Så här åtgärdar du Windows Update-fel 0x80070643

0
113

Windows Update Error 0x80070643 är ett problem som kan hindra din dator från att uppdateras korrekt.

Så här åtgärdar du Windows Update-fel 0x80070643

Den här artikeln kommer att utforska några av de möjliga orsakerna och lösningarna för detta problem. Vi kommer också att tillhandahålla några lösningar som du kan prova om du har problem med att uppdatera din dator.

Vad är fel 0x80070643?

När du installerar uppdateringar kan din maskin plötsligt visa felmeddelandet 0x80070643 och starta om automatiskt. Andra gånger fortsätter installationsprocessen utan några uppenbara fel, men senare kommer du att märka felmeddelandet bredvid alla uppdateringar som försökts på Windows Update-avsnittet på din dator. Felmeddelandet i sin helhet lyder som följer:

Det uppstod problem med att installera vissa uppdateringar, men vi försöker igen senare. Om du fortsätter att se detta och vill söka på webben eller kontakta supporten för information kan det här hjälpa:

[Brief description of failed update] – Fel 0x80070643

Frågan du tänker på är förmodligen vad som orsakar 0x80070643-felet. Svaret är inte enkelt. Det kan vara skadlig programvara eller virusinfektion, skadade filer, ett drivrutinsfel eller till och med rester av ett gammalt program som avinstallerats från din maskin.

Om det är av någon av dessa anledningar är det enda sättet att komma runt problemet att prova olika felsökningsmetoder tills du hittar en som fungerar för dig.

Åtgärda felet

Försök med installationen igen

Om du får felkoden 0x80070643 när du försöker installera en Windows Update är det första du bör göra att försöka installera igen. Ibland kan installationen misslyckas av okända anledningar, men ett andra försök kan vara framgångsrikt.

Kör felsökaren för Windows Updates

Om det inte fungerar att försöka installera igen kan du prova att köra Windows Updates Felsökare. Det här är ett verktyg som Microsoft tillhandahåller för att lösa problem med Windows-uppdateringar.

Så här kör du felsökaren:

 1. Tryck på Windows-tangenten på din maskin och skriv in “Felsökning”.
 2. Klicka på knappen “Öppna” bredvid “Felsökningsinställningar”.
 3. Välj “Ytterligare felsökare”
 4. Från sidofältet till vänster i fönstret, välj “Mest frekventa” och klicka sedan på knappen “Kör felsökaren”.

Installera uppdateringarna i felsäkert läge

När du installerar Windows föredrar vissa att göra det i felsäkert läge. Detta beror på att felsäkert läge är utformat för att bara ladda de viktigaste drivrutinerna och tjänsterna, vilket kan hjälpa till att förhindra att inkompatibel programvara orsakar problem. Att köra installationen i felsäkert läge kan dessutom hjälpa till att säkerställa att alla nödvändiga filer kopieras korrekt.

En annan anledning att installera uppdateringar i felsäkert läge är att det kan hjälpa till att lösa drivrutinskonflikter. Ibland kan två olika drivrutiner komma i konflikt och orsaka problem med ditt system. I felsäkert läge körs vissa drivrutiner inte alls. Detta minimerar risken för konflikter.

Så här aktiverar du felsäkert läge på Windows:

 1. Starta om din dator.
 2. Håll ned Skift-tangenten medan du klickar på Starta om-knappen.
 3. Välj Felsökning > Avancerade alternativ > Startinställningar > Starta om.
 4. När din dator startar om bör den visa en lista med alternativ. Välj 4, F4 eller Fn+F4 (beroende på instruktionerna på skärmen) för att starta datorn i felsäkert läge.

När Windows har startat i felsäkert läge, öppna Inställningar, klicka på “Uppdateringar och säkerhet” och klicka på “Uppdatera nu.”

Stäng alla andra program

Windows Update Error 0x80070643 kan orsakas av alla program som körs på din dator. Dessa program kan störa Windows uppdateringsprocessen. Som sådan bör du stänga dem alla och försöka igen.

De mest troliga bovarna är e-postklienter, webbläsare och ordbehandlare. Dessa program får tillgång till internet och kan eventuellt störa uppdateringsprocessen. För att stänga dem, högerklicka på deras ikoner i aktivitetsfältet och välj “Stäng”.

