Det billigaste sättet att lyssna på ljudböcker

0
42

Ljudböcker är superbekvämt. Du kan lyssna på din favoritförfattares nya bok medan du gör hushållsarbetet eller njuta av New York Times bestseller medan du kör till jobbet. Men låt oss inse det – ljudböcker kan vara ganska dyra.

Populära ljudboksplattformar tar branta prenumerationer. Även om vissa ljudbokstjänster erbjuder högvärdiga produkter, är de inte det enda tillgängliga alternativet.

Det finns flera enkla sätt att lyssna på ljudböcker och inte spendera en förmögenhet. Vissa tjänster erbjuder till och med gratis ljudböcker, vilket är ett bra ställe att börja. Här är allt du behöver veta om de billigaste sätten att lyssna på ljudböcker.

Du kanske är lite orolig för idén om du aldrig har lyssnat på en ljudbok. Även om de inte helt ersätter den uppslukande upplevelsen av läsning, ger ljudböcker dig en möjlighet att komma ikapp med alla böcker du inte har tid att läsa.

Att hitta billigare ljudböcker är möjligt, men du måste anstränga dig lite.

Gå till ditt lokala bibliotek

Du behöver inte gå till biblioteket, men du behöver ett lånekort. Det är inte många som känner till bibliotekens gömda skatter, inte ens de som är på jakt efter ljudböcker.

Du kan hyra en ljudbok från ditt bibliotek, inte köpa den, så länge du har ett giltigt kort. Moderna bibliotek är beroende av plattformar som OverDrive, Libbyeller Hoopla som underlättar denna process.

Du måste ladda ner appen på din telefon, ange ditt lånekortsnummer och söka efter den ljudbok du vill lyssna på. Den enda potentiella nackdelen med det här alternativet är att ljudboken du letar efter ibland inte är tillgänglig.

Men det bästa med att hyra ljudböcker från ett bibliotek är att du har tillgång till ett stort nätverk av bibliotek, som alla tar med sig sina resurser till plattformarna.

Därför är ditt lokala bibliotek den perfekta lösningen om du inte bryr dig alltför mycket om att köpa ljudböcker utan om att lyssna på och lämna tillbaka dem.

Prova flera hörbara kampanjer

Om du letar efter ett billigt sätt att lyssna på ljudböcker betyder det förmodligen att du försöker undvika Audible. Denna enormt populära Amazon-ljudboksapp är det bästa valet för många, men deras standardprenumeration är $14,95 per månad.

Det kan vara utom räckhåll för vissa, särskilt om du inte har tillräckligt med tid för att lyssna på alla ljudböcker du vill ha. Det är dock viktigt att påpeka att Audible också har en 30-dagars gratis provperiod. Vanligtvis innebär detta att användare kan välja en ljudbok från den stora katalogen och välja två Hörbar original.

Låter bra, men vad gör du när de 30 dagarna är över?

Du kan använda dem igen. Den kostnadsfria provperioden är inte ett engångserbjudande. Naturligtvis kan du inte få tillgång till ytterligare en gratis provperiod direkt efter den första – du måste vänta i sex månader. Även om den här metoden ger dig fri tillgång till en imponerande Audible-katalog, är det ett begränsat erbjudande.

Använd Berättarfunktionen för Kindle e-böcker

Visste du att du kan lyssna på ljudböcker på din Kindle-enhet? Det finns dock två villkor. Du behöver Bluetooth-hörlurar och en Kindle-enhet som stöder anslutningen.

Vissa kanske säger att det tredje villkoret är en prenumeration på Kindle Unlimited, ett billigare alternativ till Audible. Visst, du kan betala $9,99 per månad och få tillgång till många ljudböcker, men det finns en viktig varning.

När du inte längre är prenumerant har du inte tillgång till ljudböckerna på din Kindle. Överväg en annan lösning om detta inte verkar vara så mycket för dig. Vissa av e-böckerna du har köpt från Amazon har ett tillägg för hörbar berättarröst.

Om du ser en liten hörlursikon bredvid en titel på din Kindle kan du lyssna på den här boken istället för att läsa den.

Den här funktionen är inte gratis, men den är vanligtvis under $4 och erbjuder sömlös integration med e-boken. I huvudsak betyder detta att du kan läsa din bok på Kindle hemma, sätta dig i bilen för att åka till jobbet och lyssna på berättandet från den sista sidan du läste.

Köp ljudböcker från Google Play Böcker

Att betala en prenumerationsavgift för en ljudbokstjänst är bara vettigt om du är en ivrig läsare och drar nytta av den typen av åtkomst. Men många vill bara köpa en enda titel, kanske när de planerar en vandring eller ska ut på en långresa.

Men vad händer om du inte har en Kindle för att komma åt funktionen Audible Narration?

Du kan lita på att din smartphone eller surfplatta kan köpa en enda ljudbok från Google Play Böcker, en officiell Google-app för e-böcker, ljudböcker, poddsändningar och mer.

