Topp 10 misslyckade Google-produkter 2019 (uppdaterad)

0
37
Misslyckade Google-produkter
Misslyckade Google-produkter

Vi vet alla mycket väl att teknikjätten Google är ett av de största teknikföretagen i världen och ett av de mäktigaste i branschen. Eftersom den har förmågan att förvandla allt den rör till guld, och även om dess historia är full av framgångar, som Android eller som en webbsökmotor själv, har inte alla Google-lanseringar slutat bra, och den har också en lång historia av misslyckanden också.

Topp 10 misslyckade Google-produkter 2019 (uppdaterad)

Teknikjätten Google är ett av de största teknikföretagen i världen och ett av de mäktigaste i branschen. Eftersom den har förmågan att förvandla allt den rör till guld, och även om dess historia är full av framgångar, som Android eller som en webbsökmotor själv, har inte alla Google-lanseringar slutat bra, och den har också en lång historia av misslyckanden också.

Bland teknikjätten är Googles misslyckade produkter några som fortfarande är aktiva, även om de sakta dör. I andra fall har företaget, förstås, teknikjätten Google beslutat att stänga tjänsten i förtid eller ersätta den med en annan bättre tjänst.

Därför kan du säkert ha varit en användare av några av misslyckandena hos teknikjätten Google, som nu tänker långt innan du ger dig in i vissa sektorer, särskilt inom onlinemeddelanden, något som har stått emot i åratal.

Intressant nog, trots dessa motgångar, fortsätter teknikjätten Google att multiplicera sitt ekosystem av applikationer och tjänster, mestadels framgångsrikt. Dessutom har den en grundläggande allierad för att genomföra sina projekt: Android, ett operativsystem där det inte har stannat när det gäller att förinstallera sina nya appar.

Men nu så småningom når teknikjätten Google ut till fler sektorer. Men här, för tillfället kommer vi att se tillbaka för att granska alla misslyckanden i teknikjätten Google.

Google Plus

Det råder ingen tvekan om att det är det mest kända misslyckandet i teknikjätten Googles senaste historia, det är naturligtvis det sociala nätverket, som är designat för att tävla mot det sociala nätverksjätten Facebook, som nu glömdes bort, eftersom det helt enkelt aldrig kom. att möta förväntningarna.

Trots företagets försök att få sina användare att dela innehåll och delta, lyckades de aldrig göra något bra för att locka nya användare. För att göra det till en bättre plats lanserade Google+ några nya idéer, till exempel cirklarna där du kunde välja vem du ville dela dina publikationer i. Men faktum är att efter att ha lanserat nya viktiga funktioner för att locka nya användare, lyckades den inte hålla alla sina användare engagerade.

Vinka

Teknikjätten Google’s Wave anlände 2009 och stängde bara ett år senare, eftersom ingen använde deras tjänst, det motiverade teknikjätten Google själv. Det är förmodligen sant, även om den trogna användarbasen som den har upprätthållit inte alls gillade beslutet.

Detta blomstrande misslyckande för teknikjätten Google har mer att göra med en dålig strategi för internering, och kanske kom det för tidigt. För tillfället skulle det vara mycket mer meningsfullt eftersom det integrerade utgåvan av dokument i samarbetsform, listorna över uppgifter och budbäraren, ungefär som en allt i ett för arbetsgrupper.

Just nu har alla dessa tjänster integrerats i Gmail, ett sätt att känna igen den goda testmark som Wave hade i sina dagar.

Surr

Detta är en annan välkänd misslyckad produkt från teknikjätten Google, som bara har hållit i ett år, från 2010 till 2011. Den intogs omedelbart av Google+, en tjänst som lovade att integrera alla de andra.

Eftersom Buzz inte fick en stor acceptans bland Google-användare och det hade bara några tusen av dem. I grund och botten liknade denna meddelandetjänst Twitter, även om de många felen i programmering och utveckling tilldelade den till ett tredje eller fjärde plan.

Det är ytterligare ett exempel på hur techjätten Google har försökt och misslyckats med att försöka ta marknadsandelar i sociala nätverk, försök som lyckligtvis verkar ha tagit slut.

