen. Orsaken bakom detta fiasko var att foton som iPhone inte tog bort korrekt fortsatte att finnas i systemet. I iOS 18 kommer det nu att finnas ett dedikerat album som kommer att spåra sådana “zombie”-foton och göra dem synliga igen.

iOS 18: Återställda bilder för att få ett eget album

Som rapporterats av MacRumors har Apple utrustat Photos-appen i iOS 18, iPadOS 18 och macOS Sequoia med denna nya funktion. Det är tänkt att hjälpa dig att hitta tidigare raderade foton och videor som inte var en del av biblioteket men som fortfarande finns på enheten. På engelska kallas albumet för “Recovered”.

 • Läs också: Lär dig allt om de senaste iOS 18-funktionerna

I den nya appen Foton i iOS 18 finns det här albumet under “Övrigt”. Detta är dock bara om systemet hittade sådana foton på enheten. För att göra detta när du uppgraderar till de nya operativsystemen kommer Apple att skanna iPhone, iPad eller Mac för att hitta dem. Om den inte hittar några “zombiefoton” kommer albumet inte att visas.

Foton eller videor kan gå förlorade på grund av fel i fotodatabasen. Det kan dock även hända när man sparar i kameraappen eller i tredjepartsappar där data försvinner och inte korrekt hamnar i fotobiblioteket. Bilderna eller videorna kan fortfarande lagras på enheten medan appen Foton inte känner till dem. Den nya funktionen i iOS 18 har för avsikt att återuppliva denna data, så att säga, i sådana fall.

iOS 18, iPadOS 18 och macOS Sequoia har varit tillgängliga för testning av utvecklare sedan början av juni. Men sedan mitten av juli har det också funnits en offentlig betaversion riktad till den bredare fanbasen.

Tycker du att det är genialiskt för Apple att förvandla denna bugg till en funktion? Låt oss veta vad du tycker i kommentarerna.

Categories
Informationsteknologinyheter

Samsung-telefoner väntar på kritisk uppdatering för att åtgärda säkerhetssårbarhet

Samsung-telefoner väntar på kritisk uppdatering för att åtgärda säkerhetssårbarhet
© nextpit

Samsungs smartphones och surfplattor är extremt populära över hela världen, vilket innebär att varje säkerhetsrisk skulle utgöra en enorm risk på global skala. Om du är en Samsung-surfplatta eller smartphone-ägare kanske du vill ta chansen att ta itu med en särskilt farlig säkerhetsrisk med den senaste Samsung-uppdateringen för din enhet.

 • Läs också: Android 15: Kommer din smartphone att få uppdateringen?

I fredags bevittnade vi från första hand hur en till synes obetydlig uppdatering kunde resultera i fruktansvärda konsekvenser. Flygplan låg på grund, operationer fick skjutas upp, TV-stationer upphörde tillfälligt med sin verksamhet, allt på grund av ett säkerhetsföretags mjukvaruuppdatering från CrowdStrike som inte gjorde vad den skulle. Ändå kommer vi att fortsätta att få uppdateringar för modern mjukvara från många företag i framtiden, och det inkluderar Samsung.

Samsung släpper uppdatering: Nästa patch är särskilt viktig

Sydkoreanerna meddelade nyligen att augustiuppdateringen för Samsung Galaxy-enheter kommer att vara särskilt viktig. Det beror på att augusti-patchen för smartphones och surfplattor förväntas stänga en särskilt farlig, så kallad zero-day-säkerhetssårbarhet. Det har redan väckt uppståndelse på Googles Pixel-smarttelefoner de senaste veckorna. Strax efter avslöjades det att även andra Android-enheter kunde påverkas, förutom Googles telefoner.

 • Bra att veta: Vilka Samsung Galaxy-smarttelefoner kommer att få Android 14?

Samsung som en av de största Android-kunderna har naturligtvis en anledning att vidta omedelbara åtgärder. Elektronikföretaget meddelade för Forbes att man vill eliminera den nyupptäckta sårbarheten på Galaxy-smarttelefoner och surfplattor så snart som möjligt, helst nu i augusti.

Det kan dock ta lite längre tid i vissa fall eftersom mycket också beror på enheten och nätverksoperatören om när motsvarande patch faktiskt kommer att finnas tillgänglig. Det är dock säkert att när augustiuppdateringen är tillgänglig bör alla användare installera den så snart som möjligt.

Samsung går snabbare än väntat med viktig uppdatering

Faran med den nyupptäckta säkerhetssårbarheten är uppenbar när vi tittar på vad som hände i juni. Efter att säkerhetssårbarheten avslöjades beslutade den amerikanska regeringen att federala anställda endast kunde fortsätta att använda sina Pixel-smarttelefoner efter att ha tillämpat en redan tillgänglig uppdatering.

Annars var enheterna tvungna att stängas av. Ursprungligen nämnde det att utvecklingen av en lämplig uppdatering för andra Android-enheter skulle ta cirka tre månader. Tack och lov när det kommer till Samsung går saker och ting i en mycket snabbare takt.

Är du en Samsung-enhetsägare? Skulle detta befästa ditt förtroende för Samsung mer när det gäller att köpa framtida produkter?

Categories
Informationsteknologinyheter

CrowdStrike publicerar riktlinjer för att hjälpa till med Windows BSOD-avbrott

CrowdStrike publicerar riktlinjer för att hjälpa till med Windows BSOD-avbrott

Cybersäkerhetsföretaget CrowdStrikes felaktiga uppdatering förra fredagen påverkade 8,5 miljoner enheter som kör Windows över hela världen, vilket resulterade i att användare fick Blue Screen of Death (BSOD) felmeddelanden på sina datorer och bärbara datorer.

CrowdStrike publicerar detaljerad vägledning för att åtgärda problemet med Windows BSOD-avbrott

Problemet var relaterat till en uppdatering av CrowdStrikes Falcon Sensor, en programvara utformad för att förhindra datorsystem från cyberattacker, som utlöste ett logiskt fel med en sensorkonfigurationsuppdatering för Windows-system, vilket fick dem att krascha och visa BSOD-felmeddelandet på drabbade enheter.

Medan företaget rullade tillbaka den problematiska uppdateringen och implementerade en fix, “kan det dröja ett tag för vissa system som bara automatiskt inte kommer att återställas” innan problemet är löst. Det utfärdade också lösningar för drabbade Windows-användare.

Efter detta har CrowdStrike publicerat en ny “Sanerings- och vägledningsnav” supportsida för IT- och systemadministratörer. Den här sidan beskriver teknisk information om vad som orsakade avbrottet och vilka system som påverkades. Den innehåller också länkar till BitLocker-nyckelåterställningsprocesser och flera tredjepartsleverantörssidor om hantering av avbrottet.

Supportsidan innehåller också ett uttalande från George Kurtz, företagets grundare och VD, som erkänner det massiva världsomspännande avbrottet och ber om ursäkt för problemet.

“Hela CrowdStrike förstår allvaret och konsekvenserna av situationen. Vi identifierade snabbt problemet och implementerade en korrigering, så att vi kan fokusera flitigt på att återställa kundsystem som vår högsta prioritet. Vi arbetar i nära samarbete med berörda kunder och partners för att säkerställa att alla system återställs så att du kan leverera de tjänster som dina kunder litar på”, står det i uttalandet.

I en separat blogginläggCrowdStrike har varnat för hotaktörer som börjar utnyttja problemet och distribuera ett skadligt ZIP-arkiv med namnet crowdstrike-hotfix.zip till Latinamerika-baserade användare.

“ZIP-arkivet innehåller en HijackLoader-nyttolast som, när den körs, laddar RemCos. Spanska filnamn och instruktioner i ZIP-arkivet indikerar att denna kampanj sannolikt riktar sig till Latinamerika-baserade (LATAM) CrowdStrike-kunder”, står det i blogginlägget.

“Jag uppmuntrar alla att förbli vaksamma och se till att du interagerar med officiella CrowdStrike-representanter. Vår blogg och vår tekniska support kommer att fortsätta att vara de officiella kanalerna för de senaste uppdateringarna, säger Kurtz.

Samtidigt har Microsoft också släppt ett återställningsverktyg utformat för att hjälpa IT-administratörer att reparera drabbade Windows-enheter som kör CrowdStrike Falcon-agenten. Detta verktyg tar automatiskt bort kanalfilen som fick maskiner till BSOD och får dem att köra normalt. Du kan checka ut Microsofts guide och Återställningsverktyg för att ta itu med CrowdStrike-frågan.

Categories
Informationsteknologinyheter

Pixel 9 kan debutera Crucial Satellite Messaging först

Pixel 9 kan debutera Crucial Satellite Messaging först
© nextpit

Sedan Apple introducerade satellitanslutning på iPhones har väldigt få Android-tillverkare kunnat följa efter. Trots det har Google som Android-utvecklare nyligen lagt till stöd för satellitbaserade meddelanden på Android 15. Nya rön tyder på att vi inte behöver vänta för länge för att se det rinna till andra Android-enheter.

Satellitanslutningen på iPhone 14 och iPhone 15 (recension) är integrerad med iMessage på iOS 18 och Emergency SOS-tjänsten. Detta gör att användare kan ansluta till räddningspersonal när inga mobilnät eller Wi-Fi-nätverk är tillgängliga. Det verkar som att Google skulle kunna använda det senare på Android.

Som upptäcktes av Android Authority från den dekompilerade Android 15 Beta 4-uppdateringen, finns det kodsträngar som refererar till en vilande funktion som kallas Satellite SOS. Ytterligare kodsträngar anger att detta skulle betecknas som Pixel Satellite SOS, även om namnkonventionen skulle kunna antas på ett annat sätt av Android OEMs.

Qualcomm Snapdragon Satellite

Qualcomm tillkännagav också satellitkommunikationsfunktion på sin Snapdragon-plattform. / © Qualcomm

Linjen beskrev det också som en satellitbaserad funktionalitet kopplad till meddelandena som används vid anslutning till nödtjänster, vilket är hur Apples satellitanslutning fungerade när den lanserades 2022. Specifikt kräver det att standardmeddelandena är inställda på Google Messages.

En annan intressant fotnot från resultaten är hur Google kommer att göra funktionen gratis i två år, även om det inte specificerades vilka enheter de syftade på.

Vilka Google Pixel-telefoner kan ha satellitanslutning?

För närvarande antas det att Pixel Satellite SOS kommer att debutera på Pixel 9 och Pixel 9 Pro-enheterna via Android 15, som kommer att presenteras den 13 augusti. Så varför skulle äldre Pixel-modeller missa den här funktionen?

Det är troligt att satellitanslutningen kommer att kräva en dedikerad chipset för att kommunicera med satelliter med låg omloppsbana. Baserat på ryktet kommer Pixel 9 att inkludera ett Samsung Exynos bredbandschip som fungerar med icke-markbundna nätverk (NTN). Detta är en snabbare och effektivare metod jämfört med iPhone. Nu är det upp till Google vilken satellitleverantör de skulle välja.

Får fler Android-telefoner funktionen?

Det bör dock noteras att Google visade sig arbeta med att lägga till T-Mobiles satellitmeddelandetjänst tidigare. Detta har framför allt fördelen att det inte krävs att någon ytterligare hårdvara installeras i enheter eftersom det är beroende av äkta satellit-till-cellulära nätverk. För detta ändamål kan Google aktivera detta på en bredare lista över Pixel-enheter och till och med på andra Android-telefoner.

Samtidigt har samma butik också upptäckt att Samsung förbereder sig på att integrera satellitmeddelanden med sin officiella nödtjänst och meddelandeapp. Det är dock fortfarande okänt vilka Galaxy-enheter som är kompatibla med den.

När det gäller tillgängligheten av funktionen kan lanseringen av satellitmeddelanden på Android bli marknadsberoende. Icke desto mindre kommer vi snart att få reda på vilka länder det kommer att erbjudas i först.

Har du velat att fler tillverkare ska lägga till satellitanslutning eller meddelanden på sina enheter? Vad är dina åsikter om inslaget? Dela dina tankar med oss ​​i kommentarerna.

Categories
Informationsteknologinyheter

OnePlus Next-Gen Foldable kan göra Galaxy Z Fold 6 på skam

OnePlus Next-Gen Foldable kan göra Galaxy Z Fold 6 på skam
© nextpit

OnePlus Open (recension) var företagets första hopfällbara, som generellt fick gedigna recensioner, tack vare sin slimmade design och förstklassiga kameror. Open 2 förväntas bli försenad till nästa år på grund av att företaget arbetar med att införliva bättre specifikationer som att ha den senaste styrkretsen. Det verkar som om det kan finnas en annan viktig förändring i draget som kan placera den kommande enheten som den hopfällbara telefonen att slå.

