Snabbladdare för Android och Apple: Dessa modeller kommer att vara värdefulla 2022

0
14
© NextPit

Letar du efter en Samsung-smarttelefonladdare, en USB-C-laddare eller en trådlös laddare för att kunna njuta av snabbladdning på din Samsung eller iPhone? NextPit har sammanställt en speciellt utvald lista över laddare åt dig, och dessa är bara de allra bästa snabbladdarna för att ladda din smartphone på dubbel snabb tid.

Snabbladdning är ett mycket viktigt köpkriterium för en smartphone 2022. Standarder som USB Power Delivery eller Quick Charge tillåter nu allt kraftfullare laddningar, på upp till 150 watt!

Många tillverkare som Oppo, Xiaomi eller Realme har sina egna laddningstekniker. Men det finns också många alternativ för att ladda din Android-smartphone eller iPhone på mindre än en timme eller till och med mindre än 30 minuter.

De bästa snabbladdarna för din smartphone rekommenderas av NextPit

Snabbladdare för iPhone Samsung och Xiaomi snabbladdare Universal USB-C snabbladdare MagSafe laddare för iPhone
Produkt Belkin BoostCharge 25 W Xiaomi Mi 65W UGREEN Nexode 100W Apple MagSafe laddare
Bild Belkin snabbladdare Mi 65 W snabbladdare Laddare Ugreen Nexode 100W Apple MagSafe-laddare
Specialfunktioner
 • Optimerad laddare för iPhone och Samsung telefoner
 • PPS-protokoll
 • GaN-teknik
 • Kompakt för kraft
 • 4-i-1 laddare
 • GaN-teknik
 • UBS A, UBS C1/C2 och C3-portar
 • Officiell MagSafe-laddare
Kompatibilitet
 • iPhone
 • Android
 • USP PD 3.0
 • Android
 • iOS
 • iPadOS
 • Windows
 • Mac OS
 • USP PD 3.0
 • Android
 • iOS
 • iPadOS
 • Windows
 • Mac OS
 • USP PD 3.0
 • Snabbladdning 4+
 • PPS
 • iPhone
 • AirPods (andra generationen)
 • AirPods Pro
 • Ladda Qi
Laddningskraft 25 W 65 W 100 W 15 W
Pris 15,99 USD 36,99 USD 79,99 USD 34,00 USD
Erbjudande

Köp nu

Köp nu

Köp nu

Köp nu

Eftersom smartphones ofta säljs utan laddare nuförtiden, blir det ett nödvändigt ont att köpa en snabbladdare. Därför har vi valt ut de bästa snabbladdarna från Samsung, Apple, Anker och Belkin för att du ska kunna ladda din smartphone i full hastighet.

Köpguide: Vad du behöver veta innan du väljer snabbladdare

Att välja en snabbladdare kan tyckas enkelt, men det är faktiskt mer komplicerat än vad man ser. Hur snabb laddning påverkar ditt batteri, ström och laddningsteknik, priset, det finns bara så många olika faktorer att tänka på innan du köper en snabbladdare till din smartphone. Det är därför vi har sammanställt den här köpguiden för att visa dig vad du ska tänka på när du väljer en snabbladdare.

Skadar snabbladdning din smartphone?

Jag minns fortfarande de dagar då jag fick vänta drygt två timmar innan min iPhone 6S var fulladdad. Tack och lov är dessa dagar nu över eftersom 25 minuter är tillräckligt för att ladda en smartphone helt idag, även i en prisvärd modell som Redmi Note 11 Pro+ 5G.

Ultrasnabbladdning fortsätter dock att vara en stridsfråga. Vill du ladda din smartphone snabbt eller spara på batteriet? Det är miljonfrågan. Enligt en expert från iFixit när den intervjuades av Cnet, “Sammantaget har snabbladdning ingen märkbar inverkan på batteritiden under de vanliga två års användning som den är designad för.”