Så här fungerar det:

  1. Du laddar ner Google Play Böcker från Google Play butik eller App Store. Vissa Android-telefoner har en inbyggd app.
  2. Sök efter ljudbokstiteln.
  3. Tryck på ljudbokens omslagsbild.
  4. Tryck på prisknappen följt av “Köp ljudbok.”

Du kan också välja alternativet “Köp som gåva” och skicka ljudboken till en vän.

Tänk på att du också kan använda appen Google Play Böcker för att lyssna på ljudböcker. Allt du behöver göra är att gå till avsnittet “Bibliotek” i appen och spela upp ljudboken.

Ge Chirp en chans

Kvittra är en annan tjänst som inte kräver ett abonnemang men låter dig köpa prisvärda ljudböcker direkt. Visst, du måste registrera dig på webbplatsen, men det är gratis.

Fördelen med att registrera dig är att du får dagliga e-postmeddelanden om specialerbjudanden och erbjudanden, vilket ibland innebär att du köper en ljudbok för 3,50 USD.

Varje ljudbok du köper via Chirp är din för alltid, och du kan också skapa en önskelista. Den varnar dig när den önskade ljudboken säljs så att du kan ta den till ett rabatterat pris.

Den enda potentiella nackdelen är att kampanjerna och erbjudandena oftast är slumpmässiga och inte tillgodoses efter din personliga smak. Men du kan fortfarande få tillgång till några utmärkta ljudböcker till ett överkomligt pris.

Skaffa en Scribd-prenumeration

Ibland är det inte lätt att välja mellan att köpa enstaka ljudbokstitlar och att ha en månatlig prenumeration på en plattform.

Om du älskar ljudböcker och vill ha tillgång till ett fantastiskt bibliotek men också njuta av e-böcker, tidskrifter, noter, podcaster och till och med olika forskningsdokument, kan Scribd vara det bästa alternativet.

Användare måste betala $8,99 per månad, men 30-dagars provperioden är ett bra ställe att börja. Du kan avbryta när som helst, och Scribd-appen är tillgänglig för Android och iOS enheter. Scribd har också utmärkt kundsupport, vilket är bra om du stöter på några problem med att använda tjänsten.

Få åtkomst till ljudböcker för offentlig egendom

Det finns mer än ett sätt att få tillgång till inte billiga men gratis ljudböcker. Flera tjänster erbjuder helt gratis ljudböcker, men bara ett fåtal är enastående.

Librivox

Den här tjänsten erbjuder nästan 50 000 ljudbokstitlar som har överlevt sin upphovsrätt. Dessa böcker är lätta att ladda ner, och när du väl har filen är den din för alltid.

Librivox ljudböcker läses av frivilliga, inte betalda skådespelare. Du kan hitta många fantastiska klassiker på plattformen, inklusive “Moby Dick” och romaner av Jane Austen.

Öppen kultur

Det här är ytterligare en plattform för ljudböcker som är allmän egendom, huvudsakligen bestående av välkända titlar som “Oliver Twist” av Charles Dickens eller “Greven av Monte Cristo” av Alexandre Dumas. Öppen kultur biblioteket är inte omfattande, men det finns tillräckligt med gratis ljudböcker för att hålla dig sysselsatt ett tag.

Lit2Go

Du kan söka efter gratis ljudböcker på Lit2Go efter författare, bok och genre, och även genom samlingar som “African-American Literature” eller “Math”. Du kan strömma ljudböcker eller ladda ner dem till din enhet. Hur som helst kan du komma åt dem när som helst gratis utan att registrera dig på webbplatsen.

Glöm inte YouTube

YouTube har över 50 miljoner aktiva kanaler, av vilka några laddar upp gratis ljudböcker som videofiler. Även om vissa undantag finns, är dessa böcker vanligtvis en del av det offentliga området. Ibland delas ljudböcker upp i flera videor.

Men du kan också stöta på en YouTube-ljudbok under sju timmar, inklusive “Modig ny värld” av Aldous Huxley, läst av Steve Parker.

YouTube låter dig ändra uppspelningshastigheten så att du kan lyssna på dina favoriter i den takt som passar dig. Om du behöver sluta lyssna kommer YouTube också ihåg tidsstämpeln.

Njut av alla ljudböcker utan de dyra avgifterna

Om du älskar ljudböcker finns det många praktiska sätt att lyssna på dem utan att betala för dyra prenumerationer. Men även om du vill ha ett abonnemang är några prisvärda plattformar, som Scribd, värda att överväga.

Du behöver inte betala Audible-avgiften utan njut av de flera kostnadsfria provperioderna då och då. Dessutom kan ditt bibliotek vara den bästa källan för ljudböcker, speciellt om du inte har något emot att hyra dem. Slutligen finns ljudböcker i offentlig egendom tillgängliga på flera gratisplattformar, inklusive YouTube.

Var kommer din nästa ljudbok ifrån? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here