Microsoft kunde lansera sin egen “App Store” för Android och iOS

0
25

Microsoft rapporteras nu planera en ny appbutik för spel, och denna appbutik förväntas lanseras för iOS- och Android-användare i början av nästa år.

Informationen om Microsofts nya appbutik för spel avslöjades av Microsofts Xbox-chef Phil Spencer så vi kan inte tvivla på det. Låt oss fördjupa oss i alla möjliga detaljer nedan.

Microsofts App Store för Android och iOS: Alla detaljer

Microsofts App Store för Android och iOS: Alla detaljer

Som vi redan vet, företagets förvärv av videospelstillverkare Activision Blizzard är på gång. Men det står också inför sitt största hinder, som är godkännande från tillsynsmyndigheter.

Men företaget har redan antytt att dess spelportfölj kommer att nå himlen med olika stora titlar och bredare mobilspel från Activision Blizzard.

Genom att ta upp samma punkt, Microsoft Xbox huvudet Phil Spencer noterade några detaljer om Microsofts nya appbutik för iOS- och Android-användare i en intervju med Ekonomiska tider.

Eftersom förvärvsaffären beror på tillsynsmyndigheter har företaget inte börjat arbeta med det; de har det bara som en plan för just nu. Men han noterade också att denna appbutik förväntas komma i början av 2024.

Denna appbutiks namn är för närvarande okänt, men den kommer främst att innehålla mobilspel från företagets alla speltillgångar, som t.ex. Call of Duty: Mobil och det kommande Call of Duty: Warzone Mobile.

“Vi vill vara i en position att erbjuda Xbox och innehåll från både oss och våra tredjepartspartners på vilken skärm som helst där någon skulle vilja spela,” Spencer sa i intervjun.

Dessutom kommer denna appbutik också att vara möjlig på iOS om Apple tillåter sidladdning nästa år. Om du inte är bekant med sidladdning tillåter det iOS-användare att ladda ner appar från alternativa appbutiker.

Och Apple tvingas EU:s Digital Markets Act att implementera detta, och det förväntas komma med sin iOS 17-uppdatering i september.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here