Hur man tar bort alla sparade lösenord i Chrome

0
9

Om du är som de flesta internetanvändare har du förmodligen skapat mer än ett fåtal konton hittills. Sociala medieplattformar, prenumerationstjänster och alla typer av webbplatser kräver att du går med i deras community genom att registrera dig.

Hur man tar bort alla sparade lösenord i Chrome

Med tiden blir det allt svårare att hålla reda på all din inloggningsinformation. Webbläsare drar fördel av detta och erbjuder dig ett enkelt sätt att komma åt webbplatser genom att komma ihåg din inloggningsinformation. Det är ett lömskt sätt att säkra din lojalitet. Du vill använda webbläsaren på alla dina enheter så att du kan synkronisera din inloggningsinformation.

Hur bekvämt detta än kan vara, kommer det inte utan brister.

Först och främst kommer du säkert att glömma dina lösenord efter ett tag. Kanske till och med dina användarnamn.

Dessutom, vad händer om du inte är den enda som använder din dator? Kanske har dina familjemedlemmar tillgång till den, eller så vill du låna ut den till en vän. I det här fallet vill du se till att ingen kan logga in på dina konton. Tack och lov finns det en bekväm lösning på detta problem. Du skulle se till att logga ut från ditt Gmail-konto på Chrome, och din inloggningsinformation kommer inte att visas i inställningarna längre.

För att vara helt säker skulle brute force-metoden vara att radera alla sparade lösenord.

Ta bort alla lösenord på ett enkelt sätt

Såvida du inte pausar spårningen, lagrar Google Chrome dina webbläsardata, såsom din historik, cookies och lösenord som du tillåter att den sparas. Du kan ta bort all denna data med några enkla steg.

 1. Öppna Google Chrome.
 2. Klicka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet och klicka på Fler verktyg. I fönstret som visas klickar du på Rensa webbläsardata.
 3. Gå till Avancerat
 4. Se till att tidsramen är inställd på Hela tiden.
 5. Klicka på kryssrutan bredvid Lösenord, tillsammans med all annan data du vill ta bort.
 6. Klicka på Rensa data för att radera alla lösenord och valda data.

Detta bör inte ta mer än ett par minuter.

Om du inte kan komma åt fönstret Rensa webbläsardata med snabbtangenterna kan du göra det manuellt genom att skriva chrome://history i adressfältet och välja Rensa webbinformation. Följ sedan steg 3-6 i ovanstående handledning.

Detta kommer att radera alla dina lösenord permanent, så du blir ombedd att ange inloggningsdata när du försöker logga in på en webbplats, varefter Chrome återigen frågar dig om du vill spara lösenordet.

Om du vill berätta för Chrome att glömma detta finns det ett enkelt sätt att göra det.

Ta bort alla lösenord på ditt Google-konto

Att ta bort alla dina sparade lösenord från Chrome är en sak, men du kan också ta bort dem alla från dina Google-konton. Allt du behöver göra är att öppna Google Chrome och se till att du är inloggad (klicka på profilikonen i det övre högra hörnet) och följ dessa steg:

 1. Klicka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet. Klicka sedan på Inställningar.
 2. Klicka sedan på Autofyll till höger. Klicka sedan på Lösenord.
 3. Klicka nu på den blå hyperlänken Google-konto.
 4. Ett nytt fönster öppnas. Du kan välja att exportera dina lösenord, eller så kan du klicka på kugghjulet Inställningar i det övre högra hörnet och markera X bredvid varje lösenord du vill ta bort.

Om du har flera Google-konton kan du behöva följa dessa steg för varje konto. För att förhindra att dina lösenord sparas, följ stegen i nästa avsnitt.

Förhindrar att Google Chrome uppmanar att spara lösenord

Om du är irriterad på popup-fönstret som dyker upp varje gång du försöker logga in på en ny webbplats kan du stänga av det här alternativet i Google Chromes inställningar. Här är vad du måste göra:

 1. Öppna Google Chrome.
 2. Klicka på menyn med tre punkter i det övre högra hörnet av fönstret.
 3. Klicka på Autofyll i menyn till vänster.
 4. Rulla ner något och klicka på Lösenord.
 5. Växla alternativet för Erbjudande för att spara lösenord av.

När du har gjort detta kommer Chrome inte längre att be dig att spara lösenord. Om du ändrar dig kan du alltid aktivera det här alternativet igen.

Vad ska du göra med dina lösenord?

Finns det några alternativ till att Chrome kommer ihåg dina lösenord? Faktum är att det finns åtminstone ett par alternativ.

Du kan gå old school och skriva ner lösenorden på ett papper. Men detta kanske inte är den bästa idén, eftersom det alltid finns en chans att någon kan hitta den.

Istället kan du dra nytta av en lösenordshanterare-app. Det finns massor av dem där ute, och de är ett säkert sätt att komma ihåg dina lösenord. De är tillgängliga för stationära och mobila enheter, så att du kan komma åt dina lösenord när du behöver dem.

Det är viktigt att nämna att du bara bör gå med en lösenordsapp som har en bra meritlista. Och detta innebär vanligtvis ett etablerat företag som du skulle känna dig bekväm med att anförtro din inloggningsinformation.

Vanliga frågor

Hur tar jag bort endast ett sparat lösenord?

Om du gillar att hålla Chrome snyggt och snyggt kan du bara ta bort ett lösenord åt gången. Naturligtvis, om du raderar sparade lösenord regelbundet och när du inte längre behöver dem, kan detta också öka din onlinesäkerhet.

Allt du behöver göra är att följa stegen ovan för att komma till sidan Lösenord i Chrome. Klicka på de tre vertikala prickarna bredvid lösenordet du vill ta bort och klicka på Ta bort.

Användarnamnet och lösenordet försvinner.

Är Googles lösenordshanterare säker?

För de flesta fungerar Google Password Manager bra för att skydda din känsliga information. Men det är viktigt att komma ihåg att Chromes främsta prioritet verkligen inte är lösenordsskydd.

Så om du är orolig för säkerheten för dina lösenord är det bäst att använda en tjänst som är avsedd specifikt för det, som t.ex. LastPass.

Det sista ordet

I allmänhet är den enda enhet du vill att Chrome ska spara dina lösenord på den som ingen annan än du använder. Om det finns en chans att andra personer kan få åtkomst till Chrome från din enhet kan du också välja att logga ut från Chrome istället för att ta bort alla lösenord.

Lösenordshanterare är guldstandarden när det gäller att hålla dina lösenord säkra, så du kanske vill prova dem. Om du har, dela dina rekommendationer i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here