20 bästa webbplatser som Unsplash gratis stockbilder

0
362
20 bästa webbplatser som Unsplash gratis stockbilder
20 bästa webbplatser som Unsplash gratis stockbilder

Stockfoton är en av de viktigaste sakerna inom fotoredigering. Faktum är att de som tillhör fotosektionen kan dra mycket nytta av de gratis stockbilderna. Bloggare och webbdesigners från hela världen litar på fotowebbplatser för att upptäcka attraktiva bilder.

De flesta fotowebbplatser som finns tillgängliga på internet har dock få nackdelar. Till exempel var de flesta av webbplatserna för gratis stockfoton begränsade till endast ett fåtal kategorier som Unsplash.

Unsplash är en gratis bild som har över 2 miljoner stockfoton medan Shutterstock (Premium) har över 200 miljoner foton i sitt bibliotek. Nu är detta en enorm skillnad och det är detta som motiverar användare att söka efter dess alternativ.

Bästa webbplatser som Unsplash gratis stockbilder

Så om du är bland dem som har sökt efter webbplatser som Unsplash, har du hamnat på rätt sida. I den här artikeln kommer vi att dela några av de bästa webbplatserna som Unsplash för gratis bilder.

1. FreeStocks

FreeStocks
FreeStocks

Detta är en av de bästa webbplatserna där du kan få gratis stockfoton. Det fantastiska med FreeStocks är att det också tillåter användare att ladda upp bilder gratis. På FreeStocks är alla bilder licensierade under Creative Commons CC. Det betyder att du kan använda och distribuera dessa bilder utan problem. FreeStocks täcker bilder av 7 olika kategorier inklusive mat, stad, natur, mode, objekt, människor, etc.

2. Pixabay

Pixabay
Pixabay

Tja, det är den överlägset bästa sidan för att få gratis stockbilder 2020. På Pixabay kan du upptäcka över 1 400 000 stockbilder. Vad som är mer intressant är att det låter dig komma åt ett så stort bibliotek gratis. Inte nog med det, utan du kan ladda ner nästan alla bilder som fanns tillgängliga på sajten. Om du gräver djupt i Pixabay hittar du också några av filmklippen, vektorer, illustratörer osv.

3. Pexels

Pexels
Pexels

Tja, Pexels är ett annat bästa Unsplash-alternativ på listan som du kan besöka just nu. Det som är bra är att Pexels låter dig bläddra mellan olika kategorier för att ladda ner bilder. Den har också en avancerad sökruta som låter användare söka efter bilder genom att ange nyckelord.

4. Brista

Brista
Brista

Detta är en annan bästa gratis bildwebbplats på listan som används av webbdesigners och digitala marknadsförare. Bloggare använder också den här webbplatsen för att hitta bilder för att marknadsföra sitt innehåll på sociala nätverkssajter. Webbplatsen stöds av Shopify och den erbjuder massor av gratis allmänna fotografier för kommersiellt bruk.

5. Foodiesfeed

Foodiesfeed
Foodiesfeed

Namnet på sajterna säger allt. Webbplatsen är tillägnad matälskare och du kan förvänta dig massor av matrelaterade gratisbilder utan upphovsrätt från Foodiesfeed. Så, om du äger en mat- eller dryckrelaterad blogg, kan Foodiesfeed vara det bästa alternativet för att få gratis bilder. Det fina med Foodiesfeed är att du kan hitta massor av högkvalitativa matrelaterade gratisbilder.

6. Nytt gammalt lager

Nytt gammalt lager
Nytt gammalt lager

Tja, om du letar efter en samling av vintagefoton kan New Old Stock vara den bästa platsen att besöka. På New Old Stock kan du hitta massor av gamla och vintagebilder. Det är värt att notera att webbplatsen endast innehåller bilder som är fria från upphovsrättsproblem och begränsningar.

7. Gratisografi

Gratisografi
Gratisografi

Den här sidan innehåller nio kategorier av bilder och det är det överlägset bästa alternativet i Unsplash 2020. Det fantastiska med Gratisography är att du kan hitta massor av kreativa, knäppa och helt gratis bilder för kommersiellt bruk som ofta inte finns på andra webbplatser. Biblioteket för Gratisography är dock ganska litet jämfört med andra webbplatser som anges i artikeln.

8. StockSnap

StockSnap
StockSnap

Om du letar efter en webbplats som bara erbjuder gratis stockbilder, kan Stocksnap vara det bästa valet för dig. Alla bilder som delas på StockSnap är gratis att använda och kommer under CCO-licensen. Bortsett från det låter den dig bläddra i ett brett utbud av bildkategorier.

