Sony Xperia 1 V-kamera: Är detta nästa kung för svagt ljus?

0
10
Sony Xperia 1 IV och 10 IV NextPit 11
© NextPit

Sony är en av få tillverkare som inte är övertygad om att fler megapixlar leder till bättre kameratelefoner. Denna övertygelse kan fortsätta på den ultra-premium Xperia 1 V, som förväntas bära en uppsättning 12 MP-sensorer, men drastiskt större än sin föregångare.

Rapporten publicerades av en tipsare på Kinas Weibo-plattform och citerades av SumahoDigest. Baserat på de listade detaljerna kommer Sony Xperia 1 (Mark) V att ha samma 12 MP trippelkameramodul tillsammans med en 12 MP enkel selfie snapper. Även om dessa siffror är till synes oförändrade från Sony Xperia 1 IV som vi granskade, är sensorstorlekarna avsevärt större på den nya skjutaren förutom den ultravida komponenten.

  • Samsung vs Xiaomi: Vilket är ett bättre smartphonemärke och ekosystem?

Sony Xperia 1 V kamerasensorstorlekar

Den 5:e generationens Xperia 1-flaggskepp har nämligen huvud- och telefotosensorer uppmätta till 1/1,4-tum respektive 1/2,9-tum. Dessa är cirka 17 procent bredare jämfört med motsvarande sensorer på Xperia 1 IV. Teoretiskt antyder ökningen av den totala ytan att skytten kommer att få förbättrade bilder i svagt ljus, men detta är något som måste bekräftas i ett verkligt scenario.

När det gäller den framåtvända sidan är Sonys Xperia 1 V listad med samma megapixelantal på 12 MP. Men just den här kameran är nu större på 1/2,4 tum, vilket är ett rejält hopp från 1/2,9 tum i den nuvarande modellen.

Sony Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 Mark IV med sin 12MP trippelkameramodul / © NextPit

Xperia 1 V tippas för att vara utrustad med en Snapdragon 8 Gen 2-chipset och 16 GB RAM. Den kommer också att ha ett modellnummer av XQ-DQ72 och kan lanseras redan i maj med tillgänglighet vid ett senare tillfälle. Priset förblir okänt, även om vi inte kommer att bli förvånade om det befaller en prislapp som liknar Xperia 1 IV på $1600.

Med stora märken som Samsung och Apple som går över till högre megapixlar i kameratelefoner, tror du att Sony spelar det säkert genom att inte hoppa på samma tåg? Berätta för oss om dina tankar i kommentarsfältet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here