Hur man laddar ner filer från GitHub

0
46

GitHub är ett onlineförråd för utvecklare att posta kod och program. Det finns många användbara filer i förvaret, men det är inte den mest användarvänliga programvaran. Särskilt människor som inte är tekniskt kunniga kommer att kämpa med att hitta filer och ladda ner dem.

Hur man laddar ner filer från GitHub

Så om du inte är helt säker på hur du kan ladda ner filer från projekt (eller hela projekt) från GitHub, så visar vi dig hur. Låt oss börja.

Ladda ner en fil från GitHub

De flesta offentliga arkiv kan laddas ner gratis utan ens ett användarkonto. Detta beror på att offentliga arkiv är kodbaser som är öppen källkod. Som sagt, om inte ägaren av kodbasen markerar en ruta annars, kan deras kodbas laddas ner till din dator och packas i en .zip-fil.

 1. Om du redan har en länk — som denna Tipskalkylator — du kommer att märka att i det övre högra hörnet finns en grön knapp som säger Kod; klicka på knappen.
 2. Välj sedan Ladda ner ZIP i rullgardinsmenyn. Alla filer börjar laddas ner till din dator, vanligtvis i mappen Nedladdningar.
 3. Öppna sedan mappen Nedladdningar på din dator och hitta ZIP-filen. Du vill högerklicka på den och välja alternativet som säger Extrahera alla…, Packa upp eller Uncompress, och välj sedan en mapp där du vill att filerna ska hamna.
  Filinställningar
 4. Slutligen, navigera till den valda mappen, och du hittar alla de Github-filer som vi laddade ner där!

Det är en ganska liten kodbas, med bara ett par filer i den. Om du går till Wes Bos JavaScript 30-förråd på Githubdu kommer att märka att – eftersom det är ett offentligt arkiv – kan det laddas ner på samma sätt.

Ladda ner GitHub-filer med kommandon

Alternativt kan du enkelt klona en fil eller ett arkiv med några enkla kommandon på GitHub. För att detta ska fungera måste du installera Git-verktygen. Vi kommer att installera samma tipsräknare från kommandoraden i den här demon.

 1. Kopiera URL:en från adressfältet eller från samma meny där du laddade ner zip-filen.
  GitHub Repo
 2. Öppna Git Bash, skriv in “cd Downloads” och tryck på Enter. Detta tar dig till mappen Nedladdningar i kommandofönstret; du kan också skriva vilken filplats du vill spara filen. kommandotolken
 3. Skriv nu in “git clone https://github.com/bdward16/tip-calculator.git” och tryck på Enter.kommandotolk 2
 4. Med den här metoden packas filerna automatiskt upp när de laddas ner.

Det finns ett bättre sätt att ladda ner filer

Även om sättet vi beskrev är enkelt och okomplicerat, är det mest optimalt för att helt enkelt visa kodfilerna, inte experimentera. Om du planerar att ladda ner GitHub-filer för att experimentera med, skulle det bästa sättet vara att “dela” projektet. En gaffel är helt enkelt din egen kopia av ett arkiv.

Forking a repository kommer med ett antal fördelar. Det ger dig din egen kopia på ditt GitHub-konto, vilket gör att du fritt kan experimentera med ändringar utan att påverka det ursprungliga projektet. Du kan till exempel hitta en bugg i min tipskalkylator eller vill lägga till dina egna funktioner. Så du kan “gaffel” min tipskalkylator och skapa en kopia på ditt GitHub-konto. Här kan man tjafsa med koden och experimentera med den utan att påverka det ursprungliga projektet eftersom detta skulle vara din kopia eller “gaffel”.

Oftast är gafflar vana vid föreslå ändringar i någon annans projekt, som att fixa en bugg eller lägga till en funktion, som vi nämnde.

Så, hur delar man ett offentligt förråd? Det är ganska lätt. Innan vi börjar måste du skapa ett gratis GitHub-konto, eftersom du behöver någonstans att lagra din gaffel. Du kan gå till www.github.com och gör detta nu.

När du har skapat ditt konto kan du överföra ett offentligt arkiv till ditt konto.

 1. Du kan till exempel gå över till det offentliga arkivet för Wes Bos 30 Days of JavaScript utbildningskurs, och i det övre högra hörnet ser du en knapp som säger Gaffel. Klicka på knappen.
 2. Det kan ta ett par sekunder till några minuter, men GitHub kommer sedan att klona eller “gaffela” det projektet till ditt eget GitHub-konto. När det är klart kommer det omedelbart att visa dig projektet under ditt GitHub-användarnamn.
 3. För att verifiera kan du klicka på din profilikon i navigeringsfältet uppe till höger och sedan välja alternativet som säger Dina förråd. Du bör se JavaScript 30-kursers kodbas i din arkivlista.

Nu kan du ändra och experimentera med koden allt du vill, och det kommer inte att påverka den ursprungliga ägarens ursprungliga projektfiler. Om du ändrar någon kod, fixar en bugg eller lägger till en ny funktion kan du skapa något som kallas “Pull Request”, där den ändringen kan diskuteras. Om den ursprungliga projektägaren gillar ändringen – och den fungerar korrekt – kan den slås samman till den ursprungliga kodbasen som produktionskod.

Tips för att hitta filer

En enkel sökning på Google eller Reddit leder dig direkt till de filer du behöver. Men om du öppnar GitHub kan du söka efter filer att ladda ner. Här är hur:

 1. Öppna GitHub och klicka på Sök GitHub i det övre högra hörnet.
 2. Skriv in filnamnet, utvecklaren eller vad du letar efter och klicka på Retur.
 3. Bläddra igenom listan tills du hittar den du vill ladda ner.

Tips: Använd sorteraren i det övre högra hörnet för att välja de med bästa stjärnor, senaste uppdateringar etc.

Vanliga frågor

Här är svaren på fler av dina frågor om GitHub.

Hur vet jag vilka filer som är säkra att ladda ner?

GitHub är bara ett onlineförråd vilket betyder att folk kan ladda upp vilken kod de vill att du ska ladda ner. Det är bäst att vara försiktig innan du laddar ner något från GitHub. Men det finns några indikatorer på att filerna är pålitliga.

Kontrollera antalet stjärnor, antal bidragsgivare och nya utgåvor. Om bidragsgivarna underhåller programvaran och den har bra betyg (från många människor), är det troligtvis säkert.

Jag kan inte hitta installationszip-filen. Vad gör jag?

Om du har installerat filerna och inte kan hitta en viktig, som en installationsfil, gå tillbaka till GitHub-sidan där du laddade ner data. Klicka på fliken Issue och klicka på New Issue.

Låt utvecklaren veta att du saknar en fil och de bör svara.

Stängning

Som du kan se är det faktiskt ganska enkelt att ladda ner filer och hela projekt från GitHub. På bara några minuter kan du ladda ner ett helt projekt till din dator eller till och med lägga till ditt eget GitHub-konto. Det krävs inte mycket för att röra med koden i din gaffel för att se vad som påverkar vad, och så småningom kanske du till och med kan skapa din första pull-förfrågan! Glad kodning!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here