 • Läs också: Så här kontrollerar du batteristatus på din Android-telefon

Enligt den frekventa läckaren Digital Chat Station på Weibo, sägs OnePlus och dess systerbolag Oppo arbeta på en fullt vikbar smartphone som kommer att lanseras nästa år och utrustad med en Snapdragon 8 Gen 4-chipset. Detta var i linje med det tidigare ryktet om nästa Open att hoppa över Snapdragon 8 Gen 3-chippet och komma till scenen 2025.

Blir det en hopfällbar smartphone med störst batterikapacitet?

Vad som är mer intressant i rapporten är hur den beskrev handenheten som under utveckling och kommer att ha ett batteri på 6 000 mAh, vilket är betydligt större än OnePlus Opens 4 805 mAh batterikapacitet. I huvudsak skulle det få den att bära ungefär 20 procent mer juice från föregångaren och ståta med den största batteristorleken i alla hopfällbara smartphones.

Men är detta genomförbart utan att göra kompromisser i vikt och tjocklek? Nåväl, OnePlus kommer med största sannolikhet att använda sin nuvarande nyutvecklade teknologi som heter Glacier Battery, så tekniskt sett är det redan möjligt.

OnePlus Ace 3 Pro

OnePlus Ace 3 Pro har 6 100 mAh batteri i samma tunna och lätta formfaktor. / © OnePlus

Som en uppfräschning är Glacier-batterier samma sak med litiumjonceller men med mer kiselinnehåll och använder en ny cellstruktur för förbättrad densitet. Detta resulterar i en högre densitet samtidigt som den är lättare än nuvarande typiska litiumjonceller.

 • Missa inte detta: Så här kalibrerar du batteriet i din telefon

OnePlus Ace 3 Pro som lanserades förra månaden var den första med sådan teknik, med handenheten utrustad med en batterikapacitet på 6 100 mAh samtidigt som den mätte under 9 mm på dess tunnaste punkt och tippade skalan till 207 gram.

För vad det är värt kan OnePlus byta till samma batteridesign på OnePlus Open 2 och till och med på OnePlus 13, även om vi inte är riktigt säkra på om den nämnda kapaciteten kommer att uppnås då.

Samtidigt, när man tittar på de nuvarande vikbara trenderna, monterar många tillverkare större batterier på sina hopfällbara smartphones. Därför är det inte helt förvånande om framtida hopfällbara enheter kommer med större cellkapacitet.

Tycker du att företag bör fokusera på att förbättra batteritekniken på smartphones än att utveckla avancerade funktioner som AI? Vad är din åsikt? Vi är angelägna om att höra dina tankar i kommentarerna.

Via: Android Authority
Källa:
Weibo

Categories
Informationsteknologinyheter

tinyPod: Apple Watch omvandlas till en iPod

tinyPod: Apple Watch omvandlas till en iPod
© tinyPod

Kan Apple Watch återuppfinna sig själv genom att förvandlas till en iPod, den klassiska MP3-spelaren eller till och med en kompakt smartphone? Det är vad tinyPod lovar. Tillverkaren har tagit fram ett fodral till smartklockan som liknar tidigare iPods.

Tanken bakom tinyPod är att utöka de befintliga funktionerna hos Apple Watch med ett modulärt fodral. I grund och botten är detta ett plastfodral som låses på Apple Watch utan en rem. Den digitala kronan på Apple Watch kommer att vara “ansluten” till ett rullhjul, som påminner om den ikoniska MP3-spelaren, för att hjälpa dig att navigera på skärmen. LTE-aktiverade modeller kan också ringa telefonsamtal medan fodralet har en strömknapp och volymreglage för ytterligare kontroll.

tinyPod behöver inget batteri

Förutom ytterligare lagringsutrymme ingår inte ett eget batteri i fodralet. Möjligheterna som erbjuds av själva Apple Watch är tillräckliga. Det finns heller inget hörlursuttag, så ett Bluetooth-headset är viktigt. För laddningsändamål förlitar sig tillverkaren på laddaren som följer med klockan, som är direkt ansluten till klockan via ett urtag på baksidan av fodralet.

 • Relaterat: Apple Watch 8 vs. Apple Watch 9

Alla populära Apple Watch-modeller från 4:e generationen och framåt stöds, inklusive Watch SE (recension) och de två Ultra (recension)-varianterna. TinyPods finns dock i specifika storlekar för att passa individuella fodralstorlekar, vilket också återspeglas i priset. För de två mindre versionerna av smartklockan i 40/41 mm och 44/45 mm fodralstorlekar, har tillverkaren prissatt den till $79,99 per pop. Plasthöljet för Ultra-modellerna med deras 49 mm hölje kostar 89,99 USD.

Lite-versionen har ett flexibelt fodral

Förutom den ursprungliga tinyPod erbjuder tillverkaren även en förenklad Lite-version. Denna version gör av med rullhjulet och ersätter det robusta plastfodralet med ett halvflexibelt. För att styra klockan kan användaren göra det via den exponerade kronan.

Denna version är också skräddarsydd för olika fodralstorlekar och kostar $29,99 respektive $39,99. Räkna med att leveransen börjar i sommar.

Tror du att nostalgi räcker för att göra tinyPods till en succé eller är detta bara en nyhet? Låt oss veta i kommentarerna.

Källa:
tinyPod

Categories
Informationsteknologinyheter

Android 15 Beta 4 lägger till avancerad batteridiagnostik och buggfixar

Android 15 Beta 4 lägger till avancerad batteridiagnostik och buggfixar
© nextpit

Google har släppt Android 15 Beta 4 till testare och utvecklare idag, vilket också är den andra delen i förhandsgranskningsfasen av Android OS-cykeln som går till den stabila och slutliga konstruktionen. Den senaste uppdateringen bygger på den tidigare betaversionen men fokuserar på finesser och några tweaks. Här är vad som är nytt.

Till skillnad från tidigare betaversioner med många förändringar på ytan, adresserar Android 15 Beta 4 många kvarvarande buggar samtidigt som fixar på Beta 3. Det finns också få synliga förändringar inkluderade i firmware, med de mest anmärkningsvärda inklusive nya verktyg inuti enheten diagnostikdelen.

Nya enhetsdiagnostikfunktioner på Android 15

Som grävt fram av 9to5Google lägger det här avsnittet till batteristatus så att du kan se batteripaketets tillverkningsdatum, första användningsdatum och cykelräkning utöver den återstående hälsan. Det finns också diagnostiska verktyg för att kalibrera displayen och testa pekskärmsingångar.

Det bör noteras att vissa tillverkare som Samsung redan erbjuder de flesta av dessa funktioner. Så det som verkligen är nytt här är den utökade batteriinformationen.

Googles Android 15 Beta 4-uppdatering

Android 15 Beta 4 lägger till nya enhetsdiagnostikverktyg inklusive omfattande batteristatus / © 9to5Google, Edit by nextpit

Under Enhetsdiagnostik finns det också ett nytt utvärderingsläge. I grund och botten används detta för att bedöma en annan enhet under utvärdering och kräver en aktiv internetanslutning. Samtidigt kan användare också använda den här funktionen för att köra en diagnostik på sin enhet och sedan verifiera resultaten på en annan handenhet.

Andra ändringar i Beta 4-uppdateringen

En annan förändring som kan märkas i Beta 4 är när du tar skärmdumpar. Både förhandsgranskningen och skärmdumparna antar det aktuella ljustemat. Till exempel, om mörkt läge är aktiverat, kommer systemgränssnittet som ingår i skärmdumpen att visas i svart eller tillhörande färg för mörkt läge.

Dessutom finns det mindre iterationer på namngivningen av funktioner och inställningar också, till exempel Display-sektionen heter nu Display & touch.

Separat har strängar av koder upptäckts av Android Authority som talar om ett alternativ att manuellt ställa in laddningsnivån till 80 procent. Detta är nytt för Pixel eftersom den adaptiva laddningsfunktionen endast tillåter automatisk inställning av laddningsnivå.

På andra ställen finns det en handfull buggfixar som har åtgärdats med uppdateringen, som frågan om synligheten av snabba inställningar och fall där vissa Pixel-enheter fastnar i ett omstartbart läge efter en återställning. Dessutom finns det också optimeringar i anslutning och stabilitet för dessa enheter som körs på Beta-mjukvaran.

Android 15 Beta 4 är tillgänglig för Pixel 6-serien och senare modeller inklusive Pixel 8 (recension) och Pixel Fold (recension).

Kör du på Android 15 Beta? Hur är din erfarenhet så här långt? Låt oss också veta om du hittat andra ändringar som inte nämns här.

Categories
Informationsteknologinyheter

Samsung pausar försäljningen av Galaxy Buds 3 när hörlurarnas kvalitet uppstår

Samsung pausar försäljningen av Galaxy Buds 3 när hörlurarnas kvalitet uppstår
© Artem Sandler / nextpit

Direkt efter att Samsung tillkännagav Galaxy Buds 3-serien på Unpacked, har förbeställningar av dessa ANC-hörlurar också påbörjats. Nu har många användare redan fått sina hörsnäckor. Det verkar dock inte som att alla dessa förstahandsanvändare får en fantastisk och snygg upplevelse, eftersom det nu finns rapporter om kvalitetsproblem för Galaxy Buds 3 och Buds 3 Pro (praktiskt).

Samsungs Galaxy Buds 3-serie har en helt ny formfaktor, som antar skaftdesignen och tar bort den runda formfaktorn från de tidigare generationerna. Det finns till och med fina detaljer i andra hörsnäckor, som att ha bladlampor på skaftet.

Tyvärr kan den nya designen och formen också orsaka de tidiga produktkvalitetsproblem som många användare har rapporterat, särskilt i Sydkorea där Galaxy Buds 3-öronsnäckorna redan är tillgängliga.

Baserat på rapporten från YouTube-kanalen ITSub via (SamMobile), plågas Samsungs communityforum och kanaler med klagomål om defekter på Galaxy Buds 3 och Galaxy Buds 3 Pro. Bland de mer uppenbara är ett problem med ojämn och flagnande färg på laddningsfodralet och öronsnäckorna. Dessutom finns det också klagomål på bladbelysningen på Galaxy Buds 3 Pro med ojämn belysning.

Samsung Galaxy Buds 3 Pro med lackdefekter

Användare rapporterar Samsung Galaxy Buds 3 Pro med kvalitetsdefekter: Avskalade färger, ojämna bladljus och mer. / © Samsung Members / Youtube/u/ITSub

Andra relaterade problem påverkar också hur öronsnäckorna på Galaxy Buds 3 Pro-öronsnäckorna lätt kan slitas av när du tar bort dem från öronsnäckorna. Dessutom finns det fall där luckor är synliga mellan de yttre och inre öronkåporna för standard Galaxy Buds 3.

Vilken är lösningen Samsung erbjuder på Galaxy Buds 3-problem just nu?

I ljuset av händelsen har Samsung snabbt erkänt kvalitetsproblemen. De släppte också ett uttalande som föreslog berörda kunder att skicka tillbaka sina hörsnäckor till butiker för utbyte eller återbetalning. Samtidigt sa Samsung att de pausar den initiala försäljningen av Galaxy Buds 3 tills vidare.

Just nu verkar det inte som att alla kunder har stött på liknande problem. Men det bör noteras att tillgången på Galaxy Buds 3 fortfarande är begränsad när detta skrivs, med den bredare releasen som förväntas börja nästa vecka. Från den punkten kommer vi att veta hur omfattande problemen är och om detta bara är isolerat till vissa Galaxy Buds 3-varianter.

Vi har ännu inte släppt vår fullständiga recension för Galaxy Buds 3 (Pro), så vi kommer definitivt att kontrollera de markerade problemen om de också finns på våra granskningsenheter.

Har du Galaxy Buds 3? I så fall, märkte du några kvalitetsproblem? Vi kommer gärna att höra din upplevelse i kommentarerna.

Categories
Informationsteknologinyheter

Veckans 5 bästa Android- och iOS-appar: Coconote, Guncho, Remit och mer!

Veckans 5 bästa Android- och iOS-appar: Coconote, Guncho, Remit och mer!
© nextpit

Letar du efter innovativa sätt att förbättra din smartphone-upplevelse med nya appar? Kolla inte vidare! Vårt team har noggrant kurerat och utvärderat veckans fem bästa appar för både iPhone- och Android-användare. Följ med oss ​​när vi utforskar dessa anmärkningsvärda appar och spel och avslöjar de skatter de har!