Så beslutet är ditt att fatta om du vill snabbladda din smartphone eller bevara batteritiden. Om du är intresserad av det här ämnet inbjuder jag dig att läsa vår artikel om effekterna av snabbladdning på smartphonebatteriet för att lära dig mer om saken.

Vilken är den maximala laddningseffekten som stöds av din smartphone?

Eran med 5W-laddare i lådan är sedan länge förbi. För att välja rätt snabbladdare för din smartphone är det viktigt att veta hur mycket maxladdning den klarar av. Att få laddarens specifikationer fel och därför köpa fel modell kan vara skadligt för batteriet.

Nuförtiden låter snabbladdningstekniker dig ladda din smartphone på 30W, och till och med upp till 150W som på Realme GT Neo 3. Så kom ihåg att kontrollera den maximala laddningseffekten som stöds av din smartphone genom att leta upp dess datablad på NextPit, till exempel. Du har i alla fall blivit tillfrågad om saken och bestämt dig för att batteritiden på din smartphone är viktigare än snabbladdning.

Som en påminnelse, när du beräknar kraften hos en laddare, måste du multiplicera strömmen med spänningen eller enklare, siffran framför symbolen “A” med den framför “V”.

Snabbladdning, Power Delivery, Magsafe: Vilka laddningstekniker stöds av din smartphone?

Det finns två huvudsakliga laddningsstandarder tillgängliga, som är USB Power-Delivery och Quick Charge från Qualcomm. I tabellen nedan är huvudegenskaperna för dessa standarder listade (siffrorna nedan är ett teoretiskt maximum):

USB Power-Delivery 3.1 Snabbladdning 5
Spänning 48 V 20 V
Nuvarande 5 A 5 A
Maximal kraft 240 W 100 W

Under årens lopp har flera tillverkare utvecklat sin egen laddningsteknik. Detta är mest anmärkningsvärt i fallet med Oppo med dess SuperVOOC-laddning, som också har antagits av OnePlus nyligen (sedan OnePlus 10 Pro). Därför måste du se till att din laddare är kompatibel med laddningstekniken som stöds av din smartphone.

I grund och botten kan du ladda din Oppo Find X5 Pro på 80 watt med Oppo SuperVOOC 80W-laddaren. Men om du använder en laddare från tredje part från ett annat märke, kommer du att hamstra och inte få den maximala laddningseffekten som din Oppo-enhet kan hantera, vilket är anledningen till att den laddas långsammare.

Vissa proprietära laddare är dock kompatibla med de mer universella standarderna som nämns ovan. Warp Charge 65T-laddaren från OnePlus är till exempel USB PD 3-kompatibel. Xiaomis HyperCharge 120W laddare är också USB PD3-kompatibel, förutom Qualcomms Quick Charge 4. Men i alla fall kommer laddningskraften att hämmas om du inte använder rätt strömförsörjning OCH rätt kabel.

Så kom ihåg att laddningskraften ofta är begränsad på smartphonetillverkares laddare. För att lära dig mer, kolla in vår omfattande guide till allt du behöver veta om olika snabbladdningstekniker.

Vad är en GaN-laddare?

En GaN-laddare är en laddare gjord med galliumnitrid (GaN, som det kallas för kemikalien som används). GaN-tekniken minskar värmeproduktionen under snabbladdningsprocessen. Det möjliggör också fysiskt mindre, kraftfullare och säkrare laddare.

GaN-laddare ersätter långsamt silikonladdare med tiden. De kräver färre komponenter, stöder högre spänningar och kan driva olika USB-C-enheter som dina smartphones, bärbara datorer, surfplattor och andra kompatibla enheter.

Behöver du ladda flera enheter samtidigt?

Med smarttelefonen inkopplad bredvid min säng, surfplattan i det bortre hörnet av rummet, hörlurarna till datorn som i sig är inkopplad under mitt skrivbord, kan det ibland vara svårt att föreställa sig ett scenario där flera enheter inte laddas samtidigt. Detta är tyvärr verkligheten för många människor i den digitala revolutionens tidsålder.

