Kan du se om någon har stängt av sina läskvitton?

0
47

Läskvitton låter avsändaren veta att deras meddelande har levererats och lästs. Dessa meddelanden kommer att visas i meddelandeapplikationen i någon form.

Kan du se om någon har stängt av sina läskvitton?

Användare som föredrar att övervaka sina meddelanden kommer att dra nytta av läskvitton; andra väljer dock att stänga av sina läskvitton för att behålla en viss anonymitet när de skickar meddelanden.

Så, hur kan du se om någon stänger av sina läskvitton?

Svaret på denna fråga varierar beroende på vilken typ av meddelandetjänst som används. Läs vidare för att lära dig hur du använder läskvitton i en mängd av de mest populära meddelandeapparna som finns tillgängliga.

Hur man berättar om någon har stängt av sina läskvitton

De flesta större meddelandeplattformar har en funktion för läskvitton, men inte alla gör det lätt att stänga av den här funktionen eller att se om någon har stängt av den på sin sida.

Så här använder du läskvitton i några av de mest använda meddelandeapparna.

iMessage

iMessage aktiverar läskvitton som standard men låter användare anpassa sina läskvitton. Om du skickar ett sms via iMessage till en annan iPhone kommer du att se den blå bubblan i chattfönstret. Nedan ser du statusen markerad som antingen ‘Skickat’, ‘Leverat’, ‘Läst’.

iMessage-inställningar tillåter användare att aktivera läskvitton för vissa kontakter samtidigt som de håller dem avstängda för andra. Förutsatt att du bara ser ordet ‘Leverat’ i grått under meddelandet du har skickat, har mottagaren stängt av sina läskvitton.

Om bubblan är grön betyder det att mottagaren inte använder en iPhone, vilket betyder att läskvitton inte fungerar.

iMessages

(Vill du veta hur du aktiverar eller inaktiverar dina läskvitton på iPhone? Kolla in vår handledningsartikel om läskvittoinställningar för iPhone.)

Meddelanden (Android)

En av de nyare funktionerna i Android-telefoner är Rich Communication Services (RCS). Denna funktion gör att Android-användare kan se läskvitton som liknar Apples iPhone.

När du väl har chatt (Googles eget marknadsföringsnamn för RCS) kommer du äntligen att kunna se skrivindikatorer och läskvitton med de som också har RCS aktiverat på sin telefon.

Läskvitton kan inaktiveras i chattinställningarna i Meddelanden. Om någon har inaktiverat läskvitton kommer kontrollerna inte att visas i appen.

Signal

Signal visar meddelandestatus som standard, även om du kan stänga av den om du vill.

En enda bock visar att meddelandet togs emot av signalservern. Två bockar betyder att den har levererats till mottagaren. När de två bockarna blir blå betyder det att mottagaren har läst ditt meddelande.

Om bockarna inte blir blå kan de ha stängt av läskvitton.

WhatsApp

WhatsApp använder också bocksystemet för att visa meddelandestatus. Precis som Signal kan du även stänga av läskvitton om du vill.

En grå bock betyder att ditt meddelande har skickats. Två grå bockar betyder att den levererades. Två blå bockar betyder att meddelandet har lästs. Du kan trycka och hålla ned meddelandet för att se vilken tid det lästes om du verkligen behöver det.

Om de två bockarna förblir grå kan mottagaren ha stängt av läskvitton.

Facebook Messenger

Läskvitton för Facebook-messenger fungerar ungefär på samma sätt som de andra meddelandeapplikationerna som nämns. Facebook Messenger använder cirklar.

En blå cirkel betyder att ditt meddelande skickas. En blå cirkel med en bock betyder att den har skickats. En fylld blå cirkel med en bock betyder att den har levererats. En profilbild under meddelandet betyder att den har lästs.

Om den profilbilden inte visas kan mottagaren ha stängt av läskvitton.

Facebook erbjuder inte användarna ett alternativ att stänga av läskvitton inifrån applikationen, men det finns lösningar om du vill hålla dina meddelandeläsningsaktiviteter anonyma. Läs vår artikel om stänga av läskvitton i Messenger.

Telegram

Telegram tillhandahåller också läskvitton som standard och låter dig stänga av dem om du vill. En enda grön bock betyder att meddelandet har tagits emot, medan två gröna bockar betyder att ditt meddelande har lästs.

Om du inte ser den andra gröna bocken kan mottagaren ha stängt av läskvitton.

Instagram

Instagram DM har ett väldigt enkelt läskvittosystem. Om ditt meddelande har öppnats; ordet “Seen” visas under meddelandet. Om du är i en konversation med flera personer visas en ögonikon tillsammans med Instagram-namnet på personen som har sett ditt meddelande.

Om du inte ser “Seen”-texten eller ögonikonen kan mottagaren ha stängt av läskvitton.

snapchat

På Snapchat, när ditt meddelande når din korrespondents inkorg, kommer ordet “Leverat” att visas i appen. När de faktiskt har öppnat meddelandet kommer det att läsa “Öppnat”.

Snapchat tillåter dig inte att inaktivera möjligheten att se om en Snap eller ett meddelande är öppet, så om du inte vill använda en plattform med läskvitton, använd inte Snapchat.

Å andra sidan, om du vill kommunicera med någon som inte gillar läskvitton men som har en Snapchat, vet du säkert när de öppnade ditt meddelande i Snapchat.

LinkedIn

LinkedIn erbjuder användarna möjligheten att stänga av läskvitton. När ett meddelande har lästs visas mottagarens profilfoto under meddelandet. Om den här profilbilden inte visas men personen har svarat är det troligt att deras läskvitton har stängts av.

Se vår handledningsartikel om hur man avgör om någon läst ditt meddelande på LinkedIn.

Slutgiltiga tankar

Läskvitton är användbara för dem som vill försäkra sig om att de får ett meddelande när deras meddelanden har lästs. De verifierar leveransen och gör dig lugn. De håller dig ansvarig för att svara och upprätthålla dialog med den andra personen. Användningen av dessa meddelanden kan uppmuntra oss att upprätthålla relationer med andra människor och avskräcka oss från att gå eremit och inte interagera med andra.

Men många användare föredrar att stänga av läskvitton för att behålla lite integritet och ha mindre ansvar när det gäller att svara i tid. Om du vill kontrollera om någon av dina vänner har stängt av läskvitton eller inte, är det enklaste sättet att helt enkelt skicka ett meddelande, vänta på ett svar och se om du får en “Senad”-avisering eller inte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here