Vilda västern är en gräns som har romantiserats och utforskats i olika genrer, inklusive spel. Vad sägs om att utforska det under sken av en taktisk skytt i Guncho? Coconote hjälper dig att få ordning på ditt liv som en speciell AI-anteckningsapp.

Notifya är en app som är perfekt för att upptäcka öppna dörrar. Jag undrar hur det skulle fungera när man spelar överlevnadsskräckspel. Me+ är en daglig rutinplanerare som förhoppningsvis hjälper dig att komma på rätt spår, medan Remit är en tidshanteringsapp för dig som vill ha lite struktur i sin dagliga rutin.

Om du letar efter exceptionella apperbjudanden, leta inte längre än vår noggrant utvalda samling av gratisappar för veckan! Varje vecka väljer vi noggrant ut olika appar som vanligtvis är betalda men som för närvarande är tillgängliga gratis genom en exklusiv kampanj.

Men vänta eftersom veckans topp 5 appar är i en egen liga. Utan ytterligare dröjsmål, låt oss dyka in i veckans crème de la crème – de 5 bästa apparna som dominerar världen av mobilspel och applikationer!

Guncho (Android och iOS)

Är du bra med taktiska turbaserade spel? Jag är den typen av spelare som tycker det är jobbigt att ens bli sårad, och skulle ofta ladda om hela nivån om någon av mina karaktärer skadas. Jag slutar med massor av medikits i slutet av spelet. Jag antar att det går emot utvecklarens ursprungliga avsikt, men med Guncho fann jag mig själv att vara försiktig när jag navigerade i detta turbaserade skjutspel med västerländskt tema.

Alla nivåer genereras procedurmässigt, vilket innebär att du (teoretiskt sett) aldrig ska spela samma spel två gånger och kasta ut spelguider genom fönstret. Hela poängen med detta spel kräver optimal positionering för att klara varje nivå. Du kommer att upptäcka att miljörisker fungerar till din fördel om du spelar dina kort rätt. Ammunitionshantering är en annan aspekt av spelet som jag var tvungen att brottas med.

 • Pris: Gratis / Annonsering: Inga / Inköp i appen: Ja ($4,99) / Konto krävs: Ja

Eftersom du bär en revolver har du i bästa fall fastnat med ett halvdussin kulor. Allt handlar om smarta rörelser för att undvika fiender eller bedöva dem. Med ett brett utbud av fiender i en tecknad grafisk miljö, fann jag Guncho som tilltalande och ett bra avbrott från andra genrer på mobila plattformar.

Heck, du kan till och med utnyttja getter för att fungera till din fördel i vissa delar av spelet! Grafiken skulle kunna vara mer polerad, men det är bara ett litet gnäll, eftersom gripande gameplay är det som håller spelet igång.

Me+ daglig rutinplanerare (Android och iOS)

Jag måste erkänna att det finns tillfällen i livet när jag känner mig nedslagen och besegrad. Det är helt enkelt för många uppgifter till hands, och det känns verkligen som att det inte finns tillräckligt med tid på min sida för att göra alla nöjda. Tack och lov är appar som Me+ Daily Rutine Planner här för att hjälpa mig med mina dagliga uppgifter.

Först utsågs jag till att vara en daglig rutinplanerare, fann jag att det luftiga användargränssnittet var vänligt och alltför lätt att använda. Du behöver inte vara tekniskt kunnig för att komma igång, svara bara på några relevanta frågor så kommer appen att skräddarsy sina program efter dina behov.

Jag kunde bryta ner olika uppgifter och deras tid, välja olika färger för enkel identifiering när kalendern blir packad. Jag utvecklade mina personliga dag- och morgonrutiner för att komma igång bra, även om jag skulle vakna på fel sida av sängen. I slutet av dagen kan jag till och med notera hur jag mådde under dagen, vilket hjälper mig att hantera mitt humör bättre.

 • Pris: Gratis / Annonsering: Inget / Inköp i appen: Ja (9,99-$39,99) / Konto krävs: Ja
Topp 5 appar - Me+

Må bättre med en rutinplanerare som kommer att ta tid att se dess positiva effekter. / © nextpit

Även om jag inte kände att jag upplevde en ökning av energi i slutet av dagen, kände jag mig ändå mer fullbordad. Det var som att ha en god vän att hålla mig på rak och smalt, och eftersom vanor kräver tid att utvecklas är Me+ en app som fungerar bättre ju längre tiden går. Det enda är prenumerationsavgiften, jag kände att en vecka med appen inte räcker för att hjälpa mig bestämma mig för om jag vill hålla mig till den så småningom.

Coconote – AI Note Taker (Android och iOS)

Jag har provat den kostnadsfria testversionen av Coconote-appen, och det krävdes bara en upplevelse för att förstå hur bra den här appen är. För det första förstår utvecklingsteamet tydligt vad det innebär att få artificiell intelligens att verkligen fungera för mänsklig nytta. För det andra är detta det bästa läromedlet jag har använt på flera år.

Vad är fördelarna? Först behöver du bara vara uppmärksam på din föreläsning eftersom appen lyssnar, spelar in och skapar automatiskt keynotes från föreläsningen åt dig. Det fungerar även för YouTube-videor och inspelat ljud, till exempel intervjuer.

 • Pris: Gratis / Annonsering: Inget / Inköp i appen: Ja (9,99-199,99 USD) / Konto krävs: Ja
Skärmdumpar av Coconote-appens funktioner och användargränssnitt

Coconote Note-Taking-appen gör att AI fungerar för människor! / © nextpit

Den andra etappen är ännu mer intressant. För att hjälpa dig att bättre behålla informationen kan appen generera en frågesport och skapa flashcards på begäran. Den kan också översätta föreläsningen eller videoljudet till ett annat språk – listan över språk som stöds är omfattande. Allt du behöver göra är att studera materialet.

Appen erbjuder också en fullständig transkription, möjligheten att redigera anteckningar och avskrifter och möjlighet att ladda ner inspelningarna. Du kan dela allt innehåll via en webbläsarlänk och enkelt komma åt det på din dator.

Alla dessa fantastiska funktioner kommer med ett pris: $99,99 per år. Ärligt talat, det är värt vartenda öre. Appen är gratis att ladda ner och erbjuder en 7-dagars provperiod. Du behöver ett konto för att använda det. För närvarande är den endast tillgänglig för iOS som app, men Android-användare kan testa den via webbläsarversionen.

Slutligen är integritetspolicyn enkel och lätt att förstå. Än så länge verkar allt trovärdigt. Dessutom kan du radera dina inspelningar och ditt konto när som helst.

Notifya (Android och iOS)

Jag vet att många hem nuförtiden kommer med en säkerhetskamera, där även de billiga kan göra ett anständigt jobb med att upptäcka rörelse och skicka varningar till din telefon oavsett var du är i världen. Vad sägs om att ta reda på om någon har öppnat en dörr? Det väckte verkligen mitt intresse för appens beskrivning, och hävdade att den kan lyssna på vår omgivning och “veta” när en dörr öppnas – även i bullriga och hektiska miljöer!

Innan jag använde Notifya behövde jag kalibrera appen först. Att göra det är så enkelt som att placera min telefon på en yta, vrida PÅ-knappen och öppna och stänga en närliggande dörr. När den väl är kalibrerad kan jag justera känslighetsreglaget för att eliminera falsklarm och liknande.

Naturligtvis kommer en högre känslighet att ge en längre räckvidd på bekostnad av en möjlig ökning av falska varningar. Jag upptäckte att appen verkade ta tag i att stänga dörren bättre än när en dörr öppnas, och skjutdörrar upptäcktes sällan.

 • Pris: Gratis / Annonsering: Inga / Inköp i appen: Ja (0,99-7,99 USD) / Konto krävs: Nej
Topp 5 appar - Notifya

Jag undrar hur appen skulle reagera om telefonen lämnades över natten i ett spökhus… / © nextpit

Att ha en app som lyssnar på din omgivning skulle naturligtvis leda till miljonfrågan: Lyssnar den in på mina konversationer också? Kommer det att rädda allt som händer i ett moln någonstans utan min vetskap?

Apputvecklaren åtgärdade denna oro genom att säga att inget ljud spelas in permanent eller lagras någonstans runt om i världen, och de kommer aldrig att göra det. Allt ljud bearbetas i realtid, så att du kan sova gott, med vetskapen om att inte ens dina snarkningar kommer att göms undan digitalt.

Remit – Daglig timer (Android)

En sak som är rättvis för alla är hur varje individ får exakt 24 timmar på sig att “tillbringa” varje dag, varken mer eller mindre, oavsett din ställning i livet, rikedom och social klass. Det är helt vettigt att få ut det mesta av din tid, och Remit – Daily Timer försöker hjälpa dig att uppnå exakt det genom att ändra hur din dag är organiserad.

 • Pris: Gratis / Annonsering: Ja / Inköp i appen: Ja / Konto krävs: Ja
Topp 5 appar - Remit

Få ett bättre grepp om din tid med Remit. / © nextpit

Jag tyckte att förmågan att sätta dagliga måltider var perfekt. Normalt springer jag varannan morgon, utom för lathet eller dåligt väder. För att bekämpa de tillfällen då jag är lat, har det hjälpt mig att sätta dagliga måltider. När man ser tillbaka på de olika aktiviteterna och uppgifterna hjälper färgkodad kategorisering att hålla allt i perspektiv med en blick.

Att jonglera med hussysslor och ett heltidsjobb är ingen enkel uppgift, varför individuell tidsregistrering gör det desto mer tilltalande. Jag kan sedan komma på vilken uppgift jag ska koncentrera mer tid på och var jag kan minska mina soffpotatispass. Det bästa av allt är att aktivera den pågående timern på Always-On-skärmen är perfekt eftersom jag inte längre behöver låsa upp min telefon då och då.

Medan du väntar på att de olympiska sommarspelen ska dra igång i Paris, prova ovanstående förslag. Vänligen meddela oss om det är något vi missat som du vill att alla ska veta om genom att lämna en kommentar.

Categories
Informationsteknologinyheter

Endast denna vecka: Spara $40 på två episka spel

Endast denna vecka: Spara på två episka spel
© Steam

Epic Games Store, en av de mest populära onlinespelbutikerna, erbjuder ett speciellt veckoerbjudande där ett betalspel är tillgängligt gratis under en begränsad tid. När du har gjort anspråk på spelet är det ditt att behålla utan extra kostnad. Att skapa ett Epic Games Store-konto är gratis och enkelt, vilket gör att du kan ladda ner dessa gratisspel utan ansträngning.

Varje vecka kan du spara pengar på videospel genom att kolla in det aktuella erbjudandet på Epic Games Store. Kvaliteten och genren på gratisspelen varierar mycket, så det är värt att kolla in varje vecka för att säkerställa att du inte missar några bra erbjudanden. Om veckans spel inte tilltalar dig är det ingen skada att hoppa över det. Den här veckan kan du ladda ner “Arcade Paradise” och “Maid of Sker.”

Observera att detta är en ny serie här på nextpit. Men om du är en app- och spelentusiast kan du också följa våra gratisappar i veckan och Topp 5 appar. Nu, utan vidare, låt oss se vad som finns på Epic Games Store idag.

Veckans gratisspel

Arkadparadis

“Arcade Paradise” är ett roligt indiespel som tar dig tillbaka till 90-talet. Du spelar som Ashley, en ung kvinna som precis har ärvt familjens tvättomat. Men att försörja sig på smutstvätt lockar dig inte precis. Istället bestämmer du dig för att förvandla den gamla tvättstugan till den ultimata arkadhallen. Spelet innehåller över 35 olika arkadspel, var och en fullt realiserad med sin egen unika gameplay, berättelser, uppdrag och höga poäng.

“Arcade Paradise” har fått beröm från både spelare och kritiker. Den kombinerar på ett smart sätt management sim-element med underbart designade arkadspel, vilket gör det unikt roligt. Spelet är vanligtvis tillgängligt för $20, men kommer endast att vara gratis denna vecka.

Arcade Paradise skärmdump

Arcade Paradise kombinerar management och retrospel. / © steam

Pigan av Sker

“Maid of Sker” är ett överlevnadsskräckspel i första person. Det ligger på ett avlägset hotell med en blodig och märklig historia från brittisk folklore. Du är bara beväpnad med en defensiv ljudenhet och måste använda smygtaktik för att undvika säker död i händerna på dina fiender. Spelet är inspirerat av den spökande walesiska berättelsen om Elisabeth Williams. Den berättar historien om ett familjeimperium som drivs av tortyr, slaveri och ett övernaturligt mysterium.

