Nya Apple AirPods Pro 2-funktioner kommer att sätta in öronen i steroider

0
22
NextPit Apple AirPods Pro 2 timmar
© NextPit

Den första dagen av WWDC har sett Apple avtäcka sitt första reality-headset kallat Vision Pro tillsammans med en rad nya Mac-enheter och förhandsvisningar av olika operativsystem. På sidlinjen tillkännagav Apple också nya funktioner för AirPods-serien med fokus på AirPods Pro 2, som kommer via en mjukvaruuppdatering senare i år.


Apples AirPods Pro 2 (recension) lanserades förra året, och sedan dess har endast mindre uppdateringar skickats till paret trådlösa ljudburkar och dessa var snarare avsedda att fixa buggar och problem kring enheten. Men årets kommande firmware kommer äntligen att lägga till tre särskiljbara funktioner till premium in-ear som användare kan dra stor nytta av.

  • Läs också: Allt du bör veta om den kommande Apple AirPods Max 2 premium over-ear.

Nya Apple AirPods Pro 2-funktioner: Adaptivt ljud och personlig volym

Adaptive Audio är kanske den viktigaste ljudförbättrande funktionen av de tre. Detta bygger i princip på det nuvarande Transparency-läget och ANC-funktionen för in-ears. Den matchar dynamiskt den nödvändiga mängden brusblockering med det aktuella omgivande bruset för att producera bättre ljud istället för att ha en fast nivå.

Dessutom använder Personal Volume AI för att bestämma användarens volympreferenser tillsammans med de omgivande förhållandena. När ett system har skapats kommer AirPods Pro 2 att justera volymen till det olika innehållet som spelas. För att uppdatera, introducerade Apple en liknande funktion i iOS 14, men den var begränsad till att upptäcka bruset och inte användningsmönstret, vilket orsakar frustrationer för många användare.

Samtidigt sänker Conversion Awareness automatiskt volymen när du börjar tala. Samtidigt förstärks rösterna från användaren framför innan de kanaliseras genom Bluetooth-hörlurarna.

Apple lägger till Mute/Unmute-funktionen till AirPods Pro och AirPods (Max)

Apple lägger till en mute- eller unmute-funktion under samtal genom att trycka på skaftet (AirPods) eller den digitala kronan (AirPods Max) genom en mjukvaruuppdatering i höst. / © Apple

Ljud av/på för Apple AirPods och AirPods Max

Den nya funktionen som är på väg mot Apple AirPods 3, AirPods Pro 1:a och 2:a generationen och AirPods Max är gestkontrollen för att stänga av eller stänga av ljudet. Med uppdateringen kommer användare att kunna trycka på skaftet på in-ear AirPods för att stänga av eller stänga av ljudet för samtal. Om du trycker på den digitala kronan på Apple AirPods Max, aktiveras kontrollen.

Apple förbättrar också automatisk växling för hela AirPods-modellerna. Cupertino-företaget sa att den här uppdateringen kommer att möjliggöra mer robust och snabbare anslutning mellan AirPods och värdenheter som iPhone, iPad eller MacBook. Slutligen tillade den att firmware kommer att släppas under hösten, även om det inte gav exakt tidsram.

Använder du Apple AirPods? Vilka av de nya funktionerna ser du mest fram emot att testa? Slå till oss i kommentarsfältet, vi är angelägna om att höra dina tankar.

Källa:
Äpple

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here