Allo och Duo

Vi går nu med ett par nyare applikationer som teknikjätten Google ännu inte har misslyckats med. De är otvivelaktiga, Google Allo och Duo, meddelade att de skulle göra hype för ett par år sedan. De får dock fortfarande uppdateringar, även om användarbasen verkar vara ganska begränsad.

Den första, Allo, lanserades för att tävla mot WhatsApp och är en app för snabbmeddelanden. Medan den andra, Duo, kommer förinstallerad på många Android-enheter och fungerar helt enkelt som Skype och Facetime.

Framgången har dock inte varit lätt för någon av dem, som kämpar för att behålla ett fåtal användare. Eftersom driften av båda är acceptabel, och innehåller fantastiska funktioner som integrationen av den virtuella assistenten Assistant i konversationer. Men om du vill slå ner ett monopol behöver du mycket mer än så.

Jaiku

Teknikjätten Google förvärvade den välkända mikrobloggsajten Jaiku i oktober 2007, men strax efter förvärvet i januari 2009 tog Twitter officiellt ledningen på mikrobloggsajten. Som vi alla vet mycket väl att ett socialt nätverk bara blir kraftfullt när det lyckas engagera nya och befintliga användare och Twitter var redan oslagbart i detta segment vid tidpunkten för detta förvärv.

Google Video

Denna applikation är från tiden före YouTube. Ja, före 2006, året då teknikjätten Google bestämde sig för att satsa på onlinevideor, därför var Google Video appen som lanserades av teknikjätten Google för att dela videor, en applikation med en integrerad sökmotor och några av funktionerna som sedan har lyckats.

Men när teknikjätten Google köpte YouTube, flyttade helt enkelt detta projekt till hyllan, vars gränssnitt påminde och mycket som VLC Media Player nu ser ut. Det var dock ett av de första fallen där teknikjätten Google helt enkelt köpte konkurrenterna istället för att försöka flyga på egen hand.

Picasa

Picasa var en oberoende webbplats tills teknikjätten Google köpte den 2004. Den är i grunden inriktad på onlineupplagan av foton, den var ett idealiskt verktyg för Google, som redan hade en grov uppfattning om sitt mål på medellång och lång sikt.

Nästan tio år senare gick Picasa i pension med lanseringen av Google Photos, som förmodligen är den mest användbara applikationen för mobila enheter. Den är modernare och tillåter säkerhetskopiering i molnet, men integrerar också några av de ursprungliga Picasa-funktionerna.

Förvärvet var en långsiktig framgång, men kanske ett misslyckat projekt av teknikjätten Google på den tiden, eftersom Picasa inte bara misslyckades med att växa utan gradvis föll i ingenting.

Google svar

Google Answers är också ett av teknikjätten Googles försök genom vilket teknikjätten Google försökte slå de välkända Yahoo-svaren, men vi vet alla mycket väl att Google inte lyckades göra det, därför, som en Resultatet misslyckades även detta Googles projekt.

Google Glass

Slutligen, en av teknikjätten Googles stora idéer som gjorde mycket oväsen och gav få futuristiska idéer, som Google Glass, som i grunden är ett augmented reality-glas som lovade mycket och i slutändan är vi alla en fel.

Som denna teknik skulle AR teoretiskt tjäna till att tillhandahålla information i realtid till sina användare, och skulle till och med ha ansiktsigenkänning. Verkligheten var att dess designfel och tekniska begränsningar dömde den att misslyckas.

Google Lively

Teknikjätten Googles välkända projekt, Google Lively är ett av de mest övertygande exemplen på “rätt idé, men fel implementering”, eftersom ingen någonsin har hört talas om denna tjänst från teknikjätten Google, naturligtvis, Google Lively som varade i sex månader endast år 2008.

Så, vad tycker du om detta? Dela helt enkelt alla dina åsikter och tankar i kommentarsfältet nedan. Och om du gillade den här topplistan så glöm helt enkelt inte att dela denna topplista med dina vänner och familj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here