Så här fixar du att din Samsung Galaxy S4 Mini inte slås på

0
34
© NextPit

Samsung Galaxy S4 Mini nådde sin EOL – End of Life – när den fick Android Lollipop långt tillbaka i november 2015. Trots att den inte längre får uppdateringar har populariteten för S4 Mini lyckats fortsätta. Som de flesta av oss blir den inte yngre så här är några problem och deras lösningar som hjälper dig att fortsätta använda din Galaxy S4 Mini.

  • Samsung Galaxy S4 Android-uppdateringsnyheter
  • Samsung Galaxy S4 tips och tricks

Vill du hoppa framåt? Hoppa till:

Samsung Galaxy S4 Mini batteriproblem

Batteriproblem är särskilt vanliga i äldre enheter. Med tiden kommer smarttelefonens prestanda att minska, så ditt batteri kommer att kämpa för att stödja dina dagliga aktiviteter eller i värsta fall kommer batteriet att bli defekt och kan inte längre användas.

Om du upptäcker att din Galaxy S4 Mini bara fungerar normalt när den är ansluten till en laddare betyder det att batteriet är ditt problem. För att lösa det här problemet måste du byta ut batteriet, så det är dags för dig att besöka din lokala Samsung-butik.

37c70250 47de 420c 800a 4982ea3cbcd5

Låt inte åldern på din Galaxy S4 Mini avskräcka dig – den kan fortfarande fungera! / © ANDROIDPIT

Hård återställning på Samsung Galaxy S4 Mini

En hård återställning är ett av de bästa alternativen när din telefon inte slås på ordentligt. Detta kommer att radera all data du har sparat på din S4 Mini, såsom foton, videor, musik och kontakter, så du bör överväga att säkerhetskopiera din enhet innan du väljer det här alternativet.

För en hård återställning måste du se till att du stänger av din smartphone helt. Tryck ner volymknappen, hemknappen och låsknappen samtidigt. Så snart S4 Mini vibrerar, släpp låsknappen och fortsätt att hålla ned de två andra knapparna.

AndroidPIT Smartphone Overheating 2604

En hård återställning är en bra idé, men var försiktig – det kan göra en del skada. / © NextPit

Starta om din Samsung Galaxy S4 Mini

Om din smartphone omedelbart lägger på luren så fort du slår på den kan en omstart hjälpa till att lösa problemet. Den här tekniken är idealisk för att bli av med appfel, långsamhet och andra problem som hindrar Galaxy S4 Mini från att ansluta ordentligt.

Håll ned låsknappen tills alternativmenyn visas. Allt du behöver göra är att trycka på Återställ för att starta processen.

Rensa systemets cache

Ett annat alternativ för att hantera krascher är att rensa upp systemets cache. Detta kan befria telefonen från ett antal fel som gör att enheten inte fungerar korrekt.

För att rensa cachen, se först till att din telefon är helt avstängd. Tryck sedan ner volymknappen, hemknappen och låsknappen samtidigt. Så snart S4 Mini vibrerar, släpp låsknappen och fortsätt att hålla ned de två andra knapparna.

Alternativmenyn bör då öppnas. Använd volymknapparna, välj Torka cachepartition och bekräfta ditt val med låsknappen.

androidpit batteri låg 1

Rensa ur cachen för att få ut mer av din smartphone. / © ANDROIDPIT

Teknisk hjälp

I allvarligare fall kommer det tyvärr inte att vara möjligt att återställa din mobiltelefon utan hjälp av en specialist. Detta kan uppstå på grund av ett skadat system, problem med uppdateringar eller till och med hårdvarufel på Galaxy S4 Mini.

Om ingen av lösningarna ovan löser ditt problem, se till att ta din mobiltelefon till ett auktoriserat Samsung-servicecenter.

Det är våra bästa tips för att säkerställa att du kan hålla din Samsung Galaxy S4 Mini igång smidigt, men det måste finnas några andra där ute som vi har missat. Vilka problem har du stött på på din Galaxy S4 Mini? Hur löste du dem? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here