iOS 16.4 kommer till iPhones: Här är vad som är nytt med den här uppdateringen

0
20
NextPit iOS 16 låsskärm
© NextPit

Efter flera betaversioner släpper Apple nu den definitiva versionen av iOS 16.4 till allmänheten. Mjukvaruuppdateringen ger nya och mindre funktioner med några redan tillkännagivna med iOS 16 förra året. Här är allt vad som är nytt med den senaste iOS 16.4-uppdateringen.

Samma som iOS 16, version 16.4 stöder iPhone 8-serien och senare modeller ända fram till iPhone 14. Funktionernas tillgänglighet varierar beroende på modell. Och förutom de tillagda föremålen, ger iOS 16.4 också buggfixar och de senaste säkerhetskorrigeringarna till kompatibla iPhones.

Vad är nytt med iOS 16.4: Emojis till 5G Fristående

De mest anmärkningsvärda förbättringarna av iOS 16.4 som redan nämndes i de tidigare betaversionerna är webbappaviseringarna på hemskärmen och en uppsättning av 21 nya emojis. Beroende på operatör kommer 5G fristående till staterna och några länder förutom 5G-stöd för Turkiet.

iOS 16 nya emojis

Nya emoji-tecken och varianter på iOS 16.4 / © Apple, Edit by NextPit

Under tillgängligheten kommer VoiceOver till Maps i Weather-appen. En ny strömbrytare för reduktion av blixtljus och ficklampa är tillgänglig för utvalda spelare och streamingappar inklusive YouTube. Alternativet Röstisolering kommer också till mobila röstsamtal som tidigare endast var begränsat till Face Time-samtal.

Dubbletter av foton kan upptäckas för iCloud-delade album i Foton. Apple löser också problemet där Begäran om köp från barnkonton inte kommer att visas på förälderns iPhone eller iPad. Och för användare av iPhone 14 (recension) och iPhone 14 Pro (recension) optimerar Apple återigen Crash Detection för att undvika ytterligare falska triggers orsakade av höghastighetssport.

Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar och buggfixar:
● 21 nya emoji inklusive djur, handgester och föremål är nu tillgängliga på emoji-tangentbordet
● Aviseringar för webbappar som lagts till på startskärmen
● Röstisolering för mobilsamtal prioriterar din röst och blockerar omgivande buller omkring dig
● Duplicerar album i Foton utökar stödet för att upptäcka dubbletter av foton och videor i ett iCloud-delat fotobibliotek
● VoiceOver-stöd för kartor i Weather-appen
● Tillgänglighetsinställning för att automatiskt dämpa video när ljusblixtar eller stroboskopeffekter upptäcks
● Åtgärdar ett problem där Begäran om köp-förfrågningar från barn kanske inte visas på förälderns enhet
● Åtgärdar problem där Matter-kompatibla termostater kan sluta svara när de paras ihop med Apple Home
● Crash Detection-optimeringar på iPhone 14 och iPhone 14 Pro-modeller

Ändringar som inte nämns i releasenotes för iOS 16.4: Apple Music till Emergency SOS via Satellite

När det gäller de artiklar som inte är markerade i de officiella utgåvorna, finns det mindre och viktiga ändringar på andra appar och tjänster, till exempel i apparna Apple Music, Apple CarPlay och Podcasts. Samtidigt släpper Apple också sin dedikerade Apple Music Classical med start idag.

I böcker läggs en krullningsanimation till ovanpå bildeffekten när du vänder en sida medan genvägar som används för automatisering fick en handfull åtgärder. Och under plånboksektionen introduceras en orderspårningswidget.

Kommer till sex länder är nöd-SOS via satellit. Användare i Belgien, Österrike, Italien, Luxemburg, Portugal och Nederländerna kan nu lita på den livräddande funktionen som debuterade på iPhone 14. Du kan testa akut SOS via satellit i vår guide.

Så här kontrollerar och installerar du uppdateringen på din iPhone

För att manuellt kontrollera om uppdateringen redan är tillgänglig för din iPhone, gå bara till Inställningar och välj Allmänt och tryck vidare på Programuppdatering för att installera iOS 16.4. Annars bör du meddelas inom dagen om den nya firmwaren redan är tillgänglig för din enhet och i ditt land.

Uppdaterar du till iOS 16.4 idag? Vilken enhet installerar du den? Berätta för oss i kommentarsfältet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here