Hur man lägger till länkar till Instagram-berättelser 2022

0
63
Hur man lägger till länkar till Instagram-berättelser

Även om vi känner till Instagram som en fotodelningsplattform, används den också i stor utsträckning av företag och kreatörer. Företag använder Instagram för att marknadsföra sina produkter eller tjänster, medan kreatörer använder det för att visa upp sina kreativa talanger.

För att gynna företag och enskilda produktsäljare introducerade Instagram en funktion som heter Stories Links som gjorde det möjligt för användare att infoga länkar på Stories. Funktionen är mycket användbar, och den fick mycket beröm.

Nu ser det ut som att Instagram har utökat möjligheten att lägga till länkar i Stories till alla konton. Till en början var funktionen endast tillgänglig för verifierade konton och de med ett visst antal följare.

Detta betyder helt enkelt att alla Instagram-användare nu kan lägga till länkar till vilken del av sin berättelse som helst på skärmen. Detta är en fantastisk funktion som skulle gynna många människor som vill få trafik genom Instagram-berättelser.

Steg för att lägga till länkar till Instagram-berättelser

Instagram Link Sticker är i princip en ersättning för swipe-up-funktionen som låter dig lägga till en extern länk till din Instagram-berättelse. I korta och enkla ord måste du använda länkklistermärket för att lägga till en länk till din Instagram-berättelse.

Så om du letar efter sätt att lägga till länkar till dina Instagram-berättelser, läser du rätt guide. I den här artikeln kommer vi att dela en steg-för-steg-guide för att lägga till länkar till Instagram-berättelser. Låt oss kolla in.

1. Först av allt, starta Instagram-appen för Android-smarttelefonen.

2. Svep nu åt höger från kanten av skärmen och välj alternativet Story.

välj alternativet Story

3. Ta nu en ny bild eller välj ett befintligt foto eller video som du vill lägga till i berättelsen.

4. När bilden har infogats måste du trycka på alternativet Klistermärke, som visas på skärmdumpen nedan.

tryck på alternativet Klistermärke

5. Du kommer nu att se alla tillgängliga klistermärken. Bläddra helt enkelt ner och tryck på länkklistermärket som visas nedan.

tryck på länketiketten

6. Lägg nu till önskad länk och länktext och tryck på knappen Klar.

lägg till önskad länk

7. Du kan också flytta länkdekalen och placera den på valfri del av berättelsen.

flytta länkdekalen

8. Du kan till och med trycka på klistermärket för att ändra färgalternativen.

ändra färgalternativen

9. När du är klar trycker du på knappen Nästa för att öppna menyn Dela. På delningsmenyn väljer du alternativet Din berättelse för att lägga till den nya berättelsen.

välj alternativet Din berättelse

Det är allt! Du är färdig. Nu kommer din berättelse att ha en klickbar länk. Om någon användare klickar på länken kommer Instagram att omdirigera användaren till webbsidan.

Det är ganska enkelt att lägga till länkar till Instagram Stories. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela det också med dina vänner. Om du har några tvivel relaterade till detta, låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here