9. Morguefile

Morguefile
Morguefile

Den här sidan skiljer sig lite från alla andra webbplatser som har listats ovan. Bilderna som du hittar på Morguefile är inte kurerade och inte lika professionellt producerade som på Unsplash, men du hittar några av de fantastiska bilderna om du är villig att dyka djupt ner i plattformen.

10. StockVault

StockVault
StockVault

Tja, StockVault är en annan bra webbplats på listan som du kan besöka för att ladda ner massor av gratis stockbilder, bakgrundsbilder, etc. Det bästa med Stockvault är att den också erbjuder texturer. Databasen för Stockvault är inte lika hög som Unsplash, men sajten kommer inte att göra dig besviken.

11. Sköt om

Sköt om
Sköt om

Det är ett annat bästa Unsplash-alternativ på listan som kan användas för att ladda ner gratis stockbilder. Det fina med Reshot är att det har handplockade bilder som inte finns på andra webbplatser. Även om sajten har både premium- och gratisbilder, är de flesta bilderna gratis att använda personligen och kommersiellt.

12. Picografi

Picografi
Picografi

Tja, om du letar efter en bildwebbplats där du kan ladda ner bilder av hög kvalitet, kan Picography vara den bästa webbplatsen att besöka. Gissa vad? stockbilderna som du hittar på Picography har tagits av kända fotografer. Nästan alla bilder som du hittar på den här webbplatsen släpps i CCO Creative Commons-licens.

13. MMT aktie

MMT aktie
MMT aktie

Från MMT Stock kan du ladda ner gratis foton och videor för kommersiellt bruk. Webbplatsen har ett brett utbud av filteralternativ och massor av bilder av hög kvalitet. Du kan använda dessa bilder på din webbplats, tema, mallar, projekt, etc.

14. Kaboom bilder

Kaboom bilder
Kaboom bilder

Det fantastiska med Kaboom Pics är dess användargränssnitt som ser rent och välorganiserat ut. Bortsett från det täcker webbplatsen alla kategorier av bilder som mode, mat, landskap, stad, etc.

15. SkitterPhoto

SkitterPhoto
SkitterPhoto

Tja, SkitterPhoto är en annan bästa webbplats som Unsplash som du kan överväga. Det fantastiska med SkitterPhoto är att alla värdbilder är offentliga. Det betyder helt enkelt att alla bilder är fria att använda för både personliga och kommersiella ändamål. Webbplatsen har inte en enorm databas med bilder eftersom den bara fokuserar på kvaliteten.

16. Picjumbo

Picjumbo
Picjumbo

Om du letar efter en webbplats för bilddelning där du kan ladda ner helt gratis bilder för både kommersiellt och personligt bruk, måste du prova Picjumbo. Gissa vad? Picjumbo är en av de bästa och topprankade stockbildsajterna på listan där du kan upptäcka ett brett utbud av unika bilder. Webbplatsen täcker bilder av olika kategorier som abstrakt, mode, natur, teknik och mycket mer.

17. Pix liv

Pix liv
Pix liv

Det är en resurs som skapas av en kreativ byrå känd som Leeroy. Det fantastiska med Life of Pix är att det täcker bilder av alla kategorier som teknik, datorer, vetenskap, natur, etc. Bortsett från det är varje bild av hög kvalitet och gratis att ladda ner och använda.

18. Lite Visuals

Lite Visuals
Lite Visuals

Tja, Little Visuals är en annan bästa sida för att ta gratis stockbilder. Ägaren av sajten Nic gick bort, vilket är en lite tråkig nyhet. Alla hans bilder finns dock kvar på sajten i hans minne. Varje bild som finns tillgänglig på webbplatsen omfattas av creative commons-licensen.

19. Jay Mantri

Jay Mantri
Jay Mantri

Det är en av de högst rankade stockbildsidorna på listan där du kan ladda ner gratis stockbilder. Men inte alla bilder licensierades under Creative Commons CCO-licensen. Varje vecka släpper sajten 7 nya foton under CCO-licensen som kan laddas ner gratis.

20. ISO Republiken

IsoRepublic
IsoRepublic

Tja, om du letar efter en gratis bildwebbplats med ett bra användargränssnitt som Unsplash, måste du besöka ISO Republic. Gissa vad? ISO Republic täcker bilder av alla kategorier som företag, natur, dator, strand, design, etc. Bortsett från det lägger webbplatsen till en ny bild varje dag under licensen gratis för personlig och kommersiell användning.

Så det här är de bästa alternativa webbplatserna som Unsplash där du kan få gratis stockbilder. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela den med dina vänner också.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here