Fitbit lägger till en ny funktion för att smarta upp Charge 5 och Luxe trackers

0
36
NextPit Fitbit Charge 5 hand
© NextPit

Fitbit aktiverar äntligen funktionen Hitta min telefon på sina träningsspårare. Det har varit en mycket efterfrågad funktion av varumärkets community under en tid nu. Med både Fitbit Luxe och Fitbit Charge 5 kan användare dra nytta av denna nya funktion som redan är tillgänglig från andra smartklockor och trackers.

TL;DR

  • Find My Phone är nu tillgängligt för Fitbit Luxe och Charge 5 trackers.
  • Den här funktionen lades till genom den senaste mjukvaruuppdateringen.
  • Fitbit introducerar också nya urtavlor tillsammans med denna uppdatering.

Hur fungerar funktionen Hitta min telefon

Även om den redan är tillgänglig för Fitbits smartklockor, låter funktionen Hitta min telefon en bärare larma eller pinga sin anslutna smartphone. Det är en funktion som kommer väl till pass i situationer där du tappar din telefon ur sikte, särskilt i ditt röriga sovrum. Lyckligtvis fungerar den här funktionen omvänt när det är dags att hitta din Fitbit-enhet.

Det finns fortfarande kriterier som du måste överväga att använda denna extra funktion. Till exempel bör din telefon vara ansluten till din smartklocka eller träningsspårare via Bluetooth-anslutning. Och det kräver att de är inom det intervall som stöds för att initiera anslutningen. När du är ansluten kan du bara navigera på din bärbara app eller mobilapp för att börja pinga den förlorade enheten. Som en smart tagg skulle målenheten sedan spela upp ett högt ljud.

För närvarande rullas mjukvaruuppdateringen med versionsnummer 1.171.50 ut till Fitbit Charge 5- och Fitbit Luxe-användare globalt. Det finns inga ord om den här uppdateringen kommer att komma till andra äldre fitnessspårare av Fitbit också.

Så här applicerar du de nya urtavlarna för din Fitbit Luxe och Charge 5

Tillsammans med den här uppdateringen har Fitbit också introducerat en ny uppsättning urtavlor som du kan använda för att anpassa trackern. Användare kan komma åt dessa anpassade urtavlor via Fitbit-appen på sin smartphone. Närmare bestämt, gå bara till profilbildsavsnittet på dagens flik och välj sedan enhetsbilden. Slutligen, gå till galleriet och tryck på klockorna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here