Kritikernas åsikter om detta spel är delade. Vissa berömmer den genomtänkta historien, medan andra gnäller över spelet och beskriver det som en syssla snarare än ett spel. Det enda sättet för dig att ta reda på hur roligt det här spelet är, är att spela det. Den kommer att vara tillgänglig gratis från och med nästa vecka. Det normala priset för detta spel är $22.

Maid of Sker skärmdump

Kan du möta dina mardrömmar i Maid of Sker? / © steam

En smygtitt på nästa veckas gratisspel:

NÄVE: Forged In Shadow Torch

Detta spel i Metroidvania-stil låter dig utforska mer än ett dussin unika områden över en intressant karta. Utrustad med näven, borren och piskan är det din plikt att slå tillbaka mot inkräktarna som tog över din stad för sex år sedan. Som före detta soldat i motståndskriget har du levt i avskildhet sedan dess.

Nu har dock din vän blivit tvångsgripen, och du är ute efter hämnd. Under hela din kamp för frihet upptäcker du ett mycket större plan mellan maffian, upproret och legionen, som du blir involverad i.

Spelare betygsätter detta spel med 4,5 av 5 stjärnor. Även kritiker är överens om att detta spel verkligen är en stark rekommendation. Det är normalt tillgängligt för 30 euro, men du kan få det gratis nästa vecka.

En skärmdump av spelet FIST.

FIST rekommenderas starkt av kritiker. / © Steam

Missa inte det! Hämta dina gratisspel, “Arcade Paradise” och “Maid of Sker,” på Epic Games Store nu.

Categories
Informationsteknologinyheter

Nothing’s Phone (2a) Plus för mer kraftfulla specifikationer

Nothing’s Phone (2a) Plus för mer kraftfulla specifikationer
© nextpit

Med Nothing Phone (3) bekräftad att lanseras 2025, lämnar detta telefonen (2a) som det enda erbjudandet från startupen för tillfället. Det har dock dykt upp indikationer som tyder på att budgettelefonen i mellanklassen snart kan få sällskap av en mer kapabel enhet.

 • Läs också: De bästa smartphones du kan köpa för mindre än $400

Telefonen (2a) som vi recenserade är Nothings billigare alternativ till telefonen (2), packar en dämpad processor och saknar några nyheter som finns i premium transparent motsvarighet. Om du vill ha ett bättre alternativ är det enda alternativet att köpa telefonen (2), vilket kommer att sätta dig tillbaka med ett par Benjamins till.

Du får extremt tunna ramar i Nothing Phone 2(a).

Nothing Phone (2a) skärm har platta kanter och mycket tunna ramar. / © nextpit

Nu släppte Nothing en teaser på X och avslöjar att den har en annan smartphone på gång för en lansering den 31 juli. Teasern innehöll också subtila antydningar om en “Plus”-moniker under dess (a) budgetserie. Vi har dock ännu inte se om företaget kommer att nöja sig med denna nya bame när enheten lanseras.

Hur är Nothing Phone (2a) Plus kunde vara bättre

När det gäller funktioner och specifikationer kommer den kommande smarttelefonen att särskiljas med en “kraftigare processor” enligt Nothings medgrundare Akis Evangelidis. Chefen nämnde också att den påstådda Phone (2a) “Plus” kommer att ståta med förnyade interna förändringar samtidigt som de behåller signaturdesignegenskaperna hos Nothings enheter på utsidan.

Som en referens drivs Phone 2a för närvarande av en mellanklass Mediatek Dimensity 7200 Pro-chipset, som är en nedgradering från Snapdragon 8+ Gen 1 i telefonen (2). Vad vi vet kommer Plus-posten att vara utrustad med en chipset bättre än den i telefonen (2a).

På en separat notis delade företaget en bild som något visade de löpande spåren i ett krökt mönster. För det ändamålet kan detta indikera att handenheten kommer att inkludera trådlös laddning, som saknades från standardtelefonen (2a).

Naturligtvis skulle bättre specifikationer innebära att Nothings uppgraderade telefon (2a) Plus skulle få en högre prislapp än telefonen (2a). För tillfället säljs den sistnämnda för $349 per pop. Det är ett säkert antagande för Plus-telefonen att bryta $400-barriären och kanske komma nära en halv tusenlapp, beroende på specifikationerna.

Det är också oklart om vi kommer att se Nothing formellt lansera Phone (2a) Plus i USA eftersom Phone (2a) endast är tillgänglig via Nothing Developer-programmet.

Varför Nothing lanserar ännu en budgetorienterad telefon?

I en annan vinkel är lanseringen av en annan budgetsmarttelefon ganska intressant eftersom startupen tidigare lovade att hålla sin produktstrategi förfinad och mindre komplicerad. Så från vad det ser ut så fyller ankomsten av Phone (2a) Plus snarare dess produktportfölj. Kanske kan denna flytt vara ett resultat av att telefon (2a) inte säljer tillräckligt som ingenting som avsett? Vem vet egentligen.

Vi förväntar oss att inget kommer att dela mer detaljer när avtäckningsdatumet närmar sig. Vilka funktioner vill du se i Phone (2a) Plus förutom en bättre processor? Låt oss veta i kommentarerna.

Categories
Informationsteknologinyheter

Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro Fold avslöjas av Google inför lanseringen

Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro Fold avslöjas av Google inför lanseringen
© nextpit

Vi vet redan att Google kommer att tillkännage Pixel 9-sortimentet nästa månad, men vi har också sett det ökande antalet Pixel 9-läckor nyligen, vilket till och med visar upp de oanmälda enheterna i sin helhet. Tja, företaget svarar på dessa läckor genom att släppa de första officiella bilderna av Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro Fold före lanseringen.

 • Läs också: De bästa hopfällbara telefonerna du kan köpa idag

Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro Fold med stort AI-beroende bekräftade

På Googles Pixel YouTube-kanal publicerade företaget nya teaserklipp för Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro Fold. Den senare enheten är också bekräftad att bära Pixel 9 Pro Fold-monikern i motsats till att behålla namnet vanilla Fold och hänvisas till som 2:a generationens Pixel Fold (recension).

I videoklippen avbildades generativ AI som spjutspetsen på Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro Fold, vilket inte är en stor överraskning. I synnerhet började varje video med en skriftlig uppmaning till Tvillingarna att skapa ett brev, vilket är lite smart och roligt genom den smarta användningen av ordlekar. Innan vi kunde se den genererade bokstaven roterade endera enheten och avslöjade raden “Oh hej, AI” på skärmen och därefter ryggen.

När det gäller Pixel 9 Pro, tycks den ha en förnyad och tjockare kameramodul, vilket tappar kant-till-kant-visiret från Pixel 8 Pro (recension). Dess övergripande profil verkar vara plattare med rundare hörn och en mer polerad ram. Det finns en trio kameror som sitter på ön bredvid LED-blixten och termometern till höger.

Vi fick också kika på Pixel 9 Pro Folds uppdaterade front som är märkbart högre med rundare kurvor. Den vikbara innerskärmen har tunnare ramar. Dessutom visar den ingen selfiekamera med hålhål som kan tyda på att sensorn kommer att placeras i ramen.

Google Pixel 9 Pro Fold

Google avslöjar Pixel 9 Pro Fold-designen i en ny teaser. / © Google

Samtidigt har dess sidor plattare ramar och gångjärnet verkar ha en annan formfaktor än Pixel Fold. Den bakre kameramodulen har gjorts om helt till en fyrkantig ö. Det finns också två elliptiska kameralinsutskärningar i motsats till föregångarens modul med en enda elliptisk och rund utskärning.

Både Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro Fold avbildades i porslinsfärg i videorna. Det är okänt vilka andra ytbehandlingar som kommer att erbjudas vid lanseringen.

En rapport den här veckan detaljerade också kameraspecifikationerna för Pixel 9-serien, där sortimentet fick betydande sensorändringar. Alla modeller bör också drivas av Tensor G4-chipset.

Gillar du designförändringarna på Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro Fold? Vi vill höra dina tankar.

Categories
Informationsteknologinyheter

Microsofts globala avbrott: CrowdStrike säger att fixen har installerats för felaktig uppdatering

Microsofts globala avbrott: CrowdStrike säger att fixen har installerats för felaktig uppdatering

En felaktig uppdatering från det USA-baserade cybersäkerhetsföretaget CrowdStrike orsakade ett massivt avbrott för Microsoft Windows-baserade stationära och bärbara datorer runt om i världen på fredagen.

Massiva Microsoft-avbrott drabbar flyg, banker, börser, TV-bolag

Problemet är relaterat till CrowdStrikes Falcon Sensor, en programvara utformad för att förhindra datorsystem från cyberattacker, som bröt PC-datorer som kör Windows, vilket fick dem att krascha och visa Blue Screen of Death (BSOD) felmeddelandet. Användare runt om i världen har inte kunnat starta om och har fastnat i en återställningsslinga.

Detta omfattande avbrott har drabbat banker, flygbolag, sjukhus, medieföretag, IT-institut, TV-företag, stormarknader och många andra företag världen över.

CrowdStrike har erkänt problemet och identifierat uppdateringen som påverkar deras Falcon Sensor-produkt. Det har sedan dess rullat tillbaka ändringarna och släppt korrigeringar för att åtgärda krascherna. Vissa Windows-värdar fortsätter dock att stöta på BSOD-felmeddelandet relaterat till Falcon-sensorn, vilket leder till oväntade datoravstängningar eller omstarter.

“CrowdStrike arbetar aktivt med kunder som drabbats av en defekt som hittats i en enda innehållsuppdatering för Windows-värdar. Mac- och Linux-värdar påverkas inte. Detta är inte en säkerhetsincident eller cyberattack. Problemet har identifierats, isolerats och en korrigering har implementerats”, sa George Kurtz, VD och koncernchef för CrowdStrike, i ett inlägg på X (tidigare Twitter).

“Vi hänvisar kunder till supportportalen för de senaste uppdateringarna och kommer att fortsätta att tillhandahålla kompletta och kontinuerliga uppdateringar på vår hemsida. Vi rekommenderar vidare organisationer att se till att de kommunicerar med CrowdStrike-representanter via officiella kanaler. Vårt team är fullt mobiliserat för att säkerställa säkerheten och stabiliteten för CrowdStrike-kunder”, tillade han.

Vidare har CrowdStrike tillhandahållit en lösning för drabbade Windows-användare för att lösa problemet:

* Starta Windows i felsäkert läge eller Windows återställningsmiljö

* Navigera till katalogen C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike

* Leta reda på filen som matchar “C-00000291*.sys” och radera den.

* Starta värden normalt.

Samtidigt sa Microsoft att de är medvetna om problemet som påverkar Windows-datorer och bärbara datorer orsakat av en nyligen uppdaterad uppdatering av CrowdStrike Falcon Sensor-programvaran.

“Vi räknar med att en lösning kommer. Vi är medvetna om ett problem som påverkar Windows-enheter på grund av en uppdatering från en mjukvaruplattform från tredje part, säger en talesperson.

Categories
Informationsteknologinyheter

Gratis Android- och iOS-appar för helgen

Gratis Android- och iOS-appar för helgen
© nextpit

Helt nya telefoner släpps varje vecka, vilket ger en möjlighet för dem som vill uppgradera sina enheter att göra det. Men en smartphone är värdelös utan dess appar, så var börjar du? Varför inte börja med appar som inte kostar något till att börja med? Vi har en lista över gratisappar och spel som du kan prova den här veckan på både Apple App Store och Google Play Store som är gratis, trots att de är betalappar.

Du kanske tänker, “Hur är detta möjligt? Behöver inte utvecklarna försörja sig?” Tja, svaret är ganska enkelt. Vissa utvecklare har beslutat att göra sina appar tillgängliga gratis som en del av en marknadsföringsstrategi. Det finns dock en hake eftersom dessa generösa erbjudanden endast är tillgängliga under en begränsad tid. Vad väntar du på?

Apparna på den här listan skiljer sig mycket från våra veckovisa topp 5 rekommendationer för veckans appar eftersom vi inte granskar varje app individuellt. Därför kan vissa av de listade apparna innehålla köp och annonser i appen, även om det inte betyder att de inte är värda att kolla in. Varsågod och utforska helgens utbud av gratisappar och spel. Vem vet? Du kanske stöter på en dold pärla som är värt mödan!


