10 bästa alternativen till WhatsApp som faktiskt respekterar din integritet

0
119

Dessa är de bästa WhatsApp-alternativen!

10 bästa alternativen till WhatsApp som faktiskt respekterar din integritet
10 bästa alternativen till WhatsApp som faktiskt respekterar din integritet

Även om WhatsApp är den mest använda applikationen för snabbmeddelanden globalt, betyder det inte att det är det bästa, inte heller att det är det vi måste använda.

Om din integritet har betydelse, låt mig förtydliga att det är ett företag och en tjänst som ägs av den sociala nätverksjätten Facebook. Därför, om du letar efter alternativ till WhatsApp, finns det många alternativ tillgängliga på internet för Android och iOS.

Lista över 10 bästa WhatsApp-alternativ som faktiskt respekterar din integritet

Därför kommer vi i den här artikeln att lista några av de bästa WhatsApp-alternativen för Android och iOS. Låt oss kolla in.

Telegram

Telegram har ungefär fem gånger färre användare än WhatsApp, men det är en mer komplett app för snabbmeddelanden. Den har också ett större fokus på användarnas säkerhet och integritet.

Eftersom vi kan skicka meddelanden som självförstörande efter ett tag, har vi tillgängliga sändningskanaler för att informera om nyheterna, och inte bara att även det inte är baserat på telefonnummer, utan baserat på användarnamn.

Dessutom är det den snabbaste appen för snabbmeddelanden som finns, låter oss skapa grupper på upp till 200 000 medlemmar och ger dig möjlighet att konfigurera bots eller dela filer av vilket format som helst.

Och allt detta, med sekretessalternativ som går långt utöver den end-to-end-kryptering som WhatsApp använder för att skydda vår integritet och innehållet i våra konversationer.

budbärare

Messenger är Facebooks snabbmeddelandeapp, och den har sedan länge blivit oberoende och är en av de viktigaste i hela världen.

Det är som WhatsApp, men det har fördelar som mörkt läge, och vi kan använda det utan att veta telefonnumret. Den har också några minispel som vi kan dela med våra kontakter, och exklusiva alternativ också.

Därför är det en utmärkt applikation för snabbmeddelanden, förmodligen ännu bättre än WhatsApp. Problemet är att om vi letar efter alternativ till WhatsApp, kanske det inte blir ditt första alternativ.

LINJE

Det är också starta på samma grund och dela de flesta funktioner, och sedan har sina särdrag. LINE låter oss göra undersökningar i chattar, till exempel för att bättre planera våra planer med vänner.

Även det ger oss också alternativen att den mest använda snabbmeddelandeappen, naturligtvis, WhatsApp inte har videosamtal med upp till 200 personer samtidigt. Och den har också en tidslinje som fungerar som ett socialt nätverk.

Dessutom erbjuder den också möjligheten att ringa telefonnummer som inte har LINE med specialpriser internationellt, bland andra exklusiva funktioner.

WeChat

I WeChat kan vi skapa konversationer med 500 deltagare, och vi har ‘Stories’ som varar 24 timmar på samma sätt som på Instagram eller i WhatsApp Stories.

Här finns officiella konton som är dedikerade till distribution av information, av en eller annan typ, och vi kan också få reda på populära inlägg bland våra kontakter också.

Dessutom finns det några små spel, vilket är något vi inte har tillgängligt på WhatsApp. Därför är det ett av de bästa alternativen till WhatsApp.

Signal

Det är en applikation som låter oss programmera “utgången” för våra meddelanden. Meddelanden självförstörs om vi vill och skyddas av dess end-to-end-krypteringssystem.

Dessutom är det en öppen källkodsapplikation för snabbmeddelanden som rekommenderas av den välkände säkerhetsexperten Edward Snowden, som läckte spionagemetoderna från National Security Agency (NSA) i USA.

Även om det totalt sett är ganska identiskt med WhatsApp, men med ett annat gränssnitt och i åtgärderna för skydd, säkerhet eller integritet, skiljer sig inte åt vad Telegram erbjuder oss.

Anförtro

Confide är den enda av dessa appar för snabbmeddelanden som döljer meddelanden även på skärmen. Eftersom vi måste klicka på dem för att läsa dem eftersom annars bara grå “staplar” kommer att synas.

Den har också end-to-end-kryptering och har samma system av meddelanden som självförstör. Även om våra data går genom deras servrar, raderas de automatiskt när de läses och de kan inte avslöjas genom punkt-till-punkt-kryptering.

Viber

Viber är en plattformsoberoende snabbmeddelande- och röstapplikation med huvudkontor i Luxemburg och ägs av det japanska teknikföretaget Rakuten. Och den erbjuder en bra uppsättning säkerhetsfunktioner som den sociala nätverksjätten Facebook-ägda WhatsApp inte har.

GroupMe

Det är en mobil meddelandeapp för grupp som ägs av teknikjätten Microsoft och är kompatibel med alla plattformar. Och inte nog med att även det fungerar över SMS för de utan smartphones.

Dessutom, som en av de bästa funktionerna, fungerar denna välkända applikation som ett privat chattrum för små grupper. Användare kan registrera sig för GroupMe med sina e-postadresser och aktivera sina konton endast via SMS.

KIK Messenger

Kik messenger är en välkänd kanadensisk snabbmeddelandeapp tillgänglig gratis på både de välkända plattformarna, naturligtvis, Android och iOS operativsystem.

Som i Kik messenger kan användare registrera sig med sina e-postadresser. Och inte bara det, även precis som WhatsApp, erbjuder det också ett mycket enkelt användargränssnitt.

Men bortsett från alla dessa saker, till skillnad från WhatsApp, har den mycket fler säkerhetsfunktioner som respekterar användarnas integritet. Som en av de främsta fördelarna med Kik är dess anonymitet.

Gille

Nu kommer Guild det är en välkänd privat mobil meddelandeplattform byggd för proffs. Och huvudsloganen för denna säkra chattapp är att den alltid kommer att vara “annonsfri”, och den sätter alltid användarnas integritet och kontroll i hjärtat av appen. Ingenting kan delas utan användarens tillåtelse.

Så det här är de bästa WhatsApp-alternativen för Android och iOS. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela det också med dina vänner. Om du har några tvivel relaterade till detta, låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here