Om du är osäker på vilka program som körs, öppna Aktivitetshanteraren genom att trycka på Ctrl+Skift+Esc och leta efter program med statusen “Körs”. Stäng dem alla och försök igen.

Kontrollera din Internetanslutning

En av de vanligaste orsakerna till Windows-uppdateringsfel är en dålig internetanslutning. När du försöker uppdatera ditt Windows-operativsystem måste det ladda ner filer från Microsofts servrar. Om din dator inte är ansluten till internet, eller om din anslutning är för långsam eller opålitlig, kan det göra att uppdateringsprocessen misslyckas.

En annan vanlig orsak till fel är ett problem med din nätverksrouter. Om din router inte fungerar korrekt kan den blockera anslutningen mellan din dator och Microsofts servrar. För att åtgärda detta problem, se till att din dator är ansluten till internet och att din router fungerar korrekt.

Installera det senaste .NET Framework

Windows Update Error 0x80070643 kan orsakas av en saknad eller föråldrad .NET Framework-komponent.

.NET Framework är en mjukvaruutvecklingsplattform som används för att skapa Windows-baserade applikationer. Den tillhandahåller en uppsättning verktyg och bibliotek som utvecklare kan använda för att bygga applikationer. .NET Framework inkluderar också en runtime-miljö som exekverar koden skriven på .NET-språken.

En saknad eller föråldrad .NET Framework-komponent kan orsaka Windows Update Error 0x80070643. För att lösa problemet, installera den senaste versionen av .NET Framework. Du kan ladda ner den senaste versionen från Microsoft Download Center. När du har installerat den senaste versionen startar du om datorn och försöker sedan uppdatera Windows igen.

Utför en SFC-skanning

Ett sätt att lösa felkoden 0x80070643 är att utföra en SFC-skanning (System File Check). Detta kommer att skanna ditt system efter korrupta filer och försöka reparera dem.

Att göra detta:

 1. Öppna kommandotolken som administratör och skriv “sfc /scannow“.
 2. När genomsökningen är klar startar du om datorn och försöker installera uppdateringarna igen.

Starta om Windows Installer

En annan potentiell orsak till 0x80070643-felet är ett fel i Windows Installer.

Så här startar du om Windows Installer:

 1. Gå till Windows Services och välj Windows Installer för att markera det.
 2. Klicka på knappen Starta om.

Detta kan lösa problemet och låta dig fortsätta med din installation.

Sök efter skadlig programvara

Det kan vara svårt att installera Windows-uppdateringar om ditt system har skadlig programvara.

Skadlig programvara är en typ av programvara som är utformad för att skada eller störa ett datorsystem. I vissa fall kan skadlig programvara generera ett felmeddelande som 0x80070643 för att hindra användaren från att installera vissa filer eller applikationer. I andra fall kan skadlig programvara helt enkelt få din dator att krascha.

Om du misstänker att din dator är infekterad med skadlig programvara är det viktigt att köra en genomsökning med ett välrenommerat anti-malware-program.

Inaktivera ditt antivirusprogram

Windows Update-problem kan orsakas av en konflikt mellan ditt antivirusprogram och Windows Update-tjänsten. För att lösa det här problemet måste du inaktivera ditt antivirusprogram tillfälligt och sedan försöka köra Windows Update-tjänsten igen.

När uppdateringen är klar kan du återaktivera ditt antivirusprogram.

Uppdatera ditt operativsystem igen

Windows Update Error 0x80070643 är ett mycket vanligt fel när du försöker uppdatera Windows. Det här felet orsakas vanligtvis av en korrupt eller skadad Windows Update-fil. Lyckligtvis kan du göra några saker för att åtgärda det här problemet.

Vi rekommenderar att du börjar med enkla felsökningsåtgärder som att starta om din maskin innan du går vidare till de mer komplexa metoderna som att utföra en SFC-skanning eller installera ett nytt .NET Framework.

Har du upplevt Windows Update Error 0x80070643 på din dator? Hur kom du runt det?

Dela gärna tips och tricks med andra användare i kommentarerna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here