Tips: Om du stöter på en app som du vill ha men inte behöver just nu, ladda ner och installera den först. Det skulle betraktas som “köpt” och det kommer att vara tillgängligt i ditt appbibliotek för alltid – även om du avinstallerar det från din smartphone direkt efteråt.


Android-appar och -spel som är gratis under en begränsad tid

Android-appar för produktivitet och livsstil

 • Kontaktwidget (0,99 USD): Organisera dina favoritkontakter som widgets på startskärmen.
 • Bild till PDF (2,99 USD): Förvandla bilder och foton till PDF-filer för enkel distribution.
 • Lägg till ramar till foton (0,99 USD): Appen fungerar som namnet antyder och ger minnesvärda bilder med snygga ramar.
 • Vattenstämpel (0,99 USD): Är du trött på att folk använder dina bilder utan att ge ordentlig kredit? Den här appen låter dig lägga till vattenstämplar för att minimera sådana fall.

Gratis Android-spel

 • Broken Sentences Pro (1,99 USD): Tycker du att du har bra grammatik? Varför inte använda dina grammatikkunskaper i det här spelet?
 • Herr Balcan (9,99 USD): Effektnivåerna i det här spelet är helt enkelt galna. Det trotsar all logik, och ändå är det fortfarande kul nog att åka på en powertrip mot fler och fler fiender.
 • Speed ​​Math ($1,49): Har du lite tid att döda och vill hålla din hjärna sysselsatt? Vad sägs om att lösa matematiska problem?
 • Block Blast ($1,49): En återgång till gamla Arkanoid, du måste strategiskt skicka din boll och förstöra alla block du ser.
 • Shadow of Death: Dark Knight (3,99 USD): Ett sidscrollande actionäventyrsspel där du kan välja mellan olika karaktärer med sina styrkor och svagheter, och skicka ut fiender på vägen.

iOS-appar som är gratis under en kort tid

iOS-appar för produktivitet och livsstil

 • Sök Ace (2,99 USD): Den här webbläsaren är värd att kolla in eftersom den kombinerar AI med webbsökning för att hjälpa dig att bli mer effektiv.
 • Video Joiner & Trimmer Pro (1,99 USD): Behöver du utföra videoredigeringar medan du är på resande fot? Gör det från din telefon med den här appen!
 • Magisk emoji (1,99 USD): Har du någonsin undrat när två olika emojis smälter samman? Undrar inte mer när du experimenterar och lagar nya emojis till dig själv.

Gratis spel för iPhone och iPad

 • Drop Flop! (0,99 USD): Testa fingrets reflexer i detta ganska enkla men beroendeframkallande spel.
 • Taijitu (1,99 USD): Hur är din känsla av visuell balans? Upptäck i det här spelet, som helt enkelt är vackert att titta på.
 • Min stad: Hsjukhus (3,99 USD): Har du någonsin undrat hur det skulle vara att driva ett sjukhus? Låt dina små ta reda på det i det här spelet.
 • Puzzling Peaks EXE (1,99 USD): Är det ett flipperspel? Eller ett plattformsspel? Vad sägs om golf? Heck, olika genrer kombineras för att erbjuda en verkligt otrolig titel.
 • Kingdom Rush (5,99 USD): Ett tornförsvarsspel som kräver noggrann planering och strategi för att slå bort horder av fiender.

Innan du laddar ner en av apparna som nämns rekommenderar vi att du kontrollerar detaljerna för appen i Play Store eller App Store. Detta är viktigt eftersom vissa av dessa gratisappar kan ha sina egna speciella funktioner eller nackdelar.

Inköp och reklam i appen: Bli inte förvånad!

Var försiktig med både gratis- och betalappar, eftersom de kan dölja köp och reklam i appar. Detta är särskilt viktigt när du laddar ner spel för barn. För att undvika oväntade problem, följ råden nedan:

 • Hur du gör din Android-smarttelefon och surfplatta barnsäker

Appbehörigheter: Läs det finstilta!

I den ständigt föränderliga världen av mobilapplikationer finns det några listiga sådana som använder listiga taktiker för att tjäna på att samla in och distribuera din personliga information. Men oroa dig inte, kära läsare som är väl insatta i teknikområdet, för vi har ovärderliga råd som hjälper dig att stärka säkerheten för dina värdefulla data. Vi rekommenderar starkt att du är försiktig när du beviljar behörigheter till apparna du installerar.

Ja, varför skulle en enkel väckarklocka kräva åtkomst till din kamera eller dina kontakter? Och vilken motivering har en ficklampa-app för att behöva kunskap om din exakta plats? Genom att noggrant välja vilka behörigheter som ska auktoriseras kan du effektivt skydda dina personuppgifter från nyfikna ögon.

Så fortsätt och utforska det omfattande utbudet av gratis appnedladdningar som är tillgängliga på din Android- eller iOS-enhet, med försäkran om att din data förblir säker och skyddad.

Vad tycker du om veckans sammanställning? Har vi missat några appar eller spel som du tror skulle gynna samhället? Vi vill gärna höra från dig i kommentarerna.

Categories
Informationsteknologinyheter

Android 15: Vilka Samsung-telefoner kommer att uppdateras till One UI 7?

Android 15: Vilka Samsung-telefoner kommer att uppdateras till One UI 7?
© nextpit

Med lanseringen av Android 14 över, och med en tydlig uppdateringspolicy för sina telefoner och surfplattor, har vi en ganska bra uppfattning om vilka Samsung-telefoner och surfplattor som kommer att få nästa stora operativsystem från Google. Fortsätt läsa för att ta reda på om din Galaxy-telefon eller surfplatta kommer att uppdateras till Android 15 med One UI 7.

 • Läs även: Lista över telefoner som kommer att uppdateras till Android 15

Under de senaste två åren lyckades Samsung uppdatera i princip alla sina flaggskepps- och mellanklasstelefoner som stöds innan årets slut. ligger bara bakom Googles omedelbara uppdatering för alla sina Pixel-modeller. Sanningen att säga var både Android 13 och 14 relativt små uppdateringar jämfört med förnyelsen med Android 12.

 • Relaterat: Hur många Android-uppdateringar lovar Samsung, Xiaomi, OnePlus och andra

Oberoende av hur stora de tidigare Android-uppdateringarna var, när den här listan skrevs, är många Android-märken fortfarande mitt uppe i sin Android 14-utrullning, och de flesta är inte ens halvvägs genom sin telefonlinje.

 • Vilka Samsung-telefoner kör redan Android 13
 • Vilka Samsung-telefoner kommer att uppdateras till Android 14

Eftersom de senaste Samsung Galaxy-modellerna har en tydlig uppdateringspolicy som tillkännagavs under lanseringen, är det en ganska enkel matematikövning att veta vilka telefoner som kommer att uppgraderas till Android 15. Eftersom det nya systemet får en stabil release bör det sydkoreanska företaget sedan släppa dess vanliga schema, som vi sedan kommer att lägga till i den här artikeln.

Innehållsförteckning:

Galaxy A-serien Android 15-uppdatering

Modell
Galaxy A05s
Galaxy A14 4G
Galaxy A14 5G
Galaxy A15 4G
Galaxy A15 5G
Galaxy A24
Galaxy A25
Galaxy A33
Galaxy A34
Galaxy A35
Galaxy A53
Galaxy A54
Galaxy A55
Galaxy A73
 • Läs också: Kolla de bästa Galaxy A-modellerbjudandena!
nextpit-redigerare som håller Samsung Galaxy A54

A54 lanserades med Android 13 och förväntas få upp till Android 17. / © nextpit

Galaxy S-serien Android 15-uppdatering

Modell
Galaxy S21
Galaxy S21+
Galaxy S21 FE
Galaxy S21 Ultra
Galaxy S22
Galaxy S22+
Galaxy S22 Ultra
Galaxy S23
Galaxy S23+
Galaxy S23 FE
Galaxy S23 Ultra
Galaxy S24
Galaxy S24+
Galaxy S24 Ultra
 • Hur man köper Galaxy S23-modellerna till bästa pris
NextPits redaktör surfar på Galaxy S23 Ultra-enheten

Det finns fortfarande mycket bränsle på Galaxy S23 Ultra-uppdateringstanken. / © FrankBoston / Adobe Stock, nextpit

Galaxy Z-serien Android 15-uppdatering

Modell
Galaxy Z Flip 3
Galaxy Z Flip 4
Galaxy Z Flip 5
Galaxy Z Flip 6
Galaxy Z Fold 3
Galaxy Z Fold 4
Galaxy Z Fold 5
Galaxy Z Fold 6
 • Kolla de bästa erbjudandena på Samsung hopfällbara
Samsung Galaxy Z Flip 5 recension

Galaxy Z Flip 5 bör också stödjas ända upp till Android 17. / © nextpit

Galaxy M-serien Android 15-uppdatering

Modell
Galaxy M14 / F14
Galaxy M15 / F15
Galaxy M34 5G
Galaxy M35
Galaxy M54 / F54
Galaxy M55 / F55 / C55

Galaxy XCover-serien Android 15-uppdatering

Modell
Galaxy XCover 6 Pro
Galaxy XCover 7
Galaxy XCover 6 Pro med bakstycke och batteri borttaget

Den robusta Galaxy XCover 6 Pro omfattas av samma uppdateringspolicy som flaggskeppet Galaxy S-familjen. / © nextpit

Galaxy Tab-serien Android 15-uppdatering

Modell
Galaxy Tab A9 / A9+
Galaxy Tab Active 4 Pro
Galaxy Tab Active 5
Galaxy Tab S6 Lite 2024
Galaxy Tab S8
Galaxy Tab S8+
Galaxy Tab S8 Ultra
Galaxy Tab S9
Galaxy Tab S9+
Galaxy Tab S9 Ultra
Galaxy Tab S9 FE / S9 FE+
 • Läs också: Kolla alla aktuella Galaxy Tab-modeller jämfört på ett ställe
Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Den (bokstavligen) stora Galaxy Tab S9-familjen bör få Android 15 före slutet av 2024. / © nextpit

Förutom modellerna som listas ovan bör alla modeller som släpps under 2024 också vara berättigade till Android 15-uppgraderingen, inklusive de nybörjarmodeller som tillkännagavs under årets första vecka—Galaxy A05s, A15 och A25.

Liksom under de senaste åren förväntar vi oss att se Samsung bekräfta sin lista över Galaxy-telefoner och surfplattor som är kvalificerade för Android 15-uppdateringen så snart den börjar uppdatera den första modellen. Listan delas traditionellt på Samsung Members-appen med den förväntade tidsramen för uppdateringen på telefonens marknad. När det händer kommer vi att uppdatera den här listan för att följa utrullningen, så se till att bokmärka den här sidan och följ oss på sociala medier.

Kommentera nedan om vi har glömt en specifik modell, och dela vad du vill se i nästa Android+One UI-uppdatering. Tycker du också att de tidigare uppdateringarna var ganska små? Dela dina tankar nedan.


Artikel uppdaterad i juli 2024 med ytterligare modeller planerade att få Android 15-uppdateringen.

Källa:
Samsung

Categories
Informationsteknologinyheter

Dataåterförsäljare säljer 3,6 miljarder platsdata från 11 miljoner telefoner

Dataåterförsäljare säljer 3,6 miljarder platsdata från 11 miljoner telefoner
© Vlad Ispas / Shutterstock.com

Många appar använder inte bara platsdelning för att fungera som avsett, utan överför även sådan data för reklamändamål. En undersökning av Bavarian Broadcasting Corporation och netzpolitik.org avslöjade hur djupt kaninhålet går.

Smartphones anses oumbärliga för nästan alla nuförtiden, men en speciell nackdel är hur smarttelefonen är den perfekta spårningsenheten när den samlar in användardata dygnet runt. Om appar ges åtkomst till relevant data kan dessa appar även vidarebefordra sådan känslig information till tredje part.

Bavarian Broadcasting Corporation (BR) och netzpolitik.org undersökte i vilken utsträckning detta händer. Via Datarade fick forskargruppen 3,6 miljarder platsdata från elva miljoner enhetsidentifierare som kommer från tyska smartphones, enligt den amerikanska dataåterförsäljaren Datastream Group.

 • Paranoid? Så här stänger du av platsspårning på Android

Det kan dock finnas överlappningar i de överförda enhetsidentifierarna. Flera appar kan användas på en enda smartphone. En mer exakt differentieringsfaktor för den levererade datan är därför inte möjlig, men antalet är fortfarande förvånansvärt högt.

