Apple kommer att utrusta iPhone 15 (Pro) med en galet avancerad kamera

0
11
© NextPit

Vi är inte alltför långt borta från 2023, men rykten kring iPhone 15 fortsätter att strömma in. Den senaste rapporten indikerar att Apple kommer att använda en ny kamerasensor som drastiskt kan förbättra fotograferingsmöjligheterna för nästa års iPhone-sortiment. Denna ansträngning kommer påstås innebära lite hjälp från Sony.

Den nuvarande iPhone 14 Pro (Max) kom med anmärkningsvärda funktioner, inklusive en större 48 MP-kamera och 4K filmisk video. Enligt NikkeiAsia har Apple fortfarande planer på att ytterligare uppgradera hårdvaran i iPhone 15 genom att införliva en ny bildsensor tillverkad av Sony.

  • Läs också: Bästa smartphonekameror att köpa 2022

Överlägsen kamera på Apple iPhone 15

Den tidigare nämnda sensorn kan fånga mer ljus och har bättre dynamiskt omfångskontroll tack vare den banbrytande tekniken inom. Denna förbättring möjliggör mer urskiljbara motiv även mot starkt motljus eller i svagt ljus. Kort sagt, Apples iPhone 15 kan minska förekomsten av över- och underexponerade bilder.

Sony gjorde detta möjligt genom att använda en ny CMOS-arkitektur som separerar substratskikten av fotodiod och transistor. Det japanska företaget nämnde också att de kunde lägga till fotodioder på ett nytt lager vilket resulterade i att varje pixel fångar mer ljus jämfört med traditionella sensorer.

Andra Apple iPhone 15-funktioner

Det är fortfarande osäkert vilken sensor som kommer att ersättas och om alla iPhone 15-modeller, inklusive icke-Pro-telefoner, kommer att dra nytta av den innovativa tekniken. I år lanserade Apple iPhone 14 Pro och Pro Max med en större primär sensor medan iPhone 14 (Plus) behöll förra årets dubbla kamerauppsättning.

Utöver bildbehandling, är Apple tipsat att gå över från sin Lightning-port till USB-C. Cupertino spekuleras i att hoppa över fysiska knappar till förmån för en solid state-typ. Slutligen förväntas hela iPhone 15-sortimentet komma med en punch hole Dynamic Island-skärm, som äntligen avgår från det svårhanterliga hacket.

Med Samsung som också lanserar Galaxy S23 (Ultra) med en lovande 200 MP-kamera, tror du att Apple kommer att kunna komma ikapp eller överträffa sin största rival?

Källa:
NikkeiAsia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here