Wow! Microsoft utvecklar ett helt nytt modernt operativsystem

0
8

Vi vet alla mycket väl att vi under en tid har lärt oss att teknikjätten Microsoft arbetar på sitt helt nya moderna OS. Detta helt nya operativsystem kommer att skilja sig från Windows 10, eftersom det förväntas att utseendet kommer att vara närmare Chrome OS, som är det som kommer att försöka konkurrera mot det.

Wow! Microsoft utvecklar ett helt nytt modernt operativsystem

Teknikjätten Microsoft använde nyligen sin officiella webbplats för att lyfta fram grunderna i ett “modernt operativsystem” utan att citera den senaste versionen av Windows, Windows 10. Så här är vad teknikjätten Microsoft sa: “det skulle vara lätt att uppgradera, säkert med standard-, touch- och styluspenna-kompatibel och anpassningsbar till olika PC-format”.

Det verkar som att teknikjätten Microsoft kan syfta på det helt nya Windows Lite, som är gjord för konkurrenter som Chromebook baserad på ChromeOS och enheter med dubbla skärmar.

I ett betydelsefullt uttalande listar teknikjätten Microsoft åtta artiklar som kommer att “tillhandahålla de grundläggande elementen för ett förändrat PC-ekosystem och tillåta partners att erbjuda mer folkcentrerade framtida upplevelser.”

Medan här är det mest märkliga att teknikjätten Microsoft inte på något tillfälle säger eller föreslår att den senaste versionen av Windows, naturligtvis, Windows 10, uppfyller alla dessa krav. Nu utan att slösa mycket tid, låt oss komma igång och utforska hela listan som teknikjätten Microsoft har listat:-

  • Sömlösa uppdateringar – Osynliga uppdateringar i bakgrunden utan några avbrott.
  • Säkert som standard – Med separat bearbetning av applikationer och specifika olika systemkomponenter skyddar det helt enkelt användaren från skadliga attacker.
  • Alltid uppkopplad – Den stöder 4G- och 5G-mobilanslutningar.
  • Uthållig prestanda – Den håller alltid allt klart så fort användaren tar upp enheten.
  • Molnansluten – Det låter dig uppleva en sömlös anslutning till molnet.
  • AI (Artificiell intelligens) – Integrationen av AI gör att systemet kan förutsäga användarnas handlingar och göra alla applikationer smartare.
  • Multi-sense – Den stöder också olika inmatningstyper, inklusive tangentbord, mus, penna, röst, beröring och till och med utseende.
  • Formfaktorsflexibilitet – Den kommer också med rätt sensorstöd och medvetenhet om kroppsställning, vilket gör det möjligt för systemet och applikationerna att anpassa sig efter partnernas ekosystem.

Enligt den välkända medieportalen, Windows Central, syftar troligen teknikjätten Microsoft på Windows Lite. Medan ryktena säger att detta kommer att vara en direkt konkurrent till Chrome OS, kommer att komma med ett nytt gränssnitt och vara redo att anpassas för bärbara datorer med dubbla skärmar, vilket är en stark trend på årets Computex-mässa 2019.

Dessutom skulle teknikjätten Microsofts Windows Lite utelämna de äldre systemkomponenterna. Den skulle kunna köra universella appar (UWP), progressiva webbappar (PWA) och traditionella Microsoft Store med Win32-program.

Medan bortsett från alla dessa saker har källor nära teknikjätten Microsoft också sagt att Microsoft borde avslöja alla detaljer om det helt nya Windows Lite senare i år, möjligen i oktober, om det interna utvecklingsschemat inte ändras. Så vad tycker du om detta? Dela alla dina åsikter och tankar i kommentarsfältet nedan. Och om du gillade det här inlägget, glöm inte att dela det här inlägget med dina vänner och familj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here