Hur man vet om någon blockerade dig på Telegram

0
22

Telegram är en av de mest populära meddelandeplattformarna idag. Det används för att snabbt kontakta din familj, vänner och kollegor. Liksom många andra appar som tillhandahåller kommunikationstjänster ger Telegram dig också möjligheten att blockera en viss användare. Men det finns inget säkert sätt att veta om någon har blockerat dig på Telegram. Det finns dock några tecken som kan tyda på det.

Hur man vet om någon blockerade dig på Telegram

Här kommer vi att dela dessa tips med dig för att hjälpa dig ta reda på om någon har blockerat dig på Telegram.

Meddelanden inte levererade

När du skickar ett meddelande på Telegram visar det en liten bock bredvid din text. Det betyder att personen har tagit emot meddelandet men inte sett det ännu. När den skickade användaren öppnar chatten och ser meddelandena förvandlas den enda bockmarkeringen till två bockar. Så här vet du att personen har läst dina meddelanden och att du kanske får ett svar.

Men om endast en bockmarkering följer din text under en längre period – och du vet att mottagaren regelbundet kontrollerar sina meddelanden – kan det betyda att de har blockerat dig.

Ovanlig aktivitetsstatus

Ett annat sätt att kontrollera om någon har blockerat dig på Telegram är genom att titta på deras aktivitetsstatus. Beroende på din och den andra användarens sekretessinställningar visar Telegram det beräknade datumet och tiden någon senast var online. Men om du inte tillåter andra att se din aktivitetsstatus kommer du inte att kunna se deras heller.

Om användarens status är listad som “Sent för länge sedan” istället för “Online” eller den beräknade tiden sedan de senast var online, är chansen stor att de har blockerat dig. Tyvärr är detta inte en korrekt indikator på att någon har blockerat dig om de faktiskt inte har varit på Telegram på ett tag eller om de har dolt sin aktivitetsstatus. Men om du har pratat med dem nyligen kan det vara lättare att dra slutsatsen om de har blockerat dig eller inte.

Profilbilden är tillbaka till användarens initialer

När du skapar ett konto på Telegram kan du använda ett foto som du väljer som din profilbild eller någon av de klistermärken och emojis som Telegram erbjuder. Annars använder appen dina initialer på en slumpmässigt vald färgbakgrund på liknande sätt som Gmail gör. Om en persons bild plötsligt ändras från deras vanliga foto till deras initialer kan det betyda att de har blockerat dig.

Men om användarens profilbild aldrig har uppdaterats från standardinitialerna är det svårt att säga om de har blockerat dig.

Det går inte att ansluta samtal eller videochatt

Förutom meddelanden ger Telegram dig också möjligheten att ringa och videochatta med andra användare. Återigen, om du kommer att kunna nå någon på det här sättet beror på deras sekretessinställningar. Men om du har kunnat ringa dem tidigare och din skärm plötsligt visar “Det gick inte att ansluta” när du försöker ringa dem, kan de ha blockerat dig.

Vanliga frågor

Hur blockerar jag en användare på Telegram?

Du kan blockera en användare på två sätt. En är genom att trycka på din chatt med dem, sedan deras profilbild och slutligen de tre prickarna i det övre högra hörnet där du hittar “Blockera användare.” Det andra sättet är genom att gå till “Inställningar”, sedan “Sekretess och säkerhet” och “Blockerade användare.” Här har du möjlighet att klicka på chatten för den person du vill blockera.

Hur ändrar jag vem som kan se min aktivitetsstatus på Telegram?

Du kan ändra din statussynlighet genom att gå till “Inställningar” först och sedan klicka på “Sekretess och säkerhet”, där du kommer att kunna ändra vem som kan se din aktivitetsstatus i “Senast sett och online.”

Visar Telegram när meddelandet sågs?

Telegram visar bara när ett meddelande skickades. Det finns inget sätt att se när meddelandet har lästs.

Eliminera förvirring om telegramblockering

Även om det inte går att veta om någon säkert har blockerat dig, kan dessa metoder hjälpa dig att avgöra om dina meddelanden läses eller varför du inte kan se någons profilfoto. Om du tror att du inte har gjort något för att motivera blockering, försök att kontakta personen på ett annat sätt för att se om allt är okej med deras Telegram-konto.

Misstänker du att någon har blockerat dig på Telegram? Hjälpte någon av dessa metoder dig att ta reda på det? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here