GPS-data hämtades från installerade appar på smartphones. Många applikationer, som dejting, navigering eller väderappar, kräver tillstånd för platsåtkomst. Dessa datapunkter säljs samtidigt till datahandlare i reklamsyfte.

Rörelseprofiler utgör en säkerhetsrisk

Dataköpare kommer då att kunna få exakt information om användare, som kan användas för att skapa relativt exakta rörelseprofiler. Detta gör det i sin tur möjligt att dra rimliga slutsatser om användarens livsstil. Sådana profiler kan vara av intresse inte bara för annonsörer, utan även för andra parter med egenintresse.

 • Läs också: Så här delar du din plats i realtid via Google Maps

Med hjälp av allmänt tillgänglig information och rörelsemönstret kunde identiteten för en anställd vid en tysk underrättelsetjänst fastställas – som själv kan vara kund hos datahandlarna. Därför är sådana uppgifter relevanta för säkerheten. Datauppsättningen som användes tillhandahölls av leverantören som en gratis provperiod. För en månatlig betalning på $14 000 kan den hållas uppdaterad i realtid.

Är sådan datahandel laglig?

Handeln med data verkar ske i strid med lagkrav. Medan en hel rad appar kräver tillstånd för platsåtkomst till deras funktionalitet, måste användare också samtycka till överföring av data för reklamändamål enligt den tillämpliga allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Enligt integritetsförespråkarna sker detta inte i de flesta fall.

 • Intressant att veta: Här är en VPN-jämförelse mellan de stora aktörerna

Myndigheterna har dock begränsade befogenheter att ingripa vid denna tidpunkt. Ur ett juridiskt perspektiv är det inte operatören av förmedlingsplattformen som har något fel. De ser helt enkelt till att köpare och säljare hittar varandra. Med tanke på att den senare är baserad utanför Europa, undviker den bestämmelserna i GDPR.

För appanvändare betyder det att de är på egen hand. I slutändan har de bara två alternativ: antingen att avstå från att använda respektive appar eller att noga överväga när de tillåter appbehörigheter på sina smartphones när det kommer till platsdelning.

Lämnar du platsdelning permanent aktiverad på din smartphone, eller bara när du använder en viss app? Vilka andra säkerhetsåtgärder vidtar du? Låt oss veta i kommentarerna.

Categories
Informationsteknologinyheter

Offlinespårning: Pixel Watch skulle kunna innehålla Hitta min enhet offline

Offlinespårning: Pixel Watch skulle kunna innehålla Hitta min enhet offline
© nextpit

Google fortsätter att förbättra Androids Find My Device-nätverk och lägger till funktioner som offlinespårning för smartphones och varningar över plattformar. Bortsett från dessa verkar det som om företaget skulle kunna arbeta med att tillhandahålla mer avancerade spårningsfunktioner till sina smartklockor.

 • Läs också: Så här hittar du en borttappad eller stulen enhet

För närvarande är Pixel-smartklockor som Pixel Watch 2 (recension) kompatibla med Find My Device. Spårningsfunktionerna är dock ganska begränsade till ett par metoder: lokalisering av klockan via en aktiv ihopkopplad handenhet och när smartklockan har en aktiv mobilanslutning.

Offlinespårning för WearOS smartklockor

Som grävt upp av 9to5Google från den senaste Pixel Watch-appen, finns det dolda kodsträngar som nämner en ny funktion som heter “Hitta min klocka”. Baserat på beskrivningarna kommer detta med största sannolikhet att komma som en ny inställning i appen i motsats till en ny och separat app.

Vad som är intressant är hur dessa rader beskriver offlinespårningsfunktioner för Pixel Watch. I synnerhet finns det en sträng som inkluderade “Tillåt att fjärrlokalisera, låsa och radera din klocka, även när din klocka är offline”, vilket tyder på samma funktion som nyligen aktiverades på Pixel 8 (recension) och Pixel 8 Pro ( recension).

Foto som visar en smartklocka med funktionen Hitta min telefon aktiverad

Hitta min Android på Wear OS smartwatch / © nextpit

I grund och botten tillåter offlinespårning på Pixel 8 användare att spåra den förlorade eller stulna handenheten via Find My Device-appen. Samtidigt kan de fjärrlåsa eller radera data på Pixel 8 även om den är avstängd eller batteriet har dött. Detta är möjligt på grund av speciell hårdvara inuti enheten.

Kommer offlinespårningen att vara tillgänglig för alla Pixel Watch-modeller?

Baserat på vad vi vet kommer detta att vara fallet för offlinespårning på Pixel smartklockor. Det är dock oklart om funktionen så småningom kommer att rulla ut till Pixel Watch 2 och Pixel Watch eftersom vi inte kan bekräfta om dessa klockor kommer med den nödvändiga hårdvaran. Likaså är det möjligt att det kan vara en ny inställning planerad för den kommande Pixel Watch 3-serien.

Förutom den potentiella avancerade Find My Device-funktionen, ryktas det om att Pixel Watch 3 och Pixel Watch 3 XL kommer att skryta med UWB-anslutning för exakt spårning.

Slutligen är det också säkert att anta att inte bara Pixel-smartklockor kommer att stödja detta i framtiden, utan fler tillverkare kommer att använda den viktiga funktionen på sina enheter som Samsung med sin Galaxy Watch.

Med Google inställd på att avslöja Pixel Watch 3 den 13 augusti, kanske företaget också kommer att avslöja ytterligare detaljer om denna Pixel Watch-funktion.

Vad tycker du om offlinespårning på smartklockor? Är det en viktig funktion du alltid velat se? Dela dina tankar i kommentarerna.

Källa:
9to5Google

Categories
Informationsteknologinyheter

Dyson OnTrac-hörlurar lanseras: ren ljudupplevelse

Dyson OnTrac-hörlurar lanseras: ren ljudupplevelse
© Dyson

Dyson, välkänd för sina avancerade dammsugare och luftrenare, har lanserat en ny uppsättning ANC over-ear-hörlurar som kallas Dyson OnTrac. Till skillnad från deras första hörlurar med ett inbyggt luftfiltreringssystem är OnTrac enbart ljud, vilket gör dem till de första dedikerade hörlurarna från företaget. Dessutom är de billigare och håller mycket längre per laddning.

Om du inte har bott under en sten de senaste åren kanske du kommer ihåg hur Dyson introducerade sina Zone-hörlurar 2022. Dessa skapade rubriker inte på grund av deras förstklassiga ljudkvalitet eller ANC, utan snarare det unika och konstiga utseendet. mask de har som användes för att filtrera bort luftföroreningar.

Dyson OnTrac har utbytbara öronkåpor och kuddar

Nu har Dyson blivit lite mer seriös när den tillkännagav OnTrac. Företagets nya aktiva brusreducerande hörlurar framstår som mer konventionella och industriella, även om de fortfarande erbjuder unika funktioner som en hög grad av anpassningsbarhet. Detta tillåter användare att byta ut öronkuddar och öronkåpor, vilket resulterar i upp till 2 000 kombinationer.

Dyson OnTrac Bluetooth ANC hörlurar

Dyson OnTrac kommer i olika metalliska och keramiska ytbehandlingar och har utbytbara öronskydd och öronkuddar. / © Dyson

Dessutom har de denna runda tvålagers öronkåpor med metallisk finish längs ett tjockt vadderat pannband och ljusa öronkuddar. Ärligt talat påminns du ständigt om Dysons dammsugarprodukter när du tittar på hörlurarna. Ännu viktigare, Dyson nämnde att det förlitar sig på sin aeroakustikexpertis när de designar hörlurarna.

Dyson OnTrac ljudfunktioner och batteri

När det kommer till ljudkvalitet, säger Dyson att OnTrac erbjuder djupare bas och renare toppar tillsammans med övergripande förbättrad akustik från zonen. De uppnådde detta genom att använda vinklade 40 mm-drivrutiner som täcker ett bredare frekvensområde på 6 Hz till 21 KHz. Användare kan välja mellan tre anpassade equalizer-lägen: basförstärkning, neutral och förbättrad.

Dyson lade till OnTracs anpassade brusreducerande lösning kan blockera brusnivåer på upp till 40 dB, vilket är i nivå med många hörlurar. Detta sköts av totalt åtta mikrofoner i hörlurarna. Det finns också volymspårning i realtid för internt ljud och externa ljud via Dysons mobilapp.

Dyson OnTrac är klassad till 55 timmars uppspelning med ANC aktiverat, vilket är en förbättring med 5 timmar från Dyson Zone. Tänk på att den senare har en lägre batteritid när du aktiverar luftrenarfunktionen. Dessutom är de kompatibla med iPhone och Android-telefoner.

Dyson kommer att sälja OnTrac för 500 USD i sina butiker och utvalda återförsäljare, och det placerar burkarna under Apple AirPods Max (recension) till 550 USD och över Sony WH-1000XM5 (recension) till 399 USD. Hörlurarna kommer att finnas tillgängliga i färgerna aluminium, cinnober, koppar och nickel medan öronkuddarna och mössorna ger dig $50.

Vad tycker du om Dyson OnTracs design? Låt oss höra din åsikt om hörlurarna i kommentarerna.

Källa:
Dyson

Categories
Informationsteknologinyheter

Sonys Xperia 5 VI kan lanseras utan Vital Camera Feature

Sonys Xperia 5 VI kan lanseras utan Vital Camera Feature
© nextpit

Förutom Xperia 1 VI och Xperia 10 VI som lanserades i maj, kommer Sony att lansera Xperia 5 VI senare i takt med Xperia 5 V:s (recension) cykel. När vi närmar oss det påstådda lanseringsdatumet börjar vi också se fler läckor anslutna till den kompakta flaggskeppssmarttelefonen.

 • Missa inte detta: De bästa kameratelefonerna du kan köpa

Kommer Sony Xperia 5 VI att släppa kameraslutaren?

Det senaste ryktet kommer från tyska onlinebutiken Alza (via GSMArena) som innehöll ett påstått Spigen-fodral för Xperia 5 VI. Som vi alla vet har Sony inte officiellt tillkännagett enheten ännu.

Även om detta kan vara ett misstag från fodraltillverkaren eftersom det kunde ha avbildat Xperia 5 V i reklammaterialet, finns det några tips som pekar på den avbildade handenheten som en annan Xperia-modell. För det ändamålet kan det troligen vara en rendering av den kommande Sony Xperia 5 VI.

Sony Xperia 5 VI

Påstådd design av Sony Xperia 5 VI avslöjad av fodraltillverkaren Spigen. / © Alza.de

Bland de subtila tipsen är den bakre kameraön som har en omplacerad LED-blixt och mikrofonhål. Det är också ganska uppenbart att Zeiss optikmärke verkar saknas i kameraringar. Detta indikerar dock inte helt att bildsamarbetet kommer att avbrytas eftersom vi troligen kan se varumärket i den slutliga versionen.

Runt enheten var placeringarna för knappar och portar nästan identiska som tidigare, förutom den högra sidan som hoppade över den dedikerade slutarknappen precis under fingeravtrycksläsaren. För referensens skull hade Xperia 5 V och till och med den senaste Xperia 1 VI en kameraknapp till höger. Därför är det fascinerande att se Mark VI släppa den fysiska nyckeln.

Sony Xperia 5 VI flaggskepp Android-smarttelefon

Sony Xperia 5 VI behåller de tjocka ramarna från sin föregångare som visas på den läckta väskans bild. / © Alza.de

Just nu finns det inget sätt att verifiera om detta verkligen är den slutliga designen av Xperia 5 VI eller om tillbehören verkligen är relaterade till handenheten. Att känna Spigen kan det här vara den verkliga affären.

Icke desto mindre ser vi ännu ingen solid anledning för Sony att släppa kameraknappen. Kanske kan förändringen ge plats för andra designiterationer som ett annat chassimaterial. Vem vet?

Sony debuterade Xperia 5 V i september förra året, så det finns chanser att vi kan höra mer från märket under de kommande veckorna eller så.

Vad tror du är Sonys anledning om de skulle tappa kameraknappen i Xperia 5 VI? Vi vill höra dina svar i kommentarerna.

Via: GSMArena
Källa:
Alza.de

Categories
Informationsteknologinyheter

Detaljerade kameraspecifikationer för Pixel 9 (Pro) läckte: En monsterselfie-shooter

Detaljerade kameraspecifikationer för Pixel 9 (Pro) läckte: En monsterselfie-shooter
© nextpit

Googles pixlar är några av de bästa kameratelefonerna på marknaden, vilket mestadels kan tillskrivas den utmärkta mjukvarubehandlingen än hårdvaran. Men detta börjar också förändras med företaget som ger bättre sensorer i de senaste Pixel-erbjudandena. En ny läcka indikerar att den kommande Pixel 9 också kan få betydande kamerauppgraderingar.

