Säkerhetstips: WhatsApp har nu tvåstegsverifiering

0
50
AndroidPIT WHATSAPP FRESH
© NextPit

WhatsApp har börjat rulla ut en tvåstegsverifieringsfunktion för användare av sina Android-, iOS- och Windows Phone-appar. Säkerhetsfunktionen har varit tillgänglig för betaanvändare sedan en tid tillbaka, men nu är den officiellt här för alla.

  • Alla de senaste WhatsApp-uppdateringarna
  • De ultimata WhatsApp-tipsen och tricken

Tvåstegsverifiering är en välkänd säkerhetsfunktion som redan finns på många andra tjänster som Facebook, Twitter, Google och Dropbox, bland många andra. Det låter dig få en engångsverifieringskod skickad till din telefon via SMS eller via en dedikerad app som genererar koden åt dig. När en användare försöker ansluta till sitt konto för första gången från en ny enhet kommer de att bli tillfrågade om en säkerhetskod för tjänsten de vill komma åt.

Detta extra verifieringssteg gör dina konton säkrare. WhatsApp erbjuder nu även denna funktion, men med en twist. Appen låter dig skapa ett sexsiffrigt lösenord som kommer att krävas varje gång ditt telefonnummer verifieras med applikationen.

  • Här är andra tips om hur du säkrar din Android-enhet

Hur man aktiverar tvåstegsverifiering på WhatsApp

Till Aktivera tvåstegsverifieringsfunktionen, öppna WhatsApp och gå till Inställningar > Konto > Tvåstegsverifiering, tryck sedan på Aktivera och ställ in din kod.

whatsapp tvåstegsverifiering EN COM

Det är enkelt att aktivera tvåstegsverifiering. / © NextPit

Dessutom låter WhatsApp dig också lägga till din e-postadress. Detta är inte nödvändigt, men det kan vara användbart om du glömmer ditt lösenord. Det bör noteras att applikationen inte kommer att verifiera din e-postadress, så se till att ange den noggrant eller riskera att bli utelåst från ditt konto.

Planerar du att aktivera den här säkerhetsfunktionen? Finns det några andra Android-säkerhetstips som du vill dela med alla? Låt oss veta i kommentarerna!

Andra säkerhetsrelaterade artiklar:

  • Hur du skyddar dig mot skadlig programvara
  • De bästa antivirusapparna för Android

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here