10 bästa Tumblr-alternativen 2022 [Micro Blogging]

0
465
10 bästa Tumblr-alternativen 2022 [Micro Blogging]

Om vi ​​ser oss omkring kommer vi att upptäcka att massor av sociala nätverkstjänster, appar för snabbmeddelanden och webbplatser för videodelning finns tillgängliga på internet. Alla dessa plattformar tillåter användare att sprida information med andra. Men när det gäller att kommunicera idéer och tankar med världen kan inget slå bloggande.

Det finns gott om bloggplattformar tillgängliga där ute; av alla dessa är Tumblr den mest underskattade. Tumblr är en mikrobloggplattform för att lägga upp foton, videor och texter. Användare kan också följa andra bloggar enligt deras önskemål.

Tumblr ger också användarna en privat instrumentpanel för att spåra alla bloggar. Så, Tumblr är verkligen ett bra koncept byggt kring en “kortformig” bloggstrategi. Tumblr är dock inte en i sitt slag. Det finns massor av Tumblr-alternativ tillgängliga där ute som är värda att prova.

Lista över de 10 bästa Tumblr-alternativen [Micro Blogging]

Så i den här artikeln har vi sammanställt en lista över de bästa Tumblr-alternativen du kan besöka. Så låt oss utforska listan över de bästa Tumblr-alternativen.

1. Reddit

Reddit

Tumblr och Reddit skiljer sig mycket från varandra, men de fungerar båda på liknande sätt. Reddit är i grunden en webbplats där användare kan dela sina åsikter.

På Reddit kan användare skicka in sina inlägg i form av text, bilder, länkar och sedan röstar andra medlemmar upp eller ned för inlägget. Vi har listat Reddit på den här listan på grund av dess subreddits, som i princip är gemenskaper som spänner över olika intressen.

Jämfört med Tumblr har Reddit fler aktiva användare och stöder fler kategorier. Det är inte en bloggplattform, men det är en bra plattform för att sända ditt budskap till en större publik.

2. Wix

Wix

Du bör prova Wix, en mikrobloggplattform som liknar Tumblr och andra mikrobloggsidor. Wix är perfekt för människor som älskar att blogga eftersom det liknar Tumblr och andra mikrobloggplattformar.

Att skapa en blogg med Wix är gratis och enkelt; den har också en webbplatsbyggare som gör att du enkelt kan lägga till olika element och högkvalitativa bilder till din blogg. Så Wix är verkligen ett bra Tumblr-alternativ för webbplatsbyggare.

3. Quora

Quora

Quora är i grunden en fråga-och-svar-webbplats där du kan ställa frågor till andra Quora-användare. Plattformen fortsätter att experimentera med nya funktioner för att förbättra plattformen.

När det gäller mikroblogg, har Quora en funktion som heter Spaces, som låter dig skapa din egen blogg och dra nytta av Quoras massiva publik. Quora saknar dock funktioner som andra bloggplattformar erbjuder, som stöd för anpassade tema, textformateringsalternativ, etc.

Quora har sin app tillgänglig för Android och iOS, och den låter dig dela text, bilder, videor, dokument och andra filtyper. Användare kan till och med tjäna pengar på sina svar via Quora+.

4. WordPress

WordPressDet är en av de bästa och topprankade blogg- och CMS-plattformarna som finns tillgängliga. Det fina med WordPress är att det finns i två varianter – CMS som kan installeras på en webbserver och en gratis bloggplattform ungefär som Tumblr.

När de väl har installerats på webbservern kan användarna njuta av obegränsade teman och plugins. Jämfört med andra bloggplattformar erbjuder WordPress dig fler alternativ. Dessutom stöds AMP-stöd även i WordPress.

5. Mastodont

Mastodont

Det här är det bästa Tumblr-alternativet på listan. Plattformen hade vunnit enorm popularitet efter att Tumblr förbjöd barnförbjudet innehåll.

Mastodon är en mikrobloggplattform med öppen källkod som har individuella servrar och filtrerade tidslinjer.

Mikrobloggplattformen har ett gränssnitt som påminner mycket om Twitter. Om vi ​​pratar om community-plattformen så har Mastodon en Tumblr-liknande communitybas som fortfarande växer.

6. Pillowfort

Pillowfort

Nåväl, Pillowfort fick många användare efter att Tumblr förbjöd vuxenkontroll från sin webbplats. Det är ett av de bästa Tumblr-alternativen som faktiskt tillåter NSFW-innehåll.

Precis som alla andra mikrobloggplattformar tillåter Pillowfort också användare att dela text, foton, Gif-filer, videor etc. med andra.

Den enda nackdelen med Pillowfort är att den tar ut en engångsavgift för att ge dig tillgång till dess öppna beta. Utan att betala $5 kan du inte använda den här plattformen.

7. Bloggare

Bloggare

Om du letar efter den enklaste bloggplattformen för att dela dina tankar med världen måste du prova Blogger.

Gissa vad? Blogger stöds av sökjätten Google, och om du redan använder Googles tjänster kan Blogger vara det bästa Tumblr-alternativet för dig.

På Blogger kan du enkelt spåra dina användare och visningar. Bortsett från det tillåter Blogger också användare att tjäna pengar på sina bloggar genom Googles Adsense-program.

8. Soppa

Soppa

Det fantastiska med Soup är att den replikerar utseendet på Tumblr. Inte bara gränssnittet, utan Soup kopierar också några av Tumblr-funktionerna.

På Soup kan du skapa din egen blogg och dela foton, videor och texter. Bortsett från det kan Soup också importera inlägg från sociala nätverkssajter som Twitter, Reddit, etc.

9. Medium

Medium

Inom de senaste fyra åren har Medium vuxit till att bli en av de mest dominerande bloggplattformarna. Jämfört med alla andra som anges i artikeln är Medium något annorlunda. Här måste du skapa ett konto för att lägga upp ditt innehåll.

Om vi ​​pratar om funktionerna har Medium en minimalistisk textredigerare, stöd för kortkommandon, delbara länkar, taggar, etc.

10. Posthaven

Posthaven

Om du någonsin har använt en bloggare som en mikrobloggplattform, kanske du vet att bloggarna raderas efter en rad inaktivitet. Detta kommer inte att hända med Posthaven. Det är mikrobloggtjänster som syftar till att vara för evigt.

På den här plattformen kan du skapa en blogg för att dela alla typer av innehåll. Inte bara det, utan det låter dig också skapa lösenordsskyddade bloggar.

Dessa är den bästa mikrobloggplattformen som du kan använda just nu. Om du känner till några andra bloggplattformar som Tumblr, låt oss veta i kommentarsfältet nedan. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela den också med dina vänner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here