Exklusiva detaljer publicerade av Android Authority, som kommer från en källa inom Google, visade upp de påstådda förändringarna i Pixel 9 och Pixel 9 Pros kamerahårdvaruavdelning. Baserat på den informationen är hela Pixel 9-serien inställd på att ta emot olika nivåer av sensorförbättringar.

Pixel 9 med ett bättre ultrabredt skjutspel

Från och med Pixel 9 sägs den ståta med en ny 50 MP ultrabred kamera tack vare en 1/2,51-tums Sony IMX858-sensor. Som referens har Pixel 8 (recension) använt en mycket daterad 12 MP Sony IMX386-sensor. Den nya ultravida snappern är ihopkopplad med en välbekant 50 MP 1/1,31-tums Samsung GNK från förra året.

Den främre kameran av standardmodellen kommer att få samma 10 MP 1/3-tums sensor, men Google förser äntligen med en autofokusfunktion, som först kom till Pixel 8 Pro (recension).

Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro XL har en enorm selfiesnappare

Årets Pixel 9 Pro förväntas allmänt inkludera en ny XL-modell utöver den vanliga Pixel 9 Pro, som förväntas komma i ett mindre fotavtryck. Oavsett vilket kommer både Pixel 9 Pro och Pro XL att dela de flesta av sina specifikationer, inklusive kamerorna.

Pixel 9 Pro-duon utses ha en ny ultrabred kamera med en liknande 50 MP IMX858-sensor som Pixel 9. Sensorn anses vara en liten uppgradering från 48 MP ultrawide i Pixel 8 Pro.

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro XL

Googles Pixel 9, Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro XL i storlek upp / © Rozetked

Källan som har lagt till samma 50 MP-sensor kommer att installeras i telefoto- och frontkamerorna. Med tanke på det senare kommer det att vara en anmärkningsvärd uppgradering eftersom förra årets Pixel 8 Pro kommer med en 10 MP-sensor.

Google kommer med största sannolikhet att dra fördel av pixel binning-teknik för att få ner standardupplösningen till ett lägre megapixelantal, även om det kan finnas en chans att Google låter användare välja foton i full upplösning.

En nedgradering i Pixel 9 Pro Folds kamera?

Intressant nog kommer Pixel Fold 2, för närvarande kallad Pixel 9 Pro Fold, också att få en förnyelse av valet av kamerasensor. Det verkar som om ändringarna är något mer dämpade eller så är en nedgradering på sin plats med den nya hopfällbara som får mindre sensorer.

Det nämndes att 12 MP ultravid kamera kommer att byta till en mindre 1/3,2-tums Samsung-sensor från en 1/2,8-tums Sony-sensor. Samma behandling planeras för de interna och yttre selfiekamerorna, som är tippade att se mindre sensorstorlekar om än med samma 10 MP-upplösning.

Det finns spekulationer om att nedgraderingen kommer att rymma tunnare och mer kompakta kamerasensorer som också kommer att resultera i att Pixel 9 Fold blir tunnare och lättare än Pixel Fold (recension). Det är också troligt att Google kommer att kompensera för de mindre sensorerna genom att erbjuda förbättrad mjukvarubehandling på handenheten.

Vad mer är nytt i Pixel 9-kameran?

Dessutom framhölls det att den nya Tensor G4-kretsuppsättningen skulle möjliggöra 8K-videoinspelning i Pixel 9-kameratelefoner. Det specificerades dock inte om alla Pixel 9-modeller kommer att få funktionen.

Baserat på dessa kamerahårdvaruförändringar med möjligen bättre mjukvara, borde Pixel 9-serien leverera bättre bilder och videor. På samma sätt, vad tycker du om dessa uppgraderingar? Låt oss höra din åsikt.

Categories
Informationsteknologinyheter

Dessa gratis Android- och iOS-appar kommer inte att vara gratis länge

Gratis Android- och iOS-appar för helgen
© nextpit

Så, dammet har lagt sig och fotbollen har kommit hem till Spanien, medan Wimbledon också såg Djokern falla vid det sista hindret för att utöka sitt Grand Slam-rekord. Samtidigt tuffar smartphonevärlden på, med nya modeller i släptåg och fler appar än du kan skaka en pinne av att släppas dagligen. Med så många appar att välja mellan, vilken väljer du? Varför, de gratis, såklart! Vi har gett dig en lista över gratisappar och spel som du kan prova den här veckan. Dessa pärlor finns att köpa på både Apple App Store och Google Play Store för ingenting.

Du kanske undrar, “Hur är detta möjligt? Behöver inte utvecklarna tjäna sitt behåll?” Nåväl, låt oss hålla det enkelt. Vissa utvecklare har bestämt sig för att marknadsföra sina appar gratis som en del av att öka medvetenheten. Men det finns en hake – dessa generösa erbjudanden är endast tillgängliga under en begränsad tid. Den tidiga fågeln får masken, så agera snabbt!

Det här är en mycket annorlunda lista från våra veckovisa topp 5 rekommendationer för veckans appar eftersom vi inte granskar varje app här. Vissa av de listade apparna kan innehålla annonser och köp i appar, men de är fortfarande värda att kolla in. Varsågod och utforska veckans urval av gratisappar och spel där du kan stöta på en dold pärla som är värt mödan!


Tips: Om du stöter på en app som du vill ha men inte behöver just nu, ladda ner och installera den först. Det skulle betraktas som “köpt” och det kommer att vara tillgängligt i ditt appbibliotek för alltid – även om du avinstallerar det från din smartphone direkt efteråt.


Android-appar och -spel som är gratis under en begränsad tid

Android-appar för produktivitet och livsstil

 • Star Field Live TV Bakgrund (1,49 USD): Inte för dem med åksjuka, det här får din telefons bakgrundsbild att se ut som om du reser genom hyperrymden.
 • Bildkonverterare (1,99 USD): Gör livet enklare när du vill konvertera ett bildformat till ett annat på din telefon.
 • Färggram (1,49 USD): Vill du piffa upp dina foton? Varför inte använda detta filter för att introducera mer färg till din värld?
 • Öppna spår (3,49 USD): Om du älskar att resa och äventyr utomhus låter den här appen dig spela in dina rörelser.
 • Xproguard Password Manager (3,49 USD): Att komma ihåg en uppsjö av lösenord är extremt svårt, så låt den här appen använda ett huvudlösenord för att säkra alla dina andra lösenord.

Gratis Android-spel

 • Empire Warrior: Tower Defense (0,99 USD): En söt tornförsvarstitel som går utöver sin bedårande animation med ett djup i strategi.
 • Live or Die Survival Pro (0,49 USD): Zombieapokalypsen har hänt, och det är upp till dig att hålla reda på förståndet för att förbli vid liv.
 • Final Castle Defense (0,99 USD): Älskar du inte bara sista ställningssituationer? Det är allt eller inget eftersom ändlösa vågor av fiender kommer upp mot dina vallar.
 • Super Soccer Champs Classic (5,99 USD): Medan EM 2024 är över kan du fortfarande fortsätta dina fotbollsäventyr här.

iOS-appar som är gratis under en kort tid

iOS-appar för produktivitet och livsstil

 • Underveckorna (5,99 USD): De första veckorna av ditt nya barns liv är alltid fulla av underverk. Använd detta som en dagbok för att registrera alla milstolpar.
 • PXL mosaikkonst (3,99 USD): Förvandla dina favoritfoton till ett mosaikkonstverk.
 • Videdit (0,99 USD): Här är ett videoredigeringsprogram som låter dig göra enkel videoredigering på din telefon var du än är.
 • Bear Walking Pal (0,99 USD): Vill du hålla dig i form, eller åtminstone få in dina 10 000 dagliga steg? Varför inte gå med den virtuella björnen Tom i denna stegräknare?

Gratis spel för iPhone och iPad

 • 2 spelare 1 enhet (0,29 USD): Ett spel för 2 spelare på en enda enhet? Låter som ett bra sätt att hålla barnen tysta i baksätet i en bil på en lång bilresa.
 • Makrokosmos (3,99 USD): Från en atom till en enorm galax, så här navigerar du i tidens sand.
 • My City: Star Horse Stable (3,99 USD): Du kanske inte har råd med en riktig häst eller en ponny till din lilla, så en digital version måste bara duga.
 • Klumpig bomb (1,99 USD): En bomb som älskar att studsa runt? Låter farligt, men se till att det inte går av!
 • Fit Beats (1,99 USD): Ett EDM-beatmusikspel som kräver att du har en anständig känsla för timing och bra reflexer.

Innan du laddar ner en av apparna som nämns rekommenderar vi att du kontrollerar detaljerna för appen i Play Store eller App Store. Detta är viktigt eftersom vissa av dessa gratisappar kan ha sina egna speciella funktioner eller nackdelar.

Inköp och reklam i appen: Bli inte förvånad!

Var försiktig med både gratis- och betalappar, eftersom de kan dölja köp och reklam i appar. Detta är särskilt viktigt när du laddar ner spel för barn. För att undvika oväntade problem, följ råden nedan:

 • Hur du gör din Android-smarttelefon och surfplatta barnsäker

Appbehörigheter: Läs det finstilta!

Inom sfären av mobilapplikationer finns det en handfull smarta som använder lömska taktiker för att tjäna på att samla in och distribuera din personliga information. Men frukta inte, kära läsare som är väl insatta i teknik, för vi har ovärderliga råd för att hjälpa dig att stärka säkerheten för dina värdefulla data. Vi rekommenderar starkt att du är försiktig när du beviljar behörigheter till de appar du installerar.

Ja, varför skulle en enkel väckarklocka kräva åtkomst till din kamera eller dina kontakter? Och vilka resonemang har en ficklampaapplikation för att kräva kunskap om din exakta plats? Genom att noggrant välja vilka behörigheter som ska auktoriseras kan du effektivt skydda dina personuppgifter från nyfikna ögon.

Utforska därför det omfattande utbudet av gratis appnedladdningar som är tillgängliga på din Android- eller iOS-enhet, med försäkran om att din data förblir säker och skyddad.

Vad tyckte du om veckans lista? Fanns det en app eller ett spel som vi inte inkluderade som du tror att samhället skulle ha nytta av? Låt oss veta i kommentarerna.

Categories
Informationsteknologinyheter

iOS 18 hjälper till att återställa förlorade och skadade foton på iPhone

iOS 18 hjälper till att återställa förlorade och skadade foton på iPhone

Efter att ha förhandsgranskat iOS 18 vid WWDC 2024-evenemanget förra månaden, släppte Apple den första offentliga betaversionen av operativsystemet på måndagen, vilket gav en tjuvtitt på funktionerna som kommer till iPhones senare i år.

iOS 18 kan låta användare återställa raderade foton och videor “av misstag” på iPhone

Förutom att ta med en ny uppsättning anpassningsalternativ för iPhones gränssnitt, får iOS 18-mjukvaran också flera uppgraderingar till Photos-appen. Den omdesignade Photos-appen använder AI för att automatiskt organisera ditt bibliotek efter ämnen som Senaste dagar, Resor och Människor och husdjur, medan Pinned Collections ger snabb åtkomst till de samlingar eller album som är viktigast för dig.

Enligt en ny rapport från 9to5MaciOS 18 har lagt till en ny “Återställd” albumfunktion i appen Foton som hjälper användare att återställa tidigare förlorade eller skadade bilder och videor som kan ha raderats eller förlorats av misstag.

Förutom iOS 18 kommer den nya “Återställda”-sektionen också att finnas tillgänglig på operativsystemen iPadOS 18 och macOS Sequoia. Funktionen förblir densamma på alla tre plattformarna.

När du uppgraderar till iOS 18‌, ‌iPadOS 18‌ eller ‌macOS Sequoia‌ kommer din enhet automatiskt att söka efter tidigare otillgängliga foton eller videor som kan återställas. Det kommer att visa dem i det nya albumet “Återställt” i appen Foton tillsammans med det befintliga albumet “Recently Deleted”. När du har upptäckt dem kommer du att permanent kunna ta bort eller återställa dem till fotobiblioteket.

Det är viktigt att notera att det nya “Återställda” albumet endast visas om det finns några förlorade eller skadade foton på din enhet. Med andra ord, alternativet “Återställt” album visas inte på din enhet om den inte har några förlorade eller skadade bilder eller videor.