Istället för att göra ett fult rörigt med en grenuttag, kan det vara väldigt bekvämt att välja en snabbladdare med flera portar för att ladda flera enheter samtidigt. Du hittar laddare på marknaden som kan ladda din smartphone, äkta trådlösa hörlurar, smartklocka och iPad eller Galaxy Tab samtidigt, vilket borde räcka för de flesta, om du inte har ett gruvfält för kryptovaluta med en miljon datorer att koppla in i.

Priset på snabbladdaren

Laddare ingår inte längre i kartongen, så du måste i alla fall planera att köpa en laddare med din nya smartphone. Laddare från de mest pålitliga märkena som Anker, Belkin eller Ugreen varierar allt från $15 till $80 för de bästa modellerna.

Observera att priset på laddaren ofta ökar beroende på kraften eller antalet portar som erbjuds.

Den bästa snabbladdaren för iPhones: Belkin BoostCharge 25 W

Belkin snabbladdare 25W

Belkin BoostCharge 25W är enkel och effektiv. / © Belkin

Vårt val för den bästa snabbladdaren för din iPhone är Belkin BoostCharge 25W. Denna ganska kompakta laddare ger dig maximal laddningskraft för din iPhone. Den är kompatibel med USB-C Power Delivery 3.0-standarden och ger optimerad laddning för alla kompatibla enheter genom att dynamiskt leverera bästa möjliga spänning och laddningskraft.

Den bästa snabbladdaren från Samsung och Xiaomi: Xiaomi Mi 65 W snabbladdare

Xiaomi Mi 65 W snabbladdare

Xiaomi Mi 65 W snabbladdare / © Xiaomi

Xiaomi Mi 65W snabbladdare är, som namnet antyder, en 65W laddare som är perfekt för att ladda din Samsung, Xiaomi, Oppo, OnePlus, Realme eller annan smartphone. Den är tillräckligt kraftfull för att ladda din smartphone mycket snabbt och har fördelen att den innehåller GaN-teknik som möjliggör en mycket kompakt laddareformfaktor och förbättrar kraftomvandlingen.

Om du undrar, ja, Mi 65W snabbladdare är kompatibel med andra produkter än Xiaomis. Den innehåller USB PD 3.0, så att du kan ladda din icke-Xiaomi-smarttelefon lika snabbt. Du når dock bara 65W på en PC, medan strömmen är begränsad till 50 W för smartphones.

Den bästa universella USB C snabbladdaren: Ugreen Nexode 100W laddare

Chargeur rapide multiport Ugreen

Ugreen Nexode 100W låter dig ladda upp till 4 enheter samtidigt. / © Ugreen

Letar du efter en universalladdare som kan ladda alla dina enheter? Ugreen Nexode 100W laddare är för dig! Denna 4-i-1-laddare som erbjuder en effekt på 100W låter dig ladda fyra enheter samtidigt utan att behöva bära fyra olika laddare. Dessutom är den också kompatibel med GaN-teknik.

Den bästa MagSafe-laddaren för iPhones: Apple MagSafe-laddaren

Apple MagSafe-laddare

Apple MagSafe-laddaren är den absoluta referenspunkten för iPhone-laddare. / © Apple

Dess enkelhet och design övertygade Nextpits redaktion om dess värdighet. MagSafe-laddaren är det självklara valet med sin design och användbarhet som skrivbordstillbehör.

Förutom att kunna ladda och magnetisera din iPhone 12, iPhone 13 och AirPods är denna MagsSafe-laddare kompatibel med andra mobila enheter som Google Pixel 6/Pixel 6 Pro, Huawei P40 Pro, Galaxy S21, Galaxy Note , OnePlus Pro10 och många andra. Apple-laddaren kommer dock inte att kunna ansluta till dessa Android-smarttelefoner.

Det är allt för vårt urval av de bästa snabbladdarna för din smartphone. Tyckte du att det här urvalet var användbart? Har du några andra förslag? Om så är fallet, dela dem gärna i kommentarerna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here