Instagram Reels vs Story – Vad är skillnaden?

0
29

Sociala medier har revolutionerat hur onlineanvändare interagerar och kommunicerar. Plattformar som Instagram har blivit en integrerad del av människors onlineupplevelse och fortsätter att utvecklas. Två nya funktioner som har blivit extremt populära är Instagram Reels och Stories. Men vad är skillnaden mellan dessa två funktioner, och vilken är den rätta för dig?

Instagram Reels vs Story - Vad är skillnaden?

Den här artikeln kommer att jämföra Instagram Reels vs. Stories för att hjälpa dig att bestämma vilken du ska använda.

Vad är Instagram-rullar?

Instagram Reels tillåter användare att skapa korta, 15 sekunder långa videor med musik, text och specialeffekter. De är designade för att vara underhållande, catchy och engagerande.

Användare kan skapa rullar och dela dem med sina följare eller den bredare Instagram-gemenskapen.

Vad är Instagram Stories?

Instagram Stories tillåter användare att dela foton och videor i 24 timmar. Berättelser kan innehålla mer avslappnat, bakom kulisserna innehåll med sina följare utan att behöva skapa snygga och redigerade inlägg. Användare kan lägga till filter, klistermärken och text till sina berättelser för att göra dem mer engagerande.

Skillnader mellan Instagram-rullar och berättelser

Både Instagram Reels och Stories tillåter användare att skapa kortformat videoinnehåll. Det finns dock några viktiga skillnader mellan de två.

Varaktighet

Både en rulle och en berättelse kan vara i upp till 15 sekunder. Berättelser kan dock innehålla flera bilder och blanda bilder och video, vilket gör det möjligt för användare att skapa längre innehåll.

Berättelser är bättre lämpade för innehåll i längre format och stillbilder, medan Reels är idealiska för korta och snabba videor.

Synlighet

Rullar visas på en separat flik på Instagram-profilen, vilket gör det lättare för användare att upptäcka nya innehållsskapare och utforska innehåll. Detta ger Reels potential att nå en bredare publik och få mer engagemang.

Omvänt visas Stories högst upp i Instagram-flödet och försvinner efter en dag. De är bättre lämpade för att dela uppdateringar med befintliga följare snarare än att locka en publik.

Publik

Publiken för Reels and Stories tenderar också att skilja sig åt. Rullar tenderar att locka en yngre demografi, eftersom de är kortare och mer fokuserade. Det betyder att Reels är bra för varumärken och kreatörer som vill rikta sig till en yngre målgrupp.

Däremot tenderar Stories att locka ett bredare spektrum av åldersgrupper och demografi. Detta beror på att Stories är ett mer avslappnat och enkelt sätt att dela uppdateringar med följare, vilket gör dem mer tillgängliga för en bredare publik. Berättelser är dock ineffektiva när det gäller att skapa en publik eftersom de måste delas vidare av befintliga följare för att få ytterligare räckvidd.

Innehåll

Innehållet på Reels and Stories är också ganska annorlunda. Rullar är designade för att vara underhållande och engagerande, med användare som skapar innehåll som är tänkt att bli viralt. Berättelser är mer avslappnade, med bilder bakom kulisserna som ger följare en inblick i användarens vardag. Användare kan också posta berättelser för att dela nyheter, uppdateringar och reklaminnehåll.

Upptäckbarhet

Rullar är tänkta att upptäckas av en bredare publik, med potential att bli virala och nå användare bortom användarens följare. Stories, å andra sidan, är endast synliga för användarens följare (med undantag för Stories som delas på Utforska-sidan). Detta innebär att Reels har en högre potential för räckvidd och engagemang, medan Stories är mer lämpade för att upprätthålla och vårda relationer med befintliga följare.

Redigering och effekter

Reels och Stories skiljer sig också åt i sina redigerings- och effektmöjligheter. Reels erbjuder ett brett utbud av redigeringsverktyg och specialeffekter, vilket gör att användare kan skapa visuellt fantastiskt och engagerande innehåll. Berättelser, samtidigt som de erbjuder redigeringsverktyg och effekter, är mer begränsade när det gäller vad användarna kan göra. Detta innebär att Reels är bättre lämpade för att skapa snyggt och proffsigt innehåll, medan Stories är idealiska för mer avslappnat och bakom kulisserna innehåll.

Instagram-rullar vs. berättelser – vilken är bättre för dig?

Svaret på denna fråga beror på dina mål och vilken typ av innehåll du vill skapa. Om du vill nå en bredare publik och skapa innehåll som har potential att bli viralt är Reels ett bra alternativ. De är idealiska för kreatörer som vill visa upp sina produkter eller tjänster på ett visuellt engagerande och underhållande sätt.

Å andra sidan, om ditt mål är att upprätthålla och vårda relationer med dina befintliga följare, är Stories bättre. De låter dig dela innehåll bakom kulisserna och få kontakt med din publik på en mer personlig nivå. Stories är också ett bra alternativ för kreatörer som vill uppdatera sina användare om de senaste händelserna i deras personliga och professionella liv utan att göra en produktion av det.

I slutändan är nyckeln att experimentera med båda funktionerna och se vad som fungerar bäst för ditt varumärke eller personliga konto. Du kan använda både Reels och Stories för att skapa en väl avrundad närvaro på sociala medier som engagerar din publik och hjälper dig att nå dina mål.

Låt oss till exempel säga att du är en matbloggare och vill visa upp ett nytt recept som du har utvecklat. Du kan börja med att skapa en rulle som innehåller en snabbfilmsvideo där du förbereder maträtten i köket. Du kan använda Reels redigeringsverktyg för att lägga till musik, text och specialeffekter, vilket gör videon mer engagerande och visuellt tilltalande.

När du har skapat rullen kan du sedan dela den på din Instagram-profil och uppmuntra dina följare att prova receptet själva. Med rullen som den primära “wow”-faktorn kan en berättelse dela ytterligare bakom kulisserna-innehåll relaterat till receptet för att göra dig tillgänglig. Du kan till exempel dela foton eller videor av ingredienserna du använde, din köksinställning eller några roliga missöden under tillagningsprocessen.

Genom att använda både Reels och Stories kan du ge dina följare en mer uppslukande och engagerande upplevelse. Du kan också nå en bredare publik med din Reel, samtidigt som du förser dina befintliga följare med mer avslappnade och personliga uppdateringar genom Stories.

Bli kreativ

Var inte rädd för att bli kreativ och testa nya saker med både Reels och Stories på Instagram. Med lite experimenterande och fantasi kan du skapa roligt och engagerande innehåll som dina följare kommer att älska.

Vad tycker du – Instagram-rullar eller berättelser? Har du testat båda funktionerna? Vi vill gärna höra dina tankar i kommentarerna nedan. Låt oss veta vilken som är din favorit och varför.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here