Hur man tar bort eller återställer foton i iOS 18 Beta:

 • Öppna appen Foton och klicka på Album.
 • Rulla ned och sök efter undermenyn “Verktyg”.
 • Tryck på “Återställt” och verifiera din identitet med Face ID eller Touch ID för att låsa upp albumet.
 • Tryck på ett foto eller en video i albumet du vill återställa eller använd Välj för att välja flera objekt.
 • Klicka sedan på “Ta bort permanent” eller “Återställ till bibliotek.”

För närvarande är betaversioner av ‌iOS 18‌, ‌iPadOS 18‌ och ‌macOS Sequoia‌ endast tillgängliga för utvecklare och offentliga betatestare. Dessa operativsystem kommer att släppas för allmänheten i höst.

Categories
Informationsteknologinyheter

Roborocks kraftfulla S7 Max Ultra Robot Cleaner är $500 rabatt för Prime Day

Roborocks kraftfulla S7 Max Ultra Robot Cleaner är 0 rabatt för Prime Day
© Roborock

Amazons Prime Day-rea har alltid varit ett bra tillfälle att leta efter smarta robotdammsugare. Nu har en av våra favoritstädare från Roborock gått till ett rekordlågt pris. Specifikt är Roborock S7 Max Ultra med en självrengörande och självtvättande förmåga $500 (38 procent) billigare för Prime-medlemmar.

I slutändan sänker detta Roborock S7 Max Ultra till $799 från de vanliga $1299. Detta är samma pris som vi såg förra veckan. Dessutom har rean både vit och svart tillgänglig med samma mängd besparingar.

Varför Roborock S7 Max Ultra är en robotdammsugare att köpa

Roborock S7 Max Ultra förblir en av de mest kraftfulla och mångsidiga robotdammsugarna trots att det finns en nyare modell (S8 MaxV Ultra recension) som lanserades för några månader sedan, tack vare hög sugkapacitet och allt-i-ett-station. Rabatten gör det dessutom rimligt att inte missa affären på denna enhet.

När det gäller sug imponerar Roborock S7 Max Ultra med en effekt på 5 500 Pa. Det räcker för att lyfta upp stora skräp som bönor och ris medan den effektiva rullborsten är effektivare för att bli av med envis hår från mattor. Den kan också torka av dina golv genom sitt moppsystem som använder vibrationer för effektivare borttagning av fläckar.

Roborock S7 Max Ultra-erbjudande

Roborock S7 Max Ultra med en självtvättande, självtorkande dockningsstation / © Geekmaxi

Den mest imponerande delen med Roborock S7 Max Ultra är allt-i-ett-basstationen som stödjer självtömning av inbyggt damm i dammsugaren. Samtidigt tvättar och torkar dockan även robotens moppkuddar utan ingrepp, vilket ger en verklig handsfree-rengöring.

Precis som med de dyrare modellerna förlitar sig Roborock S7 Max Ultra på LiDAR för navigering och undvikande av hinder. Funktionen används också för att generera 3D-kartor över dina rum, som du kan använda för att anpassa städrutiner och no-go-zoner.

Tycker du att Roborock S7 Max Ultra imponerar med sina funktioner? Låt oss veta i kommentarerna.

Categories
Informationsteknologinyheter

Googles Pixel 9 med trådradio – här är varför du borde bry dig

Googles Pixel 9 med trådradio – här är varför du borde bry dig
© nextpit

Google kommer att avslöja Pixel 9-serien vid ett Made by Google-evenemang nästa månad. I linje med det ser vi att mer information avslöjas om flaggskeppets smartphoneutbud inför lanseringen. De senaste ryktena tyder på att Pixel 9 kommer att ha en ny avancerad trådlös teknik som redan finns i iPhone 15 Pro.

Med mindre än en månad kvar till evenemanget upptäcktes Pixel 9 och godkändes av Federal Communications Commission (FCC). Som upptäckts av 9to5Google, certifierades hela mängden enheter av byrån tillsammans med dess certifieringar, vilket också visar upp viktiga anslutningsfunktioner i dessa enheter.

Som framgår av etiketterna kommer Pixel 9 att komma i fyra modeller (standard, Pro, Pro XL och Pro Fold) och kommer att ha den vanliga uppsättningen av anslutningsalternativ. Detta inkluderar en 5G mmWave för ett par modeller, kanske Pixel 9 Pro-duon, samt Bluetooth, UWB och Thread för hela sortimentet.

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro XL

Googles Pixel 9, Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro XL i storlek upp / © Rozetked

Det som är intressant här är tillägget av Thread-radio, vilket är första gången vi har sett i någon av Googles Pixel-enheter, även om företaget redan har utrustat några av sina Nest smarta hemenheter med nämnda radio. Detta gör också Pixel 9 till den första smartphone från företaget som har denna teknik.

Bortsett från den kommande Google Pixel 9-serien, var förra årets iPhone 15 Pro (recension) och iPhone 15 Pro Max (recension) de första smartphones som inkluderade Thread-radio. Det förväntas att iPhone 16 också kommer med samma anslutningsalternativ. Varför ska du bry dig om tråden?

Vilka är fördelarna och användningarna med tråd?

I grund och botten är Thread ett nytt mesh-nätverksprotokoll utvecklat för IoT eller smarta hemenheter. Matter är en känd smart hemstandard som körs på Thread förutom att den erbjuder Wi-Fi-stöd.

När det gäller Google betyder närvaron av Thread i sina smartphones att den kommer att utnyttja tekniken på några sätt. Det mest uppenbara är stöd för befintliga och kommande Thread-enheter, som smarta pluggar och glödlampor, med Pixel 9. Med Thread kommer Pixel-smarttelefonerna att direkt kunna styra Thread-tillbehör utan en dedikerad Thread-hubb eller router.

Utöver användningen för att styra smarta enheter har Thread många fördelar som trådlös anslutning. Till exempel gör trådens mesh-nätverksdesign det snabbare jämfört med Bluetooth. Den drar också mindre ström samtidigt som användningen av Internet Protocol (IP) gör den säkrare när du kommunicerar direkt med andra Thread-enheter.

Det finns stor potential för Thread att vara ett alternativt trådlöst protokoll till Bluetooth och Wi-Fi när du ansluter smartphones till bärbara enheter, som en Pixel 9 till en Pixel smartklocka eller hörlurar. Thread har dock vissa begränsningar som att ha lägre databandbredd. Oavsett så håller Thread på att bli en trådlös standard som liknar Bluetooth och Wi-Fi.

Google har planerat evenemanget till den 13 augusti på Google Bay View. Förutom Pixel 9 kan Pixel Watch 3 och Pixel Watch 3 XL också presenteras.

Tror du att fler tillverkare så småningom kommer att lägga till Thread-radio till sina enheter? Låt oss höra dina tankar i kommentarerna.

Källa:
9to5Google

Categories
Informationsteknologinyheter

Ultra HDR: Fler appar som stöder Googles förbättrade bildformat

Ultra HDR: Fler appar som stöder Googles förbättrade bildformat
© nextpit

Google introducerade Ultra HDR på Android 14 förra året och debuterade först på Pixel 8 (recension). Några Android OEM har redan antagit Ultra HDR, men det är begränsat med standardkameraapparna. Google förbereder sig tydligen för att utöka funktionen till appar från tredje part.

 • Läs också: Bästa kameratelefoner att köpa 2024

För den oinitierade är Ultra HDR ett specialutvecklat bildformat som används för att ta mer förbättrade HDR-format av bilder. Dessutom har den fördelen att bättre bevara detaljerna om det dynamiska omfånget som kan ses på skärmar och enheter som stöds.

För närvarande har tillverkare och utvecklare det enda alternativet att aktivera Ultra HDR på appar via Camera2 API (Application Programming Interface). Men eftersom de flesta appar från tredje part, inklusive appar för sociala medier, använder CameraX API, exkluderar detta Ultra HDR. Nu är det upp till Google när det ska lägga till formatet i API:t.

Androids Ultra HDR kommer till fler appar

Som upptäcktes av Mishaal Rahman (via Android Authority), har den senaste versionen av CameraX version 1.4.0 som släpptes i april lagt till initialt stöd för Ultra HDR. Det förväntas att nästa utgåva är en stabil version av API:et, som bör inkludera fullständig distribution av formatet som de flesta utvecklare kan dra nytta av.

Google har också bekräftat redan i maj på I/O-utvecklarkonferensen att det kommer att göra Ultra HDR tillgängligt för fler appar, även om det inte har bekräftat själva startfönstret.

Android Ultra HDR

Ultra HDR-bildformat lagt till på Android 14 / © Google

För det ändamålet är det nu upp till tillverkare och utvecklare när de ska lägga till Ultra HDR till sina appar när det nya API:et kommer, men det bör inte ta för lång tid.

Tänk på att det kräver att en enhet ska köras på Android 14 för att kunna ta bilder i nämnda format. Men för visning av Ultra HDR-bilder behöver den bara en kapabel skärm, det betyder att den täcker andra formfaktorer som bärbar dator och bildskärmar.

När det gäller enheter som redan har Ultra HDR, är Samsungs Galaxy S24-serie (recension), OnePlus 12 och Open vikbar (recension), och Nothing Phone och CMF-smarttelefoner bland de som stöder Ultra HDR.

Har du någon av smartphones som har Ultra HDR? Har du testat funktionen? Dela med dig vad du tycker om det.

Categories
Informationsteknologinyheter

OnePlus Pad 2 Pris läckt: Samsung borde vara orolig

OnePlus Pad 2 Pris läckt: Samsung borde vara orolig
© Amazon IN

Vi har redan vetat att OnePlus kommer att avslöja en ny serie produkter vid ett event imorgon, inklusive efterföljaren till OnePlus Pad, Pad 2. Även om Android-surfplattan förekom i läckor tidigare, är priset fortfarande ett mysterium. En ny rapport har dykt upp som belyser detaljpriset på enheten inför lanseringen.

Den frekventa läckaren Yogesh Brar delade bilder av den påstådda återförsäljarlådan till OnePlus Pad 2 som visar upp surfplattans design tillsammans med det bokstavliga klistermärkepriset i Indien, vilket med största sannolikhet kommer att diktera det globala priset.

Hur mycket kostar OnePlus Pad 2 utanför Kina?

I grund och botten var OnePlus Pad 2 listad för Rs. 47 999 ($575) per pop, märkt som “maxpris”. Brar noterade dock att det kommer att erbjudas till ett lägre introduktionspris på Rs. 45 999 ($550) vid lanseringen, men det är okänt vad minneskonfigurationen är vid denna prisklass.

Även om detta framhäver surfplattans pris i landet, antydde det också hur mycket den kommer att kosta på andra marknader, inklusive USA. Som en referens säljs OnePlus Pad för närvarande för $480. Baserat på det kommer 2:a generationens OnePlus Pad att kräva ett högre pris än sin föregångare.

Det högre priset är troligen resultatet av några hårdvaruuppgraderingar i Pad 2. Det är känt att den kommer att dela de flesta funktioner och specifikationer med OnePlus Pad Pro, som är den kinesiska varianten av Pad 2.

OnePlus Pad 2 i grönt

Men surfplattan har samma design som sin föregångare. / © Weibo/u/digitalchatstation

Tekniskt sett har Pad 2 en större 12,1-tums IPS LCD-pekskärm i 3K-upplösning med en uppdateringsfrekvens på 144 Hz och 900 nits toppljusstyrka. Den kommande surfplattan kommer också att vara den första Android-surfplattan utrustad med en Snapdragon 8 Gen 3-chipset utanför Kina. Under tiden bör den behålla 9 510 mAh-batteriet, 67-watts laddningshastighet och kameror som styrs av en 13 MP huvudenhet och 8 MP selfie.

Trots prishöjningen verkar OnePlus Pad 2 fortfarande vara ett värdigt alternativ till Galaxy Tab S9. Den senare börjar för närvarande på $800 men inkluderar vattentäthet och erbjuder en AMOLED-skärm.

Priser för både det nya officiella OnePlus Smart Keyboard och Stylo-tillbehör som kommer att erbjudas med OnePlus Pad 2 avslöjades också, vilket kostade Rs. 11 999 ($143) och Rs. 4 999 ($60), respektive.

Företaget kommer också att avslöja OnePlus Nord 4, Nord Buds Pro 3 och OnePlus Watch 2R, den billigare versionen av OnePlus Watch 2 (recension) förutom surfplattan. Planerar du att hämta Pad 2 när